Řidič autobusu nevěděl, z čeho zaplatit účty. Díky výhře v loterii má teď chalupu ve Španělsku

Řidič autobusu si svůj šťastný tiket koupil při noční směně. A už v momentě, kdy za něj platil, prý věděl, že tentokrát vyhraje. Přesně tak se už za pár hodin stalo, a to muži kompletně změnilo život. Nejen, že si s manželkou koupili krásná auta a začali cestovat, ještě také rozjeli rodinné podnikání a teď si dokonce pořídili víkendový dům ve Španělsku.

Přečtěte si také: Loterní multimilionářka radí, co dělat, až trefíte balík v loterii


Je určitě dost sázejících, kteří sní o tom, že by s velkým gustem hodili svému šéfovi na stůl výpověď, kdyby vyhráli. Nejen tento sen si splnil třiapadesátiletý Sean Lloyd, který před pěti lety trefil ve hře EuroMillions rovné 2 miliony liber, což je se započtením inflace v přepočtu 64,4 milionu korun.
 

Šťastná mince a jedna naštvaná cestující

Když tento sympatický Brit našel onoho dne na chodníku minci, pochopil tuto náhodu jako signál shůry a rozhodl se, že si musí co nejdřív zajít pro tiket do loterie. Krátce poté, co měl svoji sázenku v kapse, se zase vrátil do práce. A jak dneska vzpomíná, celý den byl pro něj velmi speciální.

„Nejen, že jsem měl motýly v žaludku, několik kolegů mi ale také řeklo, že kolem mě vidí auru, takže si jsou jistí, že tentokrát vyhraju. A pak se stala ta věc s jednou pasažérkou,“ začíná se usmívat Sean. „Najednou přišla k řidičské kukani a řekla mi, že řídím tak příšerně, že se postará o to, aby mě vyhodili. Tak jsem jí odpověděl, že nebude muset, protože já už dneska večer vyhraju v loterii,“ už se naplno směje dnes bývalý řidič.
 

Výhru oslavili cestou do Mexika

Jak řidič této cestující řekl, tak se taky stalo. Hned ten večer spolu s manželkou Melanie zjistili, že se z nich stali loterní multimilionáři. Sean dal jako první výpověď v práci a společně si odjeli odpočinout na dlouhou dovolenou do Mexika.

Kromě cestování si ještě koupili několik nemovitostí a také nová auta. Část výhry pak putovala jejich přátelům a členům rodiny. Pět let poté, co víc než 64 milionů manželé vyhráli, jim navíc na účtě stále zbývá dost, aby si mohli užívat pohodlný život.

„Lidé, kteří výhru utratí v prvních měsících, jsou blázni,“ myslí si Sean. „Pokud s penězi nakládáte s rozumem, zajistí vám pohodlí až do konce života. Máme několik domů, máme auta, teď jsme si koupili vilu ve Španělsku, máme zkrátka všechno, co potřebujeme. Jsme teď opravdu šťastní.“
 

Ze dna až na vrchol

Na dobu předtím, než vyhrál v loterii, si Sean občas vzpomene. A je rád, že už je to za ním. „Řidiči veřejné dopravy moc nevydělávají. I když jsem si bral spoustu přesčasů, pořád jsem se musel bát, z čeho zaplatím příští účet a za co koupím jídlo k večeři,“ zamýšlí se výherce. „A pak se najednou ze dna dostanete až na úplný vrchol. Musím říct, že ten pocit byl opravdu jedinečný.“

O tom, že jde o velmi rozumného výherce, není nejmenších pochyb. Proto příliš nepřekvapí, že se Sean po nějaké době rozhodl, že z peněz, které má na účtě, nemůže jen brát, ale musí je také rozmnožovat. Tak si splnil jeden ze svých dalších snů a rozjel rodinné podnikání.

„Začali jsme vyrábět veganskou omáčku, která se skvěle hodí třeba do sendvičů nebo k hranolkům. Objíždím s ní farmářské trhy i různé kuchařské show a lidé jsou nadšení. Dokonce mi říkají, že jsem další Heinz,“ zmiňuje Sean nejznámější britskou firmu, která vyrábí studené omáčky.
 

„Vyhrát miliony je pocit k nezaplacení!“

A jak se výherce cítí pět let poté, co se z něj stal multimilionář? „Myslím, že nás tolik peněz nijak nezměnilo, to mi ostatně říkají i mí kamarádi a známí. A na to, že máte na účtě tolik peněz, si nakonec také zvyknete. i přesto je to ale pořád pocit k nezaplacení,“ loučí se sympaťák Sean.

Na to, že vyhrajete 64 milionů si asi zvyknout lze. Co kdybychom vám ale řekli, že se už velmi brzy můžete stát majitelem víc než miliardy korun? Je to tak - v Eurojackpotu se už dneska večer hraje o fantastických 1,203 miliardy korun.  Pro svůj online tiket klikněte na tento odkaz.
http://bit.ly/2lBJLul 

Autor úvodní fotografie: Mirror.

Přečtěte si také