PREVIEW - 9. kolo anglické Premier League
Wolverhampton Wanderers vs. Southampton
V devátém kole Premier League se spolu v sobotu na Molineux Stadium od 16:00 utkají Wolverhampton a Southampton. Domácí tým Wolverhamptonu je aktuálně s deseti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na sedmnácté pozici, když získali sedm bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Southamptonu 3:1. V posledním ligovém kole hráči Wolverhamptonu vyhráli se City, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté ze Southamptonu prohráli s Chelsea, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez se dvěma brankami. V týmu hostů ze Southamptonu je nejlepším zakončovatelem Danny Ings se třemi góly. Hráči Wolverhamptonu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté ze Southamptonu venku uhráli dvě výhry ze čtyř zápasů. Wolverhampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Southampton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Wolverhampton z osmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Southampton neskóroval také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácí tým Wolverhamptonu vyhrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Domácí Wolverhampton má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Tottenham vs. Watford
Další, v pořadí již 9. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Tottenhamem a Watfordem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Tottenham Hotspur Stadium. V tomto utkání se střetne devátý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. Minulé měření sil na Tottenham Hotspur Stadium ovládli domácí hráči Tottenhamu 2:1. V minulém kole hostující tým z Watfordu ztratil remízou dva body se Sheffieldem. Naopak domácí Tottenham prohrál s Brightonem. Snajperem v týmu Tottenhamu je Harry Kane, který dal pět gólů, za Watford se jedenkrát prosadil Andre Gray. Spurs v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Watfordu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už čtyři zápasy. Tottenham je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,2 góly na zápas. Oproti tomu Watford není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,2 branky na utkání. Tottenham z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Watford neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,5 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Tottenham. 

Sheffield United vs. Arsenal
V pondělí se odehraje 9. kolo Premier League, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Arsenal a Sheffield. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Sheffieldu se v posledním ligovém kole proti Watfordu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Arsenal naopak získal maximum bodů s Bournemouthem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sheffield Billy Sharp s jedním gólem a za Arsenal Pierre-Emeric Aubameyang, který se trefil sedmkrát. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Arsenalu venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Sheffield v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,5 branky na zápas, Arsenal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Sheffield z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Arsenal neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Manchester United vs. Liverpool
United přivítají v neděli v 17:30 v rámci 9. kola Premier League na Old Traffordu Liverpool. Svěřenci domácího trenéra Ole-Gunnara Solskjæra jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Minulé měření sil na Old Traffordu skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole hráči United prohráli s Newcastlem, naopak hosté z Liverpoolu vyhráli s Leicesterem a jde již o osmou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu United vsítil Marcus Rashford, v barvách Liverpoolu dal nejvíc branek Sadio Mané. Red Devils v této sezóně vyhrál dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Liverpoolu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze čtyř zápasů. United nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 1,8 góly na zápas. Také Liverpool na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 2 branky na utkání. United z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelili žádný gól, Liverpool neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Liverpoolu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně osmi výher. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 11 příček. 

Leicester vs. Burnley
Leicester přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 9. kola Premier League na King Power Stadium Burnley. Domácí tým Leicesteru je aktuálně se čtrnácti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na sedmé pozici, když získali dvanáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Leicesteru 1:2. Leicesteru se v posledním ligovém kole proti Liverpoolu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Burnley naopak získalo maximum bodů s Evertonem. Snajperem v týmu Leicesteru je Jamie Vardy, který dal pět gólů, za Burnley se čtyřikrát prosadil Ashley Barnes. Foxes v této sezóně vyhrál tři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Burnley na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Burnley není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Leicester ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,5 branky na zápas. Domácí Leicester v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Everton vs. West Ham
Premier League má na programu 9. kolo, ve kterém v sobotu ve 13:30 hostí Everton tým West Hamu. V tomto utkání se střetne osmnáctý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Evertonu 0:2. V posledním ligovém kole evertonští hráči prohráli s Burnley, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou, stejně tak hosté z West Hamu prohráli s Crystal Palace. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton de Andrade Richarlison se dvěma góly a za West Ham Sébastian Haller, který se trefil čtyřikrát. Hostující Hammers na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Toffees na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. West Ham není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Everton má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Everton v tomto ročníku odehrál ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým West Hamu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího West Hamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z West Hamu. 

Crystal Palace vs. Manchester City
V devátém kole Premier League se spolu v sobotu v Selhurst Parku od 18:30 utkají Crystal Palace a City. Domácí tým Crystal Palace je aktuálně se čtrnácti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na druhé pozici, když získali šestnáct bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Crystal Palace, skončilo výhrou hostů ze City 1:3. V posledním ligovém kole hráči Crystal Palace vyhráli s West Hamem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté ze City prohráli s Wolverhamptonem. Nejvíc branek v dresu Crystal Palace vsítil Jordan Ayew, v barvách City dal nejvíc branek Sergio Leonel Agüero. Hostující Citizens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli tři zápasy, domácí Eagles na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. Crystal Palace není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Naopak City je na zápasech venku postrachem, jejich brankový průměr je 3,2 branky na utkání. Crystal Palace z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, City neskórovali v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí tým Crystal Palace vyhrál v posledních dvou zápasech. Hostujícím City se na venkovních hřištích v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skórují. 

Chelsea vs. Newcastle
V devátém kole Premier League se spolu v sobotu na Stamford Bridge od 16:00 utkají Chelsea a Newcastle. Svěřenci domácího trenéra Franka Lamparda jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Minulé měření sil na Stamford Bridge ovládli domácí hráči Chelsea 2:1. V minulém kole hostující tým z Newcastlu získal maximum bodů s United. Stejně tak domácí Chelsea vyhrála se Southamptonem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Chelsea je Tammy Abraham, který dal osm gólů, za Newcastle se jedenkrát prosadil Jonjo Shelvey. Blues v této sezóně vyhrál jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Newcastlu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. Chelsea v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Newcastle zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Chelsea v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Newcastlu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí tým Chelsea vyhrál v posledních dvou zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Aston Villa vs. Brighton
V devátém kole Premier League se spolu v sobotu na Villa Parku od 16:00 utkají Aston Villa a Brighton. Svěřenci domácího trenéra Deana Smitha jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. V posledním ligovém kole hráči Aston Villy vyhráli s Norwichem, stejně tak hosté z Brightonu vyhráli s Tottenhamem. Nejvíc branek v dresu Aston Villy vsítil Wesley, v barvách Brightonu dal nejvíc branek Neal Maupay. Hostující Brighton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Aston Villa na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Aston Villa vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Brightonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Aston Villa z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Brighton neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Brightonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Bournemouth vs. Norwich
Premier League má na programu 9. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Bournemouth tým Norwiche. Svěřenci domácího trenéra Eddie Howe jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují devatenáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Norwiche ztratil všechny body s Aston Villou, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Stejně tak domácí Bournemouth prohrál s Arsenalem. Nejlepším střelcem Bournemouthu je Callum Wilson s pěti brankami. V týmu hostů z Norwiche je nejlepším zakončovatelem Teemu Pukki se šesti góly. Hostující Norwich na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Bournemouth na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Bournemouth není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,8 góly na zápas. Také Norwich na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,2 branky na utkání. Bournemouth z osmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Norwich neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Norwiche není příliš pevná, průměrně obdržela 2,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů
 

Přečtěte si také