Život po výhře v loterii: Co vám většina výherců raději neřekne? (I. díl)
Většina lidí si výhru v loterii představuje jako život strávený v luxusu a konec všem finančním starostem. Jenže ne vždy to tak dopadne. S informací o tom, že se z někoho během pár sekund stane milionář, se každý vyrovnává jinak. A to může vést k věcem, o nichž většina loterijních výherců radši příliš nemluví.

Přečtěte si také: Sázka na vlastní čísla ve Sportce vydělala seniorovi přes 25 milionů


Ztráta přátel, rychlé zchudnutí, nereálný pohled na získanou částku a spousta dalších nepříjemností může výhercům pořádně zavařit. Víme o deseti situacích, s nimiž se loterijní výherci nechlubí.
 

1. Rychle se objeví a rychle zmizí

Podle statistik až 70 % všech loterijních výherců nemá do pěti let od své výhry z původní částky ani korunu. A vůbec nezáleží na tom, jak velká suma to byla. Na vyšší životní standard a možnost utrácet i rozdávat ostatním se dá zvyknout opravdu hodně rychle a jeden se pak nestačí divit, kam ty peníze mizí.
 

2. Impulzivní nákupy

Jedním z důvodů ubývajících financí jsou nepochybně impulzivní nákupy. Po výhře si najednou můžete dovolit cokoliv jen chcete a pro mnohé je nemožným úkolem všem těm svodům odolat. A tak začnou rozhazovat, kupují si, na co jim oko padne, a částka na účtu se závratnou rychlostí ztenčuje.
 

3. A kolik že vlastně máš?

Jakmile se lidé dozví, že jste vyhráli větší finanční obnos (a věřte tomu, že většinou se to dříve nebo později dozví), začnou se kolem vás hemžit. A protože platí rovnice čím víc lidí, tím víc otázek, je nutné se obrnit proti dotazům typu: „Jak se ti něco podobného vůbec povedlo? Za co utrácíš? Kolik ti vlastně ještě zbylo?“ Zkrátka a dobře nic příjemného.
 

4. Ukáže se pravá povaha lidí

Společně s otázkami se mohou dostavit i mnohdy nenápadné prosby o pomoc. Nepochybně si vyslechnete dojemné (a ne vždy pravdivé) příběhy vašich známých, ozvou se vám lidé s nimiž jste několik let nemluvili a najednou budete v centru veškeré pozornosti. Bohužel, některým nepůjde o vaše blaho jako spíš o podíl z vaší výhry.
 

5. Navštíví vás vtíravá paranoia

Ne každý bude mít samozřejmě špatný úmysl a spoustu lidí nemusí vaše bohatství vůbec zajímat. Jenže leckdy stačí jedno zkažené jablko a je snadné ho vidět všude a ve všech. Mnozí výherci se v takovém případě děsí toho, že je každý chce okrást nebo zneužít, že o své peníze přijdou, a brzy začnou podezírat i své nejbližší okolí.

I když jsou s výhrou v loterii možná spojeny nějaké ty obtíže, upřímně si řekněme, že ty radostné věci pořád převládají. Třeba možnost mít vlastní bydlení bez hypotéky, pořídit si krásné nové auto anebo se podívat do vysněné destinace na druhém konci planety.

To všechno může být už brzy realitou, pokud si dneska večer vsadíte Sportku. Nejen, že je v Superjackpotu 70,2 milionu korun, díky mimořádné prémii s názvem Halloweenský meloun se dneska jeden majitel plného tiketu stane zaručeně majitelem částky 1 000 000 Kč.

Klikněte si pro svoji vstupenku do večerního slosování na tento odkaz.

Přečtěte si také