Sportujte a nezanedbávejte odpočinek. 8 rad úspěšných, jak trávit víkendy

Čas na rodinu a přátele, skvělá grilovačka, trocha toho sportu, ale hlavně pořádný odpočinek. Až si přečtete tento článek, zjistíte, že ani úspěšní a bohatí nejsou tolik jiní jako my ostatní, obyčejní smrtelníci. Navíc jsme si jisti, že se vám jejich 7 + 1 rad, jak trávit volný čas, bude náležitě líbit.

1. Udělejte si čas na rodinu a přátele

To platí zejména, pokud jste hodně zaneprázdněni v týdnu a zkrátka na své blízké nemáte čas. Nezanedbávejte je, i když máte práce nad hlavu.
 

2. Sportujte

Pokud nejste ten typ, který z práce ještě spěchá cvičit nebo hrát fotbal, udělejte si na sport čas o víkendu. Je to perfektní na pročištění hlavy, naberete energii, provětráte plíce.
 

Přečtěte si také: Důchodci přišli na to, jak přelstít loterii. A vyhráli skoro 600 milionů


Obchodníci z Wall Streetu například jezdí o víkendu s na cyklo túry. Kolo je navíc ideální sport, do kterých můžete zapojit i rodinu, a máte tak sfouknuté dvě mouchy jednou ranou.
 

3. Odpojte se

Zkusili jste si třeba vyrazit na procházku bez telefonu? Je to neskutečně osvobozující, obzvlášť pokud stále kontrolujete pracovní email i během víkendů.

Ne každý se může kompletně odpojit od zbytku světa na celý víkend, ale úspěšní doporučují využít čas internetového oddechu alespoň od soboty odpoledne do nedělního poledne. To jisto jistě zvládnete.
 

4. Nezahlcujte se domácími pracemi

Využíváte víkend k tomu, abyste tu něco přivrtali, tu natřeli, vyprali, vyžehlili, a pod tíhou těchto prací nestíháte odpočívat? Změňte to hned příští víkend.

Vyčleňte si například sobotní dopoledne na úkoly, které chcete udělat. Zbytek víkendu už si ale užijte naplno a na domácí povinnosti nemyslete.
 

5. Socializujte se

Člověk je tvor společenský. Podle jednoho výzkumu, který analyzoval lidské štěstí, se socializace umístila hodně vysoko, zhruba na podobné úrovni jako sex. Takže si zkuste domluvit grilovačku s přáteli nebo večerní drink se sousedy, budete šťastnější.
 

6. Nepracujte

Tohle pravidlo nejde asi splnit vždycky, ale jak chcete být odpočatí a připravení na pracovní týden, když nad prací přemýšlíte nebo ji dokonce děláte o víkendu?

Čistá mysl vám zaručí dobrou schopnost se rozhodovat. Proto kolegům řekněte, že se pracovním věcem budete naplno věnovat až od pondělí ráno, a vezměte si oddechový čas.
 

7. Vstávejte brzy

Úspěšní lidé vědí, jakou hodnotu má čas. Rozhodně proto netráví půl víkendového dne v posteli. Například generální ředitel firmy Apple Tim Cook vstává každý den ve 3:45, a to včetně víkendů.

To je sice trochu přehnané, ale představte si, co všechno stihne, než my, ostatní, vstaneme.
 

8. Zpříjemněte si neděli Sportkou

Pokud to uděláte, každou neděli se můžete těšit na večer, kdy probíhá losování Sportky. Je to rozhodně lepší než trávit nedělní večer přemýšlením nad tím, jak moc se vám zase nechce do práce. Nemluvě o tom, že až to vyjde… Tak už do té práce nebudete muset ani chodit!

Zajistěte si vstupenku na zítřejší slosování na tomto odkazu.

Přečtěte si také