Rodina Lenky ze Slovenska před rokem trefila miliardy. Jak si žije nyní?

Když Slovenka Lenka vyrazila před necelými dvaceti lety do Anglie, nemohla v té době ani tušit, jaké štěstí tam na ni čeká. Už během studií se zamilovala, o pár let později vdala a začala budovat nový život. Ještě loni žili manželé Thomsonovi běžným životem. Lenka pracovala jako prodavačka, Steve jako stavař a ve skromném rodinném domku vychovávali tři děti. A pak se z nich znenadání stali miliardáři.

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy


Za vše při tom mohl jeden tiket do Národní anglické loterie. Steve ho tehdy koupil v samoobsluze a tím rodince v listopadu 2019 nadělil jackpot ve výši 3,1 miliardy korun.
 

Žádný přepych

O výhře se pár dozvěděl až tři dny po slosování. Steve si tehdy prohlížel zakoupený tiket a když si všiml, že jsou čísla na něm až příliš podobná těm vylosovaným, znervózněl. Pocity po výhře pak v mnoha rozhovorech přirovnal k blížícímu se infarktu.

Manželé následně přísahali, že se nenechají výhrou příliš ovlivnit, a razantně odmítali život v luxusu. Zároveň řekli, že nemají v plánu si peníze nechávat pouze pro sebe a s radostí se o ně podělí.
 

Požehnání pro ostatní

Svému slovu dostáli. Oba hned druhý den normálně vyrazili do práce a Steven, který měl nabráno poměrně dost zakázek, se rozhodl všechny dotáhnout do konce. A tak se stalo, že čerstvý miliardář lidem v okolí maloval strop či vyměňoval okna.

„Steve a Lenka jsou požehnáním. Vůbec mě nepřekvapilo, že Steve dál pokračuje ve své práci. Prostě je už takový. Nikdy by nikoho nenechal ve štychu,“ prozradila jejich sousedka. Poté, co všechny zakázky dodělal, vzal si od práce na nějaký čas volno. Lenka ale podle všeho stále pracuje v malém obchůdku, kde byla zaměstnaná už před výhrou.
 

Auto z druhé ruky

Kdo by čekal, že si rodinka pořídila alespoň nějakou menší vilu, spletl by se. Rok uplynul a všichni stále bydlí v původním domě. Přestěhovat se do lepšího sice mají v plánu už od začátku, nikdy si ale nepřáli žádné přepychové sídlo. Jejich jediným kritériem je, aby každé dítě mělo vlastní pokoj.

Manželé zatím vyhrané peníze utratili pouze za dvě auta. Volkswagen z druhé ruky pro Steva a Volvo XC90 pro Lenku. O dalším nakupování už spolu sice mluvili, více se však chtějí soustředit na obdarování ostatních.

Nové bydlení se tak chystají opatřit nejen sobě, ale také svým rodinám a blízkým známým. Svůj seznam přání si sestavili i jejich potomci a po novém autě zatoužil i Lenčin bratr. A Lenka se ze všeho nejvíc těší na to, že bude moct častěji navštěvovat svou rodinu na Slovensku.

Chcete i vy udělat radost sobě nebo svým blízkým? Vsaďte si na dnešní slosování Eurojackpotu, kde se hraje o fantastických 1,171 miliardy korun. Jen pro české sázející je tu ale ještě velmi speciální prémie, kterou je luxusní byt v Praze za 15 milionů. Vstupenkou do hry je plný tiket včetně Extra 6, který pořídíte na tomto odkazu.

Přečtěte si také