Prsa pro sestru nebo boj za legalizaci marihuany. 5 bizarních investic výherců loterií
Při otázce, jak by lidé naložili s případnou výhrou v loterii, nejčastěji převažují odpovědi typu „pojedu na dovolenou“ nebo „koupím si nový dům. Někteří výherci ale nakonec se svou výhrou naloží úplně jinak. Třeba si koupí tu nejluxusnější ledničku na světě.

Přečtěte si také: Přes noc miliardářem? 5 nejvyšších výher, které Češi trefili v Eurojackpotu

 
Podívejte se na pět opravdu bizarních věcí, za které výherci loterie své miliony utratili.
 

1. Podpora legalizace marihuany

Většina výherců po získání peněz skončí v práci, začnou cestovat a užívají si doživotní relax v luxusu. To však nebyl případ Boba Erta, stavebního dělníka a milovníka marihuany.
 
Po výběru peněz z loterie – 25 milionů dolarů (589 milionů korun) – i nadále chodil do práce, přičemž část své výplaty začal posílat potravinové bance. Z výhry navíc věnoval jeden milion dolarů na kampaň za legalizaci marihuany.
 

2. Aquapark pro město

John Kutney získal z celkového jackpotu 319 milionů dolarů částku 28,7 milionu dolarů, což činilo dle tehdejšího kurzu asi půl miliardy korun. Celých dvě stě tisíc dolarů věnoval na vybudování aquaparku ve městě, kde žil. Nebyla to ani tak investice pro něj samotného, ale příspěvek rodnému městu.
 

3. Zápasy wrestlerek v televizi

Když Jay Vargas vyhrál v loterii Powerball 35 milionů dolarů (825 milionů korun), bylo mu pouhých devatenáct let. Takže není vlastně ani překvapením, jak s výhrou naložil: přispěl na rozjezd televizního pořadu s ženskými zápasnicemi.
 
Souboje spoře oděných dívek v ringu vydržely v televizi jen jednu sezónu. Mladík se však nenechal odradit a rozhodl se, že zkusí štěstí v televizi znovu, tentokrát prý vymýšlí vlastní reality show.
 

4. Plastika prsou pro sestru

Někteří výherci myslí i na své blízké. Sarah Cockingová věnovala 90 milionů korun své rodině. Rodičům pořídila nové auto, nový dům a zaplatila jim luxusní dovolenou. Nezapomněla ani na své sourozence, své sestře například zaplatila vysněnou plastiku prsou.
 

5. Luxusní lednice

Když se novináři ptali Kanaďana Curtise Wrigheta, který vyhrál milion kanadských dolarů (17,6 milionu korun), co udělá s výhrou, překvapil je svou odpovědí: „Koupím si novou lednici a zbytek uložím na účet.“ Říkáte si: „Jen lednice?“
 
Tohle ale nebyla jen tak obyčejná lednice. Stála 16 tisíc kanadských dolarů, což je v přepočtu bezmála 281 tisíc korun. Co taková drahá lednice umí, se však novináři od Curtise nedozvěděli.
 
A co byste si za případnou výhru v loterii koupili vy? Byl by to dům, dovolená snů, anebo si sníte o netradičních věcech jako výše zmínění výherci? Ať tak či tak, zkuste své štěstí třeba v zítřejší Sportce. Pokud se na vás usměje štěstí, uvidíte, jak nakonec s případnou výhrou naložíte. Vsadit si můžete na tomto odkazu.
 
Autor fotografie: Esteban Lopez, Unsplash.

Přečtěte si také