Sazkabet analýza 22. ligového kola
Zlín vs. České Budějovice - 23.02.2020 14:30
V neděli nás čeká 22. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Zlín a České Budějovice. Svěřenci domácího trenéra Jana Kameníka jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujících Českých Budějovic 2:0. V minulém kole hostující budějovičtí hráči získali maximum bodů s Boleslaví. Naopak domácí Zlín prohrál s Karvinou. Nejvíc branek v dresu Zlína vsítil Tomáš Poznar, v barvách Českých Budějovic dal nejvíc branek Ivan Schranz. Ševci v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Českých Budějovic na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. Zlín není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,9 góly na zápas. Naopak České Budějovice jsou na zápasech venku postrachem, jejich brankový průměr je 1,8 branky na utkání. Domácí Zlín v tomto ročníku odehrál ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Českých Budějovic odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Českých Budějovic není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí Zlín má na svém stadionu průměr 0,9 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,8 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Ostrava vs. Jablonec - 24.02.2020 18:00
V pondělí se odehraje 22. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Jablonec a Ostrava. Domácí tým Ostravy je aktuálně se čtyřiatřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na třetí pozici, když získali osmatřicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Střelnici a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Jablonce 2:1. Ostrava v minulém ligovém kole hrála proti Slovácku a získala maximum bodů za výhru. I klub z Jablonce získal s Příbramí tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Ostravy vsítil Dame Diop, v barvách Jablonce dal nejvíc branek Martin Doležal. Hráči Ostravy v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Jablonce venku uhráli čtyři výhry z deseti zápasů. Jablonec není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Ostrava ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Ostrava z jednadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Jablonec neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hostující Jablonec drží sérii třech výher v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Plzeň vs. Příbram - 22.02.2020 16:30
V sobotu se odehraje 22. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 16:30 spolu střetnou Příbram a Plzeň. Domácí tým Plzně je aktuálně s jednačtyřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtrnáct příček níž na posledním místě, když získali třináct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadionu u Litávky a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Plzně 1:2. Plzeň v minulém ligovém kole hrála proti Opavě a získala maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Příbrami vyšel z posledního utkání proti Jablonci naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o pátou v řadě. Nejlepším střelcem Plzně je Michal Krmenčík s deseti brankami. V týmu hostů z Příbrami je nejlepším zakončovatelem Michal Škoda se šesti góly. Hostující Příbram na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Viktoriáni na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. V této ligové sezóně domácí Plzeň vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,1 góly v jednom zápase. Hosté z Příbrami na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,3 branky. Domácí Plzeň v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Příbrami odehrál třináct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli posledních pět zápasů v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Plzeň. 

Karviná vs. Teplice - 23.02.2020 14:30
Ve dvaadvacátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli na Městském stadionu Karviná od 14:30 utkají Karviná a Teplice. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V posledním ligovém kole karvinští hráči vyhráli se Zlínem, naopak hosté z Teplic prohráli s Olomoucí. Nejvíc branek v dresu Karviné vsítil Vojtěch Smrž, v barvách Teplic dal nejvíc branek Jakub Mareš. Hráči Karviné v této sezóně vyhráli jeden z deseti domácích zápasů. Hosté z Teplic venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Karviná v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,6 branky na zápas, Teplice zaznamenaly na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Karviná z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve dvanácti nevstřelila žádný gól, Teplice naopak neskórovaly jen ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujících Teplic není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Karviná na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Liberec vs. Bohemians - 22.02.2020 14:30
Ve dvaadvacátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu na Stadionu U Nisy od 14:30 utkají Liberec a Bohemians. Svěřenci domácího trenéra Pavla Hoftycha jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bohemians 2:1. V posledním ligovém kole liberečtí hráči vyhráli se Spartou, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, stejně tak hosté z Bohemians vyhráli se Slavií. Nejlepším střelcem Liberce je Roman Potočný s devíti brankami. V týmu hostů z Bohemians je nejlepším zakončovatelem Jan Vodháněl se čtyřmi góly. Hostující Klokani na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Liberec na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. Liberec je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,2 góly na zápas. Oproti tomu Bohemians nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Liberec z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Bohemians dokonce neskórovali v devíti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Liberec má na domácím hřišti průměr 2,2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Liberec v tomto utkání neprohraje. 

Slavia Praha vs. Opava - 22.02.2020 14:30
V sobotu nás čeká 22. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Slavia a Opava. Svěřenci domácího trenéra Jindřicha Trpišovského jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Městském stadionu Opava a utkání skončilo remízou 1:1. Slavia v minulém ligovém kole hrála proti Bohemians a ztratila všechny body. I klub z Opavy vyšel z posledního utkání proti Plzni naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Slavii Tomáš Souček s osmi góly a za Opavu Rene Dedic, který se trefil třikrát. Hostující Opava na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen jeden zápas, domácí sešívaní na svém stadionu v této sezóně vyhráli deset zápasů. V této ligové sezóně domácí Slavia vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,6 góly v jednom zápase. Hosté z Opavy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,4 branky. Domácí Slavia v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Opavy odehrál dvanáct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Boleslav vs. Slovácko - 22.02.2020 14:30
Ve dvaadvacátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu v Adidas aréně od 14:30 utkají Boleslav a Slovácko. Svěřenci domácího trenéra Jozefa Webera jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V posledním ligovém kole boleslavští hráči prohráli s Českými Budějovicemi, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, stejně tak hosté ze Slovácka prohráli s Ostravou. Nejlepším střelcem Boleslavi je Nikolai Komlichenko s devíti brankami. V týmu hostů ze Slovácka je nejlepším zakončovatelem Tomáš Zajíc se šesti góly. Hráči Boleslavi v této sezóně vyhráli devět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Slovácka na venkovních hřištích vyhráli čtyři z jedenácti zápasů. Boleslav je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,8 góly na zápas. Oproti tomu Slovácko není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Boleslav v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Slovácka odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Olomouc vs. Sparta Praha - 23.02.2020 17:00
Další, v pořadí již 22. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Olomoucí a Spartou, které se odehraje v neděli od 17:00 na Andrově stadionu. V tomto utkání se střetne desátý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Generali Aréně a utkání skončilo remízou 3:3. Olomouc v minulém ligovém kole hrála proti Teplicím a získala maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub ze Sparty vyšel z posledního utkání proti Liberci naprázdno. Nejlepším střelcem Olomouce je Jakub Plšek se sedmi brankami. V týmu hostů ze Sparty je nejlepším zakončovatelem Kaku Kanga s deseti góly. Hráči Olomouce v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté ze Sparty venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Olomouc není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Také Sparta na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Olomouc z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Sparta neskórovala v pěti zápasech. Defenziva hostující Sparty není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující hráči Sparty mají v tabulce o 5 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také