Víc se hýbat a jíst zdravěji. 3 mobilní aplikace, které vám pomůžou s novoročními předsevzetími

Víc se hýbat, trochu zhubnout anebo přestat kouřit. Po vánočních hostinách a večírcích je ideální čas začít pro sebe něco dělat. Jestli máte i vy v plánu proměnit se v následujících týdnech a měsících v o něco lepší sebe sama, tady jsou mobilní aplikace, které vás na vaší misi podpoří.

1. Víc se hýbat: Argus


Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,4*


Hledáte motivaci, jak shodit vánoční kila? Skvělou volbou je Argus, který vám bude měřit nejen chůzi, ale třeba i běh, jízdu na kole nebo čas a spálenou energii v posilovně.
 

Stáhnout Argus


Aplikace je v angličtině, ale jsme si jisti, že ji zvládnete používat i v případě, že tímto jazykem nevládnete. A pokud ano, k dispozici je bezpočet dalších funkcí, třeba různé výzvy nebo komunita, která vás na cestě za krásnějším já bude podporovat.
 

2. Přestat kouřit: QuitNow!


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (Premium 100 Kč)
Hodnocení na Google Play: 4,6*


Ještě jste se pořád tohoto zlozvyku nezbavili? Nový rok je ideálním časem, kdy s kouřením jednou provždy zatočit. Jestli hledáte virtuálního pomocníka, sáhněte po aplikace QuitNow!
 

Stáhnout QuitNow!


Nejen, že je v češtině, ještě vám ale spočítá, kolik jste za cigarety ušetřili, a každý den vás bude informovat, jak se vám zlepšuje zdraví. A až vám bude nejhůř, k dispozici budete mít celou komunitu se stejnou misí, co vás podrží.
 

3. Jíst zdravěji: Kalorické tabulky


Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma (Premium 79 Kč/1 měsíc)
Hodnocení na Google Play: 4,5*


Sledování všeho, co sníte, je dominantou ryze české apky Kalorické tabulky. Díky opravdu široké databázi potravin i pokrmů je zaznamenávání energetického příjmu hračka. Apka ale umí také vypočítat doporučený denní kalorický příjem, může sledovat váš výdej, váhu nebo třeba množství svalů a tuků v těle.
 

Stáhnout Kalorické tabulky


Základní verze je zdarma, v rámci předplatného se vám ale otevřou další funkce, jako jsou sledování cukrů nebo soli, podrobné statistiky i jídelníčky skutečných uživatelů, kteří zhubli.
 

Plňte předsevzetí, ať jste kdekoliv

Všechny tři výše zmíněné aplikace fungují s využitím mobilních dat, a tak je můžete používat kdykoliv - například v restauraci si zaznamenáte právě snědený oběd, anebo se přímo po novoroční procházce podíváte, kolik jste v jejím průběhu spálili kalorií.

Proto jsme si jisti, že se vám budou hodit mobilní data. Díky SAZKAmobilu budete internet v mobilu dostávat jako dárek. Stačí si dobít aspoň 300 Kč, a pak můžete vybírat z lákavých Odměn za dobití. Mezi nimi nechybí Volání a SMS za 1 Kč anebo právě 1 GB dat zdarma. Navíc právě z těchto dvou Odměn si teď mohou vybrat všichni noví zákazníci, kteří si aktivují svou SIM kartu.

Více informací nejen o předplacených kartách, ale i tarifech nebo loterii SAZKAmobil Šance, kde je možné vyhrát Jackpot v minimální výši 250 000 Kč, najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také