SAZKA reportér: Tereza sní, že miminko vychová ve stínu vzducholodi
Sny se různí, ale nové nebo lepší bydlení patří k těm nejčastějším. Všichni chceme být šťastní a vlastní domov na hezkém místě je důležitý základ.
Budoucí maminku Terezu jsme potkali na návštěvě galerie v pražských Holešovicích. Ještě před obhlídkou uměleckých děl se ale byla podívat jinde - v bytě, který si s partnerem vyhlídli. Než se však rozhoupali, byt už získal jiného majitele. Jejich obhlídka tak spíš byla jen ze návštěvou místa, o které přišli.

Tereza teď čeká své první miminko – chlapečka a s přítelem přemýšlí o větším bydlení. „Teď bydlíme ve 2KK a řešíme, že by to už mohlo být málo," vysvětluje Tereza a záhy dodává: „Prcek se má ale narodit až v prosinci, takže netlačíme na pilu, koukáme se, jaké jsou možnosti. Stěhovat se můžeme třeba za rok nebo za dva."

Rozhovor rychle vezme vážnější tón, sehnat bydlení v Praze, to dnes není žádná legrace. Hezkých bytů není mnoho a ceny stále rostou. Tereza sní, že by nebydlela na předměstí jako nyní, ale dítko by vychovávala někde, kde „to víc žije". Kdyby tedy vyhrála v loterii, hned by věděla, jak s penězi naloží – pořídila by si hezké bydlení.

„Kdybych vyhrála 10 milionů, asi bych většinu toho dala do bydlení, je to přeci jen i dobrá investice," vysvětluje Tereza, během toho, co postupně jdeme po schodech na střechu galerie. Nad ní totiž kotví nová expozice – vzducholoď Gulliver. „Támhle, to musí být bydlení," ukazuje Tereza prstem na protější dům s balkóny, terasami, bujně rozkvetlými květináči a zataženými pergolami.

Na chvíli se přitom zasní nad představou toho, že s hrnkem čaje v ruce kouká z terasy na vzducholoď, která, ačkoliv ze dřeva a skla, levituje nad Holešovicemi. „Takovýhle výhled prostě jinde nenajdete. Je to paráda." Je dobré být občas hlavou v oblacích a Tereza by to ráda trošičku posunula skutečnosti. Pro sebe, přítele i svého synka...

Přečtěte si také