PREVIEW - 26. kolo francouzské Ligue 1
Angers vs. Montpelliere - 22.02.2020 20:00
Angers přivítají v sobotu ve 20:00 v rámci 26. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Raymond Kopa Montpelliere. Domácí tým Angers je aktuálně se třiceti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček výš na šesté pozici, když získali sedmatřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Angers se v posledním ligovém kole proti Nimes nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou. Hostující Montpelliere také ztratilo všechny body s Monacem. Snajperem v týmu Angers je Rachid Alioui, který dal šest gólů, za Montpelliere se devětkrát prosadil Andy Delort. Hráči Angers v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Montpelliere venku uhráli jednu výhru ze dvanácti zápasů. Montpelliere není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Angers ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí Angers v tomto ročníku odehráli ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Montpelliere je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Montpelliere, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Strasbourg vs. Amiens - 22.02.2020 20:00
V sobotu se odehraje 26. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Amiens a Strasbourg. Domácí tým Strasbourgu je aktuálně se sedmatřiceti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček níž na devatenácté pozici, když získali jednadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Strasbourgu 0:4. Strasbourgu se v posledním ligovém kole proti Lyonu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Amiens také remizovali a přišli o dva body s PSG. Nejlepším střelcem Strasbourgu je Adrien Thomasson s osmi brankami. V týmu hostů z Amiens je nejlepším zakončovatelem Sehrou Guirassy s osmi góly. Hostující Amiens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen jeden zápas, domácí Strasbourg na svém stadionu v této sezóně vyhrál sedm zápasů. Strasbourg je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,8 góly na zápas. Oproti tomu Amiens nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 1 branka na utkání. Strasbourg z pětadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Amiens neskórovali v pěti zápasech. Defenziva hostujících Amiens není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Strasbourg. 

Paris SG vs. Bordeaux - 23.02.2020 21:00
Další, v pořadí již 26. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi PSG a Bordeaux, které se odehraje v neděli od 21:00 na Parc des Princes. Svěřenci domácího trenéra Thomase Tuchela jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Paris SG 0:1. Paris SG se v posledním ligovém kole proti Amiens ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Bordeaux také remizovalo a přišlo o dva body s Dijonem. Nejlepším střelcem Paris SG je Kylian Mbappe-Lottin s patnácti brankami. V týmu hostů z Bordeaux je nejlepším zakončovatelem Jimmy Briand se sedmi góly. Hostující Bordeaux na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo pět zápasů, domácí PSG na svém stadionu v této sezóně vyhrálo deset zápasů. Paris SG v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 3 branky na zápas, Bordeaux zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Paris SG v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bordeaux je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácím se na domácím stadionu v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Olympik Marseille vs. Nantes - 22.02.2020 17:30
Olympik Marseille přivítá v sobotu v 17:30 v rámci 26. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Vélodrome Nantes. V tomto utkání se střetne druhý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osmnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Beaujoire a utkání skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole hráči Olympiku vyhráli s Lille, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Nantes remizovali s Metz, byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Olympiku je Darío Benedetto, který dal osm gólů, za Nantes se pětkrát prosadil Moses Simon. Hostující Nantes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Olympik Marseille na svém stadionu v této sezóně vyhrál osm zápasů. Olympik Marseille v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Nantes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Olympik Marseille v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nantes je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hostující Nantes v posledních dvou zápasech v řadě remizovalo. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Olympik Marseille. 

Saint Etienne vs. Reims - 23.02.2020 15:00
V neděli se odehraje 26. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Reims a Saint Etienne. V tomto utkání se střetne šestnáctý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Reimsu 3:1. Saint Etienne se v posledním ligovém kole proti Brestu nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou. Hostující Reims naopak získal maximum bodů s Rennes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Saint Etienne Denis Bouanga s osmi góly a za Reims Boulaye Dia, který se trefil šestkrát. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Saint Etienne vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Reimsu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo osm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Reimsu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí tým Saint Etienne prohrál v posledních čtyřech zápasech. Hostující hráči Reimsu mají v tabulce o 8 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Dijon vs. Monaco - 22.02.2020 20:00
Dijon přivítá v sobotu ve 20:00 v rámci 26. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Gaston Gérard Monaco. V tomto utkání se střetne osmnáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok dvanáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Monaca 1:0. Dijon v minulém ligovém kole hrál proti Bordeaux a ztratil remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Oproti tomu klub z Monaca získal s Montpelliere tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Dijonu je Julio Tavares, který dal pět gólů, za Monaco se šestnáctkrát prosadil Wissam Ben Yedder. Hostující Monaco na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen tři zápasy, domácí Dijon na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Dijon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Monaca na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Lille vs. Toulouse - 22.02.2020 20:00
V šestadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Pierre-Mauroy od 20:00 utkají Lille a Toulouse. Oba týmy dělí v tabulce šestnáct příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadium municipal de Toulouse a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Toulouse 2:1. Lille se v posledním ligovém kole proti Olympiku nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Toulouse také ztratilo všechny body s Nice, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejvíc branek v dresu Lille vsítil Victor Osimhen, v barvách Toulouse dal nejvíc branek Efthimios Koulouris. Hráči Lille v této sezóně vyhráli devět ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Toulouse venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už třináct zápasů. Toulouse není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Lille ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Lille z pětadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Toulouse dokonce neskórovalo ve dvanácti zápasech. Defenziva hostujícího Toulouse není příliš pevná, průměrně obdržela 2,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 16 příček. 

Nice vs. Brest - 21.02.2020 19:00
Nice přivítá v pátek v 19:00 v rámci 26. kola Francouzské Ligue 1 na Allianz Riviera Brest. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole hráči Nice vyhráli s Toulouse, stejně tak hosté z Brestu vyhráli se Saint Etienne. Snajperem v týmu Nice je Kasper Dolberg, který dal osm gólů, za Brest se šestkrát prosadil Irvin Cardona. Hostující Brest na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Nice na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. Nice v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Brest zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Domácí Nice v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Brestu odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Brestu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Nice má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Rennes vs. Nimes - 23.02.2020 17:00
V šestadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli v Roazhon Parku od 17:00 utkají Rennes a Nimes. Oba týmy dělí v tabulce čtrnáct příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Rennes 0:1. V minulém kole hostující tým z Nimes získal maximum bodů s Angers, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Rennes prohrálo s Reimsem. Nejlepším střelcem Rennes je M'Baye Niang s osmi brankami. V týmu hostů z Nimes je nejlepším zakončovatelem Romain Philippoteaux s pěti góly. Hostující Nimes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen jeden zápas, domácí Rennes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. V této ligové sezóně domácí Rennes vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Nimes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hostující Nimes drží sérii čtyřech výher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 14 příček. 

Metz vs. Lyon - 21.02.2020 20:45
Metz přivítá v pátek ve 20:45 v rámci 26. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Municipal Saint-Symphorien Lyon. V tomto utkání se střetne patnáctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Lyonu 2:0. V minulém kole hostující lyonští hráči ztratili remízou dva body se Strasbourgem. Stejně tak domácí Metz remizovalo s Nantes. Nejvíc branek v dresu Metz vsítil Habib Diallo, v barvách Lyonu dal nejvíc branek Moussa Dembele. Hráči Metz v této sezóně vyhráli čtyři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Lyonu venku uhráli pět výher ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Metz vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Lyonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,8 branky. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo osm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lyonu také odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Hostující hráči Lyonu mají v tabulce náskok 6 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také