Svoboda, Verner nebo Kašpárková: zacvičte si s olympioniky díky Sportu v okolí

Zkuste se s námi nechat inspirovat slavnými sportovci a udělat si domácí cvičení na míru. Budete mít více energie, ale také lepší náladu.

Přečtěte si také: Ve snu se jí zdálo, že vyhraje v loterii. Druhý den si na losu setřela milionovou výhru


Nedostatek fyzické aktivity neprospívá nejen pro zdraví a celkové kondici, ale dokáže také výrazně ovlivnit psychiku. Proto je dobré najít si každý den alespoň malou chvíli pro sebe i pro děti a zvládnout alespoň základní rozcvičku. Neuděláte špatně, pokud zvolíte protahování, posilování, meditaci nebo v případě cvičení s dětmi pohybové aktivity formou her.
 

Zkuste komplexní trénink podle Davida Svobody


Kde se inspirovat?

„V reakci na neobvyklou karanténní situaci jsme ve spolupráci s Českým Olympijským výborem připravili celou sérii videí pro děti i dospělé. Na portálu Sport v okolí si podle nich může zacvičit každý, je tam dostupná celá záložka domácích cviků,“ říká Tereza Vyhnálková, sponzoringová specialistka ze společnosti Sazka.
https://bit.ly/3bKF6OP 
 

Zacvičte si s hradní stráží


Na své si na Sportu v okolí přijde každý. Najdete tam videa od desetibojaře Davida Svobody, dráhového cyklisty Tomáše Bábka nebo atletky Šárky Kašpárkové.  Zacvičit si budete moci s výsadkáři či dokonce s hradní stráží a žonglovat vás naučí sportovní střelec Jakub Tomeček.
 

Co si o pohybu v karanténě myslí sportovci?

„Myslím si, že sportovat by lidé nehledě na podmínky měli vždycky. V karanténě je to ještě důležitější než normálně hlavně kvůli psychice. Spousta lidí si možná ani neuvědomuje, jak může jakákoliv fyzická aktivita pomoci k lepší náladě. U dětí to platí stejně. Měly by se udržet v režimu a v pravidelném pohybu. Má to výborné účinky,“ říká olympijský vítěz David Svoboda.
 

Tady je cvičení, které baví i děti


A bývalý krasobruslař a Mistr Evropy Tomáš Verner k tomu dodává: „Je to jednoduché. Karanténa jednoho dne pro všechny skončí a děti se vrátí zpět do školních lavic a na sportoviště. Svět se sice zastavil, ale pokud se zastaví i děti při fyzické aktivitě, pak nebudou spolužákům a spoluhráčům stačit. Všichni by měli sportovat a udržet zdravou mysl a tělo.“

Přečtěte si také