PREVIEW - 28. kolo německé Bundesligy
Brémy vs. Mönchengladbach - 26.05.2020 20:30
V úterý nás čeká 28. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Brémy a Mönchengladbach. Svěřenci domácího trenéra Floriana Kohfeldta jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Mönchengladbachu 3:1. V posledním ligovém kole brémští hráči vyhráli s Freiburgem, naopak hosté z Mönchengladbachu prohráli s Leverkusenem. Snajperem v týmu Brém je Milot Rashica, který dal sedm gólů, za Mönchengladbach se devětkrát prosadil Alassane Plea. Werder v této sezóně vyhrál jeden ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Mönchengladbachu na venkovních hřištích vyhráli sedm ze třinácti zápasů. Brémy nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelily 0,8 góly na zápas. Naopak Mönchengladbach je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Brémy ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelily žádný gól, Mönchengladbach neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Mönchengladbachu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 12 příček. 

Union Berlín vs. Mainz - 27.05.2020 20:30
Ve středu se odehraje 28. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Mainz a Union Berlín. V tomto utkání se střetne třináctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Unionu Berlín 2:3. V minulém kole hostující tým z Mainz ztratil všechny body s Lipskem. Stejně tak domácí Union Berlín prohrál s Herthou, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem Unionu Berlín je Sebastian Andersson s jedenácti brankami. V týmu hostů z Mainz je nejlepším zakončovatelem Robin Quaison s dvanácti góly. Hostující Mainz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Union Berlín na svém stadionu v této sezóně vyhrál šest zápasů. Union Berlín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Mainz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mainz odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,2 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. 

Lipsko vs. Hertha - 27.05.2020 18:30
Ve středu se odehraje 28. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Hertha a Lipsko. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Lipska 2:4. Lipsku se v posledním ligovém kole proti Mainz dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Hertha také získala maximum bodů s Unionem Berlín, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu Lipska vsítil Timo Werner, v barvách Herthy dal nejvíc branek Dodi Lukebakio. Hostující Hertha na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála pět zápasů, domácí Lipsko na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. V této ligové sezóně domácí Lipsko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 góly v jednom zápase. Hosté z Herthy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,6 branky. Lipsko ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Hertha dokonce neskórovala v osmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hostující Hertha drží sérii dvou výher v řadě. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 1,8 branky a Lipsko je doma produktivní, hosté z Herthy neudrží vzadu nulu. 

Hoffenheim vs. Köln - 27.05.2020 20:30
Hoffenheim přivítá ve středu ve 20:30 v rámci 28. kola Bundesligy v Rhein-Neckar-Areně Köln. Svěřenci domácího trenéra Alfreda Schreudera jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Hoffenheimu 1:2. V posledním ligovém kole hráči Hoffenheimu remizovali s Paderbornem, stejně tak hosté z Kölnu remizovali a byla to již druhá remíza v řadě. Nejvíc branek v dresu Hoffenheimu vsítil Andrej Kramaric, v barvách Kölnu dal nejvíc branek Jhon Cordoba. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli pět ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Kölnu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Hoffenheim vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Kölnu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Hoffenheim ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Köln neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. 

