Leonardo, Ed nebo autorka Harryho Pottera. Tajnosti slavných, které vám vyrazí dech

Dnes jsou slavní, úspěšní a bohatí. Ovšem neměli celý život na růžích ustláno. Tyhle tajnosti možná ani netušíte. Třeba Hale Berryová spala v útulku pro bezdomovce, když se snažila prorazit v Hollywoodu. 

Bezdomovkyně v Hollywoodu

berry_600x400.jpg

Mnoho herců vyrazí do Hollywoodu a čeká na svou šanci. Živí se různě  prací v restauracích, kavárnách, jako pomocné síly. Hale Berryová začínala podobně a než nastartovala svou zářnou hereckou kariéru, žila doslova z ruky do huby. Aby ušetřila nějaké peníze, bydlela v útulku pro bezdomovce, protože bydlení v Hollywoodu bylo nad její poměry.
 

Přečtěte si také: Veřejné záchodky i louka pro psa. Za co utrácejí výherci?


Dnes říká, že těžké přežívání na startu herecké dráhy jí jen posílilo do budoucna. „Naučila jsem se, jak se o sebe postarat, a že dokážu zvládnout v podstatě jakoukoliv situaci, i když by to znamenalo jít do přístřešku za pár dolarů,“ vzpomíná dnes slavná dáma, která si za své herectví vysloužila i ocenění nejvyšší – sošku Oskara. Její jmění dnes dosahuje do výše 80 milionů dolarů čistého, 1,8 miliardy korun.
 

Žádné dárky pod stromečkem

sarah_600x400.jpg

Než Sarah Jessica Parkerová získala roli v seriálu Sex ve městě, byla to jen obyčejná holka z amerického Ohia. Prožila si těžké časy, když její rodina měla sotva peníze na to, aby zaplatila účty za elektřinu nebo telefon. Jako jedno z devíti dětí Sarah moc nedostávala dárečky k narozeninám, ani pod stromeček.

Talentovaná Jessica ale vynikla a už v jedenácti letech dostala svou první roli na Broadwayi. A zbytek už asi znáte… Kdyby dnes slavná seriálová herečka rozbila prasátko, našlo by se tam víc než 100 milionů dolarů, v přepočtu 2,3 miliardy korun.
 

Z podzemí až do paláce

sheeran_600x400.jpg

Slavný zpěvák a skladatel Ed Sheeran, který vystupuje jen s kytarou v ruce a je schopný vyprodávat největší haly světa, měl taky krkolomný start. V šestnácti letech se vykašlal na školu a odešel do Londýna, kde chtěl studovat hudbu a příležitostně hrát v klubech. Začínal na ulici a dnes už s úsměvem vzpomíná na ne tak dávnou dobu, kdy občas dokonce přespával v londýnském metru nebo u topných šachet Buckinghamského paláce. Tehdy, když využíval královské teplo k zahřátí, zřejmě netušil, že za pár let půjde do paláce hlavními dveřmi, a to rovnou si převzít ocenění od Prince Charlese.

Když jednou Ed hrál v útulku pro bezdomovce, potkal tam drogově závislou prostitutku, která ho inspirovala k napsání prvního hitu A Team. Jak je vidět, kdyby jeho zářící hvězda nejdřív nezažila těžký start, kdoví, jestli by dnes dokázal skládat tak srdceryvné písně. A jmění? Dnes má 85 milionů liber, tedy 2,5 miliardy korun.
 

Drogově závislý výtržník

leo_600x400.jpg

Titanik, Pláž, Chyť mě, když to dokážeš, Revenant, Vlk z Wall Street – kasovní trháky, ve kterých zazářil Leonardo DiCaprio. Zřejmě by ale v sobě nedokázal najít tolik hereckých poloh, kdyby si sám nesáhl na dno. Chudý chlapec, který vyrostl na předměstí Los Angeles, měl v mládí zkušenosti s drogami, viděl kolem sebe hodně chudoby a potíže měl i s výtržnictvím. Jak zní ta otřepaná fráze: vše zlé je pro něco dobré. Platí to i tady a DiCaprio může mít klidné spaní, protože s 245 miliony dolary (5,6 miliardy kroun) na účtu už mnoho chudoby kolem sebe zřejmě jen tak neuvidí.
 

Utrápená matka samoživitelka

rowling_600x400.jpg

Slavná spisovatelka J. K. Rowlingová byla kdysi dávno matka samoživitelka, která měla problémy zaplatit nájem. Také bojovala s těžkou depresí a doslova přežívala. Velmi těžko se vyrovnávala se spoustou běžných situací, které se jí s nízkým příjmem velice těžko řešily.

Cestou necestou se ale dostala k psaní Harryho Pottera, který jí obrátil život vzhůru nohama. Dnes je nejoblíbenější britskou autorkou a na nouzi už může jen vzpomínat. S jednou miliardou dolarů, tedy v přepočtu s 22,8 miliardami korun na účtu je docela dost za vodou.

A co z toho vyplývá? Pokud máte teď zrovna trochu smůlu, může to znamenat, že vás něco obzvlášť hezkého čeká. Takže si vsaďte Sportku a nejlépe na dnešní slosování - v Superjackpotu se ukrývá nevídaných 263,3 milionu korun. A protože svůj tiket můžete získat online na tomto odkazu, pokud to vyjde, budete moct říkat, že jste se milionářem stali jenom tím, že jste seděli na svém gauči.

Autor fotografií: Wikipedia.

Přečtěte si také