SAZKA reportér: Martin Černý by za vyhrané peníze procestoval svět

Zastihnout mladého vedoucího kolektivu elektroinstalací Martina Černého nebylo jen tak. Nejen, že ho živí práce v Německu, ale ještě zrovna odjížděl na dovolenou do teplých krajin.
 

Přečtěte si také: 23 milionů ze Sportky pomůže s pohádkovým bydlením na Vysočině

„V Německu děláme elektroinstalace, momentálně pracujeme ve Frankfurtu na budově Grand Tower,” prozrazuje řemeslník, čím se živí. A dodává, že Grand Tower je nejvyšší obytnou budovou v Německu.
 

Cestování věnuje každou volnou chvíli

Když jsme ale s Martinem mluvili, na práci už příliš nemyslel. Byl totiž právě uprostřed balení na vysněnou dovolenou. „Jak se v Česku ochladí, začínáme s přítelkyní vymýšlet, kam bychom se mohli zajet ohřát. Letos padl los na exotický ostrov Mauricius v Indickém oceánu, kam už se oba moc těšíme,” zasnil se Martin Černý.

Cestování je vůbec koníčkem, který mladý pár opravdu baví. Podle Martinových slov mají nejradši Ameriku a je jedno, jestli jde o tu severní, nebo jižní. „Líbilo se nám jak v Patagonii a Chile, tak i ve Spojených státech,” říká elektroinstalatér. „Do USA jsme se vypravili za sestřenicí do Kalifornie a z třítýdenního výletu autem jsme se vrátili úplně nadšení.”
 

Za dvacku si setřel výhru 20 tisíc

inp_600x500.jpg

Na poznávání dalekých i blízkých míst by také padla případná výhra. Jak nám Martin Černý prozradil, své štěstí nejčastěji pokouší se stíracími losy. „Nejen kvůli výhře, ale hlavně pro zábavu si občas kupujeme losy. Nejčastěji je to Černá perla a Zlatá rybka,” přibližuje své oblíbené tikety hráč. „V Černé perle jsme už párkrát vyhráli stokoruny, mám ale dobrého kamaráda, který si na losu za dvacku setřel dvacet tisíc.”

S přítelkyní a rodinou ale prý nepohrdnou ani číselnými hrami, kde u nich vítězí Sportka a Eurojackpot. Posledně zmíněná loterie je láká hlavně na vysoké výhry, které tu padají.

A kdyby se i na něj usmála štěstěna a on by vyhrál? „Kdyby to bylo pár set tisíc, odjeli bychom na cestu kolem světa. Za výhru ve výši pár milionů bychom si ale postavili nebo zrekonstruovali nějaký pěkný domeček,” zamýšlí se Martin Černý. „Mým velkým snem je dům s velkou stodolou. Tu bych si chtěl předělat na dílnu a vybavit ji tím nejlepším nářadím,” končí vyprávění mladý muž.
 

Desítky milionů se v Eurojackpotu vyhrávají i v 2. pořadí

Dali jste si v novém roce předsevzetí, že budete letos víc cestovat? Anebo byste jen také chtěli svůj vlastní domeček? Pokud si vsadíte Eurojackpot, své sny si můžete splnit už za uhodnuté druhé pořadí.

Nejvyšší výhra, která tu padla, byla závratných 72 milionů. Klikněte si pro online tiket na tomto odkazu.

Přečtěte si také