Stojí víc než soukromý tryskáč. 10 nejdražších telefonů všech dob (II. díl)
Bez telefonu si většina z nás už nedokáže představit svůj život. Jsou pro nás prostředkem pro komunikaci, zdrojem informací, pracovním nástrojem, ale i prostorem, kde se bavíme. Dali byste ale za svůj chytrý telefon stovky milionů? A na kolik vyjde ten nejdražší?

5. iPhone 3G King’s Button


Cena: 57,8 milionu Kč

Pokud by normálně vydělávající člověk chtěl dosáhnout na pátý nejdražší telefon všech dob, musel by se buď stát dědicem obřího impéria, případně si do trafiky zajít pro plný tiket Sportky a trefit Superjackpot. iPhone 3G King’s Button vyjde na bezmála 60 milionů korun.
 

Přečtěte si také: Aplikace, které světovým hvězdám pomáhají ke slávě a penězům


Jeden z prvních modelů iPhonu do luxusního kabátku oblékl rakouský návrhář Peter Allison, který ho vyzdobil osmáctikarátovým žlutým, bílým a růžovým zlatem. Rám smartphonu se pak blýská 138 diamanty. To, oč tu běží, je ale tlačítko Domů, které zdobí obří 6,6karátový diamant.
 

4. Goldstriker iPhone 3GS Supreme


Cena: 73,9 milionu Kč

Velmi podobný předchozímu modelu je Goldstriker iPhone 3GS Supreme. Tomu, že jde o trošku novější model a že je ještě o něco luxusnější, ale odpovídá i cena, která je zase o zhruba 15 milionů výš.

Supreme, navržený Stuartem Hugsem, má 271 gramů dvaadvacetikarátového zlata, v rámu je zasazených 136 diamantů a dalších 53 kousků najdete v logu nakousnutého jablka na zadní straně. Místo tlačítka Domů je vsazen další diamant o 7,1 karátech.

iPhone jako dárek? Tenhle je pro takové účely jako dělaný. Dostanete ho zabalený do krabice, vyrobené z jediného kusu granitu, která je zkrášlena jak jinak než dalším zlatem.
 

3. iPhone 4 Diamond Rose


Cena: 184,9 milionu Kč

Dalším telefonem z dílny liverpoolského návrháře Stuarta Hughese, který se specializuje na ty opravdu drahé věci, je iPhone 4 Diamond Rose. Vyrobeny byly pouze dva kousky a každý z nich byl komplet uzpůsoben dle přání zákazníka.

Jeho největší předností je růžové zlato, které tvoří šasi telefonu, a celkem 553 diamantů, použitých jak na rám, tak i logo Applu. Další diamant najdete místo tlačítka Domů a zas je o něco větší než u předchozího modelu, má 7,4 karátu. A jestli vás užije na balení, ani tady nechybí dárková krabice z granitu.
 

2. iPhone 4S Elite Gold


Cena: 217,2 milionu Kč

I druhý nejdražší telefon na světě má na svědomí návrhář Stuart Hughes. Pokryt je pětistovkou stokarátových diamantů, nakousnuté jablko zdobí dalších třiapadesát kousků a ústřední ovládací tlačítko má tentokrát diamant o velikosti 8,6 karátu. V případě, že by vám při nějakém divokém večírku tlačítko Domů vypadlo, můžete být klidní, Stuart Hughes vám do balení přidal i náhradní diamant o velikosti 7,6 karátu.

Pokud vás u předchozích modelů neuspokojila krabice vyrobená z granitu, což je vlastně prachobyčejná žula, iPhone 4S Elite Gold by váš vytříbený vkus měl potěšit. Balení je vyrobeno z platiny a ozdobeno pravými kostmi tyrannosaura rexe.
 

1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond


Cena: 1,12 miliardy Kč

Pokukujete po soukromém letadlu? Jeho cena začíná na 3 milionech dolarů, tedy zhruba na 69 milionech. Když to porovnáme s cenou nejdražšího telefonu všech dob, do své flotily byste si jich mohli pořídit rovnou šestnáct.

Pokud se ale rozhodnete pro superprémiový iPhone 6 Pink Diamond, dostanete smarphone pokrytý čtyřiadvacetikarátovým zlatem, jehož zadní stranu zdobí obří růžový diamant. V konstrukci nechybí ani platina a uvnitř je pak technologie, chránící data svého majitele. Tedy majitelky, iPhone  6 Pink Diamond byl navržen speciálně pro Anitu Ambani, manželku jednoho z nejbohatších mužů Asie Mukeshe Ambaniho.
 

K novému telefonu nový tarif

Chcete také nový telefon? V tom případě jsme si jisti, že byste ho měli doplnit o nový, výhodný tarif. Ty, co nabízí SAZKAmobil, se všechny vejdou do 499 Kč a i ten nejlevnější má v sobě data.

Pokud navíc k největšímu virtuálnímu operátorovi u nás přejdete se svým stávajícím číslem a vyberete Šťastný tarif 299, 399 nebo 499, získáte do konce roku první dokup dat v měsíci zdarma, tedy až dalších 10 GB.

Pro více informací o tarifech SAZKAmobilu klikněte na následující odkaz.

Přečtěte si také