Sazkabet analýza 24. ligového kola
Plzeň vs. České Budějovice - 07.03.2020 17:00
Plzeň přivítá v sobotu v 17:00 v rámci 24. kola 1. české fotbalové ligy v Doosan Aréně České Budějovice. Domácí tým Plzně je aktuálně se sedmačtyřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na šesté pozici, když získali šestatřicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Fotbalovém stadionu na Střeleckém ostrově a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Plzně 0:3. V minulém kole hostující budějovičtí hráči ztratili všechny body s Ostravou. Naopak domácí Plzeň vyhrála s Jabloncem, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Plzně je Michal Krmenčík s deseti brankami. V týmu hostů z Českých Budějovic je nejlepším zakončovatelem Ivan Schranz se sedmi góly. Viktoriáni v této sezóně vyhráli devět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Českých Budějovic na venkovních hřištích vyhráli pět z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Plzeň vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,2 góly v jednom zápase. Hosté z Českých Budějovic na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,9 branky. Domácí Plzeň v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Českých Budějovic odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Českých Budějovic není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí tým Plzně vyhrál v posledních třech zápasech. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Olomouc vs. Jablonec - 07.03.2020 14:30
Další, v pořadí již 24. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Olomoucí a Jabloncem, které se odehraje v sobotu od 14:30 na Andrově stadionu. Svěřenci domácího trenéra Radoslava Látala jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 2:2 dělbou bodů. V minulém kole hostující jablonečtí hráči ztratili všechny body s Plzní. Stejně tak domácí Olomouc prohrála s Opavou. Nejlepším střelcem Olomouce je Jakub Plšek se sedmi brankami. V týmu hostů z Jablonce je nejlepším zakončovatelem Martin Doležal s deseti góly. Hostující Jablonec na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen čtyři zápasy, domácí Olomouc na svém stadionu v této sezóně vyhrála pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Olomouc vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Jablonce na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,3 branky. Olomouc ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Jablonec neskóroval také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Jablonce, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Karviná vs. Příbram - 08.03.2020 14:30
V neděli se odehraje 24. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se ve 14:30 spolu střetnou Příbram a Karviná. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Karviné 0:2. V minulém kole hostující příbramští hráči ztratili remízou dva body s Boleslaví. Stejně tak domácí Karviná remizovala s Bohemians. Nejvíc branek v dresu Karviné vsítil Vojtěch Smrž, v barvách Příbrami dal nejvíc branek Michal Škoda. Hráči Karviné v této sezóně vyhráli dva z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Příbrami na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už jedenáct pokusů. Karviná v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Příbram zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Domácí Karviná v tomto ročníku odehrála ovšem třináct zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Příbrami odehrál patnáct zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Příbrami není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Karviné se na domácím hřišti nedaří a Příbram zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Ostrava vs. Boleslav - 09.03.2020 18:00
V pondělí nás čeká 24. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Ostrava a Boleslav. V tomto utkání se střetne čtvrtý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Boleslavi 2:0. Ostravě se v posledním ligovém kole proti Českým Budějovicím dařilo a brala plný počet bodů. Hostující Boleslav naopak remizovala a přišla o dva body s Příbramí, což je již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Ostravy je Nemanja Kuzmanovič, který dal šest gólů, za Boleslav se devětkrát prosadil Nikolai Komlichenko. Hráči Ostravy v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Boleslavi venku uhráli jednu výhru z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Ostrava vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,9 góly v jednom zápase. Hosté z Boleslavi na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Ostrava ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Boleslav neskórovala také v sedmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Domácí Ostrava má na svém stadionu průměr 1,9 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Zlín vs. Bohemians - 07.03.2020 14:30
V sobotu nás čeká 24. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Zlín a Bohemians. V tomto utkání se střetne třináctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2. V minulém kole hostující vršovičtí hráči ztratili remízou dva body s Karvinou. Stejně tak domácí Zlín remizoval se Spartou. Nejlepším střelcem Zlína je Tomáš Poznar s pěti brankami. V týmu hostů z Bohemians je nejlepším zakončovatelem Jan Vodháněl se čtyřmi góly. Ševci v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Bohemians na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už dvanáct pokusů. Zlín není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Bohemians na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Domácí Zlín v tomto ročníku odehrál ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bohemians odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Bohemians není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Liberec vs. Opava - 08.03.2020 14:30
Ve čtyřiadvacátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli na Stadionu U Nisy od 14:30 utkají Liberec a Opava. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Městském stadionu Opava a utkání skončilo remízou 1:1. Liberci se v posledním ligovém kole proti Bohemians dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Opava také získala maximum bodů s Olomoucí. Snajperem v týmu Liberce je Roman Potočný, který dal devět gólů, za Opavu se čtyřikrát prosadil Rene Dedic. Hráči Liberce v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Opavy venku uhráli jednu výhru ze dvanácti zápasů. Liberec je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,3 góly na zápas. Oproti tomu Opava není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 0,3 branky na utkání. Liberec z dvaadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Opava dokonce neskórovala ve třinácti zápasech. Defenziva hostující Opavy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve třech po sobě jdoucích utkáních. Domácí Liberec má na domácím hřišti průměr 2,3 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,3 branky na venkovní zápas, Liberec v tomto utkání neprohraje. 

Teplice vs. Slovácko - 08.03.2020 15:00
1. česká fotbalová liga má na programu 24. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Teplice tým Slovácka. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V minulém kole hostující tým ze Slovácka získal maximum bodů se Slavií. Naopak domácí Teplice prohrály s Karvinou, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Teplice Jakub Mareš se šesti góly a za Slovácko Tomáš Zajíc, který se trefil také šestkrát. Hostující Slovácko na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Teplice na svém stadionu v této sezóně vyhrály jen tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Teplice vstřelily na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté ze Slovácka na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Teplice v tomto ročníku odehrály pět zápasů, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Slovácka odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Slovácka je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Hostující hráči Slovácka mají v tabulce náskok 13 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Slavia Praha vs. Sparta Praha - 08.03.2020 17:00
Další, v pořadí již 24. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne derby pražských S mezi Slavií a Spartou, které se odehraje v neděli od 17:00 v Edenu. Svěřenci domácího trenéra Jindřicha Trpišovského jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Slavie 0:3. Slavii se v posledním ligovém kole proti Slovácku nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Sparta naopak remizovala a přišla o dva body se Zlínem. Nejlepším střelcem Slavie je Tomáš Souček s osmi brankami. V týmu hostů ze Sparty je nejlepším zakončovatelem Kaku Kanga s deseti góly. Sešívaní v této sezóně vyhráli jedenáct z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Sparty na venkovních hřištích vyhráli tři z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Slavia vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,5 góly v jednom zápase. Hosté ze Sparty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Slavia ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Sparta neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.

 

Přečtěte si také