Stojí miliony. Kolik byste zaplatili za nejdražší mazlíčky světa?

Napadlo by vás, že na seznamu nejdražších mazlíčků na světě není ani jedna kočka? Zato mezi nimi uvidíte ptáky, opice, koně a samozřejmě i hodně exotiky, jako jsou divoké kočkovité šelmy nebo klokani.

Přečtěte si také: Děti za všechny peníze. Nejdražší hračky světa


Možná vlastníte nějaké to značkové výstavní kočičí či psí plemeno, které vás vyšlo na desetitisícovou částku. Cena za vyšlechtěné štěně s královským rodokmenem se ale také umí vyšplhat až na statisícové sumy. Pořídit si můžete například rozkošného trpasličího chlupáče pomeraniana za 300 000 Kč. V top dvacítce nejdražších mazlíčků na světě ho ale kupodivu nenajdete, vyšoupli ho totiž labrador a tibetský mastif.
 

Antilopa jako domácí mazlíček

Většina z nás si podobné zvířátko nemůže dovolit nejen z finančních důvodů, ale také kvůli prostředí, ve kterém žijeme. Asi těžko budeme mít doma v obýváku velblouda, který v žebříčku získal osmé místo a vyjde vás na v přepočtu 1,2 milionu korun. Nebo si jen tak do bytu nepořídíte antilopu Bongo lesní, která skončila na čtrnáctém místě s cenou bezmála 200 tisíc, klokana z osmnácté pozice (67 tisíc) či tygří mládě 55 tisíc). Ceny ale mohou vystoupat ještě výrazně výš. Kolik stojí vůbec nejdražší mazlíčci světa?
 

5. Mládě bílého lva

Cena: 3,1 milionu korun

Poprvé je spatřili v roce 1938 v Jižní Africe, jsou opravdu vzácní a navíc opravdu rozkošní. Copak by jim někdo dokázal odolat! Ale na divoké šelmy se nám nehezky dívá v zajetí, proto je lepší utratit peníze za několik výletů do Afriky, než si dělat doma vlastní exotický výběh. Lvíčata by měla žít minimálně v páru a hlavně ve svém přirozeném prostředí.
 

4. Červený Tibetský mastif

Cena: 12,7 milionu korun

To je pálka! Tak drahého psa aby se člověk bál i venčit! (I když u tibetské dogy by se spíš báli všichni kolemjdoucí.) Jde o opravdu velice vzácné plemeno, proto i tak šíleně vysoká cena. V roce 2011 se dokonce prodal jeden „drobeček“ za 32,8 milionu korun.
 

3. Kráva Miss Missy

Cena: 26,2 milionu korun

Vybrat si krávu za domácího mazlíčka přijde někomu víc divné, než si pořídit tygra. Nám to ale připadá v pořádku. Třeba Miss Missy je světoznámá holštýnská kráva, která vyhrála několik soutěží krásy a navíc dává o 50% více mléka, než je standard.
 

2. Labrador Sir Lancelot Encore

Cena: 349,7 milionu korun

Když se řekne labrador, vybavíte si u nás běžné plemeno za přijatelnou cenu. Tak kde se vzal tento psí drahokam? Sir Lancelot Encore je tak drahý, protože je první úspěšně klonovaný pes na světě, který se navíc zvládl i rozmnožit. Manželé Ottovi zaplatili za klon svého zemřelého miláčka v roce 2008 na částku 3,4 milionu korun.
 

1. Anglický plnokrevník Green Monkey

Cena: 349,7 milionu korun

Plnokrevný americký dostihový kůň Green Monkey, tedy v překladu Zelená opice, má prvenství v genech. Už jeho otec Forestry vyhrával, a tak není divu, že v jeho vůbec prvním závodě uběhl míli za necelých 9,8 sekundy. Právě rychlost ve spojení s dokonalou genetikou z něj dělá jednoho z nejvyhledávanějších koní, což vyšponovala jeho cenu do nebeských výšin. V roce 2009 byl vydražen za 16 milionů dolarů, tedy oněh 349,7 milionu korun.

Přemýšlíte o nějakém tom luxusním domácím mazlíčkovi anebo máte nějaký jiný sen, který čeká na splnění? Až zítra trefíte Superjackpot Sportky, budete mít dost finančních prostředků na plnění mnohem víc než jednoho snu - hlavní výhra je fantastických 178,3 milionu korun!

Vstupenku do slosování si navíc zajistíte pohodlně odkudkoliv - klikněte si pro ni na tento odkaz.

Přečtěte si také