Sazkabet analýza 6. kola
České kluby v předkole Evropské ligy naprosto vyhořely. Šesté kolo tak bude především o tom, jak se Sparta, Plzeň a Mladá Boleslav dokážou s koncem evropské sezóny vyrovnat. Tipy na jejich výsledky se dozvíte v již tradiční analýze našich bookmakerů. 

České Budějovice – Slavia Praha 
Oberou Budějovice na domácí půdě dalšího favorita? V páteční předehrávce vyzvou České Budějovice na Střeleckém ostrově Slavii. Ta je s 13 body na první pozici, zatímco domácí jsou v dolní polovině tabulky na 12. místě. V minulém kole Slavia zvládla nepříjemný zápas před prázdnými tribunami v Edenu a vyhrála nad letos slabým Libercem 1:0. Budějovicím se naopak nepovedl zápas v Příbrami, kde prohrály 0:2.

Hráči Českých Budějovic v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů, ale dvakrát se jim podařilo obrat o body papírově silnější soupeře z Jablonce a Sparty. Hostující hráči Slavie na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů s průměrem dvou vstřelených branek na utkání. Tuto bilanci ale zvyšuje 5 gólů v Teplicích. V posledních zápasech se sešívaným ale příliš směrem dopředu nedaří a ačkoliv věříme, že si z jihu Čech přivezou 3 body, nemuselo by se jednat o úplné gólové žně. 

Přidat na tiket výhru Slavie

Sparta Praha – Ostrava Baník 
Baník vyloupí Letnou! Vypjatý zápas čeká hráče Baníku a Sparty. Rivalita mezi příznivci obou klubů je tradičně vysoká, a tak se můžeme těšit jistě na vypjatou atmosféru. Do zápasu vstupuje Sparta se značnou psychologickou nevýhodou. Po remíze v takřka vyhraném utkání v předkole EL a prohře v Boleslavi totiž letenští nezvládli ani odvetu v bojích o Evropu a na regeneraci budou mít pouze 3 dny. Svěřenci Jílka jsou navíc v tabulce aktuálně až sedmí, což znamená nejhorší vstup do ligy za posledních 23 let. 

Naopak čtvrtý Baník si připsal v minulém kole již druhou výhru v řadě, když porazil doma Bohemians 4:2. Hostům se navíc letos daří hlavně ve venkovních zápasech. Jak v Opavě, tak i v Karviné ostravští vyhráli. Ostrava zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Domácí obrana navíc nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání. I z toho vyplývá, že by Baník mohl navázat na své venkovní zápasy a z Prahy si odveze plný počet bodů.

Přidat na tiket výhru Baníku

Jablonec – Mladá Boleslav 
V neděli se odehraje 6. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 17:00 spolu střetnou Boleslav a Jablonec. Oba celky se neúspěšně snažily o postup do Evropské ligy, a tak lze očekávat, že si budou chtít alespoň zlepšit náladu v domácí soutěži.

Svěřenci domácího trenéra Petra Rady jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Jablonec v minulém ligovém kole hrál proti Opavě a získal maximum bodů za výhru. I klub z Boleslavi získal se Spartou tři body. Snajperem v týmu Jablonce je Jan Sýkora, který dal čtyři góly, za Boleslav se také čtyřikrát prosadil Muris Mešanovič. 

Jablonci se v této sezóně doma daří, zatím vyhrál všechny ze tří zápasů. V průměrně tu navíc dává 3,3 branky na zápase. Defenziva hostující Boleslavi není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Navíc v kombinaci s náročným programem spojeným s kvalifikací Evropské ligy usuzujeme, že ani tentokrát Jablonec doma neprohraje. 

Přidat na tiket výhru Jablonce

Teplice – Plzeň Viktoria
Plzeň se opět rozjede! I přes nepodařený dvojzápas předkola Evropské ligy se Plzeň výkonnostně opět zvedne. Nedělní zápas na Stínadlech je pro svěřence Pavla Vrby snad tím nejlepším možným. Tepličtí jsou totiž až na 14. místě. Viktoriáni se sice budou muset vyrovnat se 120 minutami, které mají v nohách po Antverpách, na hře by se to ale podepsat zas tolik nemuselo. Plzeň totiž hrála opravdu pohledný fotbal a nepostoupila s obrovskou smůlou.

Teplice ale v této sezóně nevyhrály žádný ze dvou domácích zápasů. Navíc mají doma bilanci pouze půl vstřeleného gólu na zápas. Věříme, že Krmenčík a spol. se střelecky vzpamatují a v Teplicích vyhrají.

Přidat na tiket výhru Plzně 

Přečtěte si také