Sazkabet analýza 8. kola

Slovácko 1. FC vs. Mladá Boleslav
V sobotu nás čeká 8. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Slovácko a Boleslav. Domácí tým Slovácka je aktuálně s dvanácti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na páté pozici, když získali dvanáct bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Slovácka, skončil zápas nerozhodně 1:1. Slovácko v minulém ligovém kole hrálo proti Ostravě a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Boleslavi získal s Českými Budějovicemi tři body. Nejlepším střelcem Slovácka je Milan Petržela se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Boleslavi je nejlepším zakončovatelem Nikolaj Komličenko s pěti góly. Hráči Slovácka v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Boleslavi na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. V této ligové sezóně domácí Slovácko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Boleslavi na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Slovácko ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Boleslav neskórovala v jednom zápase. Defenziva hostující Boleslavi není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.

Příbram vs. Plzeň Viktoria
V sobotu se odehraje 8. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 19:30 spolu střetnou Plzeň a Příbram. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Příbrami, skončil zápas nerozhodně 1:1. V minulém kole hostující plzeňští hráči získali maximum bodů s Opavou. Stejně tak domácí Příbram vyhrála s Jabloncem. Snajperem v týmu Příbrami je Michal Škoda, který dal pět gólů, za Plzeň se dvakrát prosadil Jan Kovařík. Hostující Viktoriáni na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Příbram na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Plzeň není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Příbram ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,5 branky na zápas. Domácí Příbram v tomto ročníku odehrála ovšem tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Plzně odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Plzně je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí Příbram má na svém stadionu průměr 2,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Opava vs. Slavia Praha
Další, v pořadí již 8. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Opavou a Slavií, které se odehraje v neděli od 16:30 na Městském stadionu Opava. V tomto utkání se střetne třináctý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třináct bodů. Minulé měření sil na hřišti na Městském stadionu Opava vyhráli hosté ze Slavie 2:3. Opavě se v posledním ligovém kole proti Plzni nedařilo, když ztratila tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už pátá prohra za sebou. Hostující Slavie naopak získala maximum bodů s Bohemians, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Opavy vsítil Rene Dedic, v barvách Slavie dal nejvíc branek Josef Hušbauer. Hráči Opavy v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté ze Slavie venku uhráli tři výhry ze čtyř zápasů. Opava v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,3 branky na zápas, Slavie zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2,2 zásahu. Opava ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Slavie neskórovala v jednom zápase. Defenziva hostující Slavie je pevná, průměrně obdržela 0,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už pět proher v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Teplice vs. Karviná FC
1. česká fotbalová liga má na programu 8. kolo, ve kterém v neděli v 16:30 hostí Teplice tým Karviné. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží čtrnáctou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V minulém kole hostující karvinští hráči získali maximum bodů se Zlínem. Naopak domácí Teplice prohrály s Olomoucí. Nejlepšími zakončovateli jsou za Teplice Jakub Hora s jedním gólem a za Karvinou Michal Petráň, který se trefil třikrát. Hráči Teplic v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté z Karviné venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Karviná je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,8 branek na venkovní zápas, Teplice mají na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Teplice v tomto ročníku odehrály dva zápasy, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Karviné odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Karviné není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Teplicím se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Karviné zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Jablonec vs. Ostrava Baník
Jablonec přivítá v neděli v 16:30 v rámci 8. kola 1. české fotbalové ligy na Střelnici Ostravu. V tomto utkání se střetne třetí se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Jablonce a zápas ovládli domácí z Jablonce 2:0. Jablonci se v posledním ligovém kole proti Příbrami nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Ostrava naopak získala maximum bodů se Slováckem. Nejlepším střelcem Jablonce je Jan Sýkora se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Ostravy je nejlepším zakončovatelem Tomáš Smola se třemi góly. Hráči Jablonce v této sezóně vyhráli čtyři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Ostravy venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Jablonec vstřelil na domácím hřišti průměrně 3 góly v jednom zápase. Hosté z Ostravy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Jablonec ze sedmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Ostrava neskórovala také ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se na domácím stadionu v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól.

České Budějovice vs. Zlín
V neděli nás čeká 8. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají České Budějovice a Zlín. V tomto utkání se střetne patnáctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Českým Budějovicím se v posledním ligovém kole proti Boleslavi nedařilo, když ztratily tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Zlín také ztratil všechny body s Karvinou. Nejvíc branek v dresu Českých Budějovic vsítil Lukáš Provod, v barvách Zlína dal nejvíc branek Tomáš Poznar. Hostující ševci na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí České Budějovice na svém stadionu v této sezóně nevyhrály zápas. České Budějovice nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelily 0,8 góly na zápas. Také Zlín na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí České Budějovice v tomto ročníku odehrály ovšem tři zápasy, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Zlína také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.

Sparta Praha vs. Olomouc
V neděli se odehraje 8. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 19:00 spolu střetnou Olomouc a Sparta. Svěřenci domácího trenéra Václava Jílka jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Sparty, skončilo výhrou domácích 2:1. V minulém kole hostující olomoučtí hráči získali maximum bodů s Teplicemi. Naopak domácí Sparta prohrála s Libercem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Spartu Kanga se čtyřmi góly a za Olomouc Jakub Plšek, který se trefil také čtyřikrát. Hráči Sparty v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Olomouce na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. Sparta v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Olomouc zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Sparta ze sedmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Olomouc neskórovala také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí Sparta má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Přečtěte si také