Přijďte fandit nebo závodit. Zveme vás na SAZKA Tour

Pot, emoce a silné sportovní zážitky. I tak by se dal ve zkratce popsat prestižní cyklistický závod druhé kategorie UCI, SAZKA Tour. Letos odstartuje jeho v pořadí čtrnáctý ročník a rozhodně je na co se těšit.

Přečtěte si také: Porazíte olympijského vítěze? Otestujte svoji sportovní všestrannost


Závod se pojede od 4. do 7. srpna a jeho první etapa odstartuje v olomouckém kraji ve městě Uničov. Během následujících dní cyklisté projedou nádherný moravský terén a cílová rovinka na ně bude čekat ve městě Šternberk. Celkově sportovci zdolají trať dlouhou 731 kilometrů s převýšením 12 600 metrů.
 

Krásy přírody

Kromě sportovních výkonů může diváky nalákat i samotná trasa. Ta vede přes atraktivní místa, jako je například horské sedlo Bumbálka, oblíbené lyžařské středisko Červenohorské sedlo a sedlo Pustevny s až pohádkovými dřevěnými stavbami.

Loni v závodu startovalo 140 jezdců z dvaceti nejlepších českých i světových profesionálních cyklistických družstev World týmů a letos bude účast snad ještě exkluzivnější. A na své si přijdou nejen profesionálové, ale i amatérští kolaři.
 

Zkuste jeden z nejtěžších úseků

Od letošního ročníku je součástí i výzva SAZKA Tour Challenge. Závod dlouhý 12 kilometrů se pojede 6. srpna před hlavním pelotonem na jednom z nejobávanějších úseků při výšlapu na Dlouhé stráně.

„Chceme dát příležitost amatérským cyklistům, aby si vyzkoušeli, jak to do kopce bolí. Okusí prudké stoupání a budou se moci porovnat sami mezi sebou či s nejlepšími závodníky hlavního pelotonu. Uvidí tak z absolutní blízkosti náročnost závodu a patrně ucítí dost bolesti,“ vysvětlil Leopold König, bývalý český závodník, vítěz druhého a pátého ročníku SAZKA Tour a nynější ředitel závodu.
 

Fanděte s námi!

Chcete u toho být společně s námi? Moc rádi vás uvidíme! Pro další informace o SAZKA Tour klikněte na tento odkaz.

Autor úvodní fotografie: Jan Brychta.

Přečtěte si také