Společnost Sazka se letos stala partnerem Závodu míru juniorů a v rámci vyhlášení vítězů předala do Dětského domova Litoměřice 7 BMX kol a 7 helem. Dar předal dětem a ředitelce domova generální ředitel Sazky Aleš Veselý, a to před vyhlášením vítězů závodu v neděli 29. srpna v Terezíně.
„V letošním roce jsme začali sponzorovat hned tři velké silniční etapové závody. Naším cílem je rozhýbávat české děti, proto jsme se v rámci všech těchto závodů rozhodli zároveň i darovat jízdní kola tam, kde jsou nejvíce potřeba – do dětských domovů v místě konání závodů. Cyklistika je úžasný sport, který děti baví. Nás zase baví dělat jim radost,“ řekl k daru Aleš Veselý, generální ředitel Sazky.

Ředitelka Dětského domova Litoměřice Radka Badinková k tomu dodala: „Nedostatek sportovního vybavení trápí snad všechny dětské domovy. Za freestylová kola jsme proto velmi vděční. Děti se na nich vyřádí i v rámci našeho areálu.“

Po vynucené roční pauze se letos konal 49. ročník Závodu míru juniorů. Jedná se o čtyřdenní cyklistický závod mladých nadějí do 19 let, který se jel tento rok historicky poprvé místo května až v letních měsících. Závod je součástí tzv. Nation´s Cup Junior a odstartovalo v něm dvacet šestičlenných týmů z devatenácti zemí. Celkovým vítězem se stal Nor Per Strand Hagenes.