Frankfurt vs. Freiburg - 26.05.2020 20:30
Frankfurt přivítá v úterý ve 20:30 v rámci 28. kola Bundesligy v Commerzbank-Areně Freiburg. Svěřenci domácího trenéra Adiho Hüttera jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Freiburgu 1:0. V posledním ligovém kole frankfurtští hráči prohráli s Bayernem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už pátá prohra za sebou, stejně tak hosté z Freiburgu prohráli s Brémami. Nejlepšími zakončovateli jsou za Frankfurt Martin Hinteregger s osmi góly a za Freiburg Nils Petersen, který se trefil také osmkrát. Eintracht v této sezóně vyhrál šest ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Freiburgu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze čtrnácti zápasů. Freiburg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Frankfurt ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,2 branky na zápas. Domácí Frankfurt v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Freiburgu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Freiburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už pět proher v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Düsseldorf vs. Schalke - 27.05.2020 20:30
V osmadvacátém kole Bundesligy se spolu ve středu v Esprit Areně od 20:30 utkají Düsseldorf a Schalke. V tomto utkání se střetne šestnáctý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třináct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 3:3 dělbou bodů. Düsseldorf v minulém ligovém kole hrál proti Kölnu a ztratil remízou dva body, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí čtyři utkání. Oproti tomu klub ze Schalke vyšel z posledního utkání proti Augsburgu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Düsseldorfu vsítil Rouwen Hennings, v barvách Schalke dal nejvíc branek Suat Serdar. Hráči Düsseldorfu v této sezóně vyhráli tři ze třinácti domácích zápasů. Hosté ze Schalke venku uhráli čtyři výhry ze třinácti zápasů. Düsseldorf v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Schalke zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Düsseldorf v tomto ročníku odehrál osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Schalke odehrál jedenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Schalke není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Hostující hráči Schalke mají v tabulce o 13 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Dortmund vs. Bayern Mnichov - 26.05.2020 18:30
Bundesliga má na programu 28. kolo, ve kterém v úterý v 18:30 hostí ve šlágru kola Dortmund tým Bayernu. V tomto utkání se střetne druhý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Bayernu 4:0. Dortmundu se v posledním ligovém kole proti Wolfsburgu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Hostující Bayern Mnichov také získal maximum bodů s Frankfurtem, hosté jsou rozjetí, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Dortmundu je Jadon Sancho se čtrnácti brankami. V týmu hostů z Bayernu je nejlepším zakončovatelem Robert Lewandowski se sedmadvaceti góly. Borussia v této sezóně vyhrála deset ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Bayernu na venkovních hřištích vyhráli devět ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Dortmund vstřelil na domácím hřišti průměrně 3,5 góly v jednom zápase. Hosté z Bayernu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,8 branky. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bayernu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních šesti zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně šesti výher. Domácímu Dortmundu se na domácím hřišti v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Leverkusen vs. Wolfsburg - 26.05.2020 20:30
V osmadvacátém kole Bundesligy se spolu v úterý v BayAreně od 20:30 utkají Leverkusen a Wolfsburg. Svěřenci domácího trenéra Petera Bosze jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Leverkusenu 0:2. V minulém kole hostující tým z Wolfsburgu ztratil všechny body s Dortmundem. Naopak domácí Leverkusen vyhrál s Mönchengladbachem, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Leverkusenu vsítil Kai Havertz, v barvách Wolfsburgu dal nejvíc branek Wouter Weghorst. Hostující Wolfsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál šest zápasů, domácí Leverkusen na svém stadionu v této sezóně vyhrál sedm zápasů. Leverkusen v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Wolfsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Domácí Leverkusen v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolfsburgu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Wolfsburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Leverkusenu, kteří mají v tabulce náskok 14 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Augsburg vs. Paderborn - 27.05.2020 20:30
V osmadvacátém kole Bundesligy se spolu ve středu ve WWK Areně od 20:30 utkají Augsburg a Paderborn. V tomto utkání se střetne dvanáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok dvanáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Benteler Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Augsburgu 0:1. Augsburgu se v posledním ligovém kole proti Schalke dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Paderborn naopak remizoval a přišel o dva body s Hoffenheimem, což je již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Augsburg Florian Niederlechner s jedenácti góly a za Paderborn Streli Mamba, který se trefil pětkrát. Hostující Paderborn na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Augsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Augsburg vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 góly v jednom zápase. Hosté z Paderbornu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Augsburg ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Paderborn neskóroval také v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Hostující Paderborn v posledních dvou zápasech v řadě remizoval. Domácí Augsburg má na svém stadionu průměr 1,9 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také