Výhra ze Sportky naplní misky opuštěným psům a kočkám

O našem dnešním sázejícím lze bez jakékoliv nadsázky říct, že má srdce ze zlata. Vždyť kdo jiný by v případě výhry v loterii nemyslel na sebe, ale na kočičí a psí bezdomovce?

Přečtěte si také: Příběhy z trafiky: Do cukrárny paní Jarmily se chodí pro sladké výhry


Drahá auta, obří vily, nádherné bazény a vířivky nebo dovolené za tisíce. Je bez pochyby, že vám výhra v loterii může velmi zjednodušit život. Anebo také ne jako v případě tohoto výherce. Sportka mu přinesla víc než 1 milion korun, on si ale luxusu užívat neplánuje. Místo toho chce peníze věnovat zvířatům bez domova.
 

Šťastný tiket koupil na pokladně supermarketu

Senior se nám svěřil, že Sportku hraje pravidelně už desítky let. „Poprvé jsem si vsadil asi před třiceti lety a můj koníček mě stále drží - pro tiket si zajdu aspoň dvakrát za měsíc,” prozradil výherce.

Sázenku, díky které trefil 1 049 673 Kč, si koupil v obchodě, kam spolu s manželkou zamířil na nákup potravin. „Je fajn, že si teď můžu tiket koupit i na pokladně v supermarketu, člověk vše pořídí hezky na jednom místě,” říká výherce.

Štěstí se na něj usmálo v mimořádném pátečním slosování, při kterém uhodl tažená čísla. „Původně jsem si ani vsadit nechtěl, protože ale byla v jackpotu spousta peněz, tak jsem se nakonec nechal zlákat. A jsem opravdu rád, že jsem to udělal,” usmívá se sympatický senior.
 

Díky výhře už se senior budoucnosti nebojí

Jak muž při převzetí výhry, pro kterou si přišel do Sazky, řekl, díky penězům, které mu teď nově říkají „Pane”, je mnohem klidnější. „O tom, že u nás není úplně jednoduché vyžít z důchodu, se popsaly už miliony stran,” podotýká senior. „Díky Sportce ale teď s manželkou víme, že se už budoucnosti nemusíme obávat.”

I když by mohl, žádné nákladné věci si za výhru kupovat neplánuje. „Se ženou jsme se shodli, že nic extra nepotřebujeme, část peněz si proto uložíme na horší časy,” uvažuje rozumně výherce.

A co udělá se zbytkem? Jak už jsme nastínili na začátku, zbytek peněz chce sázející poslat tam, kde je to opravdu potřeba: opuštěným zvířatům bez domova. „Útulky většinou moc peněz nemají a jsou z velké části závislé na darech a práci dobrovolníků. Toho, že se někdo zdarma stará o bezbranné tvory, si opravdu vážím, a tak bych jim chtěl přispět,” říká loterní milionář.
 

Za peníze naplní misky opuštěným zvířatům

„Psy i kočky jsem měl takřka celý život. Je to obrovská radost, pokud se ale rozhodnete, že si nějaké zvíře pořídíte, jsou s tím také spojené povinnosti. Zůstává mi rozum stát nad tím, kolik lidí to nechápe,” podivuje se výherce. „I proto jsme se rozhodli přispět právě tímto směrem. Opuštěná zvířata jsou totiž těmi posledními, kdo by za svoji situaci jakkoliv mohl,” rázně uzavírá rozhovor senior.

Přispět na charitu je jedním z plánů, který výherci v loterii často zmiňují. Pokud byste i vy chtěli poslat větší částku třeba také na opuštěné psy a kočky nebo na cokoliv dalšího, ale v rodinném rozpočtu vám na to nezbývá dost peněz, můžete si zkusit vsadit.

Pokud to vyjde, budete své oblíbené organizaci moct poslat takovou částku, která může opravdu měnit životy. Ať už ty lidské, nebo zvířecí. Klikněte si pro svůj online tiket Sportky na tento odkaz.

Přečtěte si také