Sazka rozváží pomoc seniorům po celé ČR

Aby mohli ti, co jsou v první linii, svou práci vykonávat nadále v bezpečí, firemní vozy s logem Sazky rozváží ochranné pomůcky, testy na přítomnost koronaviru SARS-CoV-2 a další zdravotnický materiál pro pracovníky v sociálních službách a jejich klienty přímo k nim.

„Za normálních okolností vozím reklamu pro Sazku, ale dneska v době koronavirové krize rozvážíme ochranné pomůcky, dezinfekci a další prostředky,“ říká technický pracovník Sazky a nyní dobrovolný řidič Martin Česnek. „Dneska vyrážíme do Plzeňského kraje do domovů pro seniory a do ústavů pro mentálně postižené. Odhaduji, že během dne najedeme zhruba 400 kilometrů.“

Pomáháme tam, kde je potřeba


Po úspěšném testovacím provozu v Jihočeském a Plzeňském kraji se modré dodávky Sazky rozjely do celé republiky. Řidiči-dobrovolníci z řad zaměstnanců Sazky tak rozvážejí pomoc do stovek objektů a zařízení pro seniory s pečovatelskou službou po celém Česku. 

Jedním z ústavů, kde dobrovolníci ze Sazky pomáhají, je také Domov pro seniory Vlčice na Plzeňsku. „Jsme opravdu rádi za veškerou pomoc, za jakoukoliv roušku, za každý litr dezinfekce. Moc bych chtěla poděkovat všem dobrovolníkům. Rozjela se obrovská vlna solidarity a je to k nezaplacení,“ říká ředitelka domova Eva Herinková.


Podívejte se, jak modré vozy Sazky pomáhají:

 
{^media|(width)600|(height)375|(ext).mp4|(url)~/SazkaWeb/media/Fotobanka/Koronavirus-rozvozy.mp4^}

Sazka je také hlavním partnerem sbírky COVID 19 - Sbírka pro sociální služby a jejich uživatele. Peníze z této sbírky putují právě na nákup ochranných pomůcek, desinfekce, zdravotnického materiálu pro klienty a pracovníky v sociálních (pečovatelských/asistenčních) službách.


Pokud se rozhodnete pomoci i vy, budeme moc rádi. 

 

Pojďme společně ochránit ty nejslabší, a zároveň pomoci těm, kteří pomáhají jiným. Děkujeme!

Přečtěte si také