PREVIEW - 21. kolo francouzské Ligue 1
Lille vs. Paris SG - 26.01.2020 21:00
V neděli se odehraje 21. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Paris SG a Lille. Domácí tým Lille je aktuálně s jednatřiceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš v čele ligy, když získali devětačtyřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Paris SG 2:0. Lille se v posledním ligovém kole proti Dijonu nedařilo, když ztratilo tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Paris SG naopak získalo maximum bodů s Monacem. Nejlepším střelcem Lille je Victor Osimhen s deseti brankami. V týmu hostů z Paris SG je nejlepším zakončovatelem Kylian Mbappe-Lottin se třinácti góly. Hráči Lille v této sezóně vyhráli osm z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Paris SG na venkovních hřištích vyhráli osm z deseti zápasů. Lille v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Paris SG zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2,3 zásahu. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Paris SG odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Domácí tým Lille prohrál v posledních dvou zápasech. Hosté z Paris SG mají na venkovních hřištích průměr 2,3 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku.

Monaco vs. Strasbourg - 25.01.2020 20:00
Další, v pořadí již 21. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Monacem a Strasbourgem, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Louis II.. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 2:2 dělbou bodů. Monaco v minulém ligovém kole hrálo proti Paris SG a ztratilo všechny body. I klub ze Strasbourgu vyšel z posledního utkání proti Metz naprázdno. Nejlepším střelcem Monaca je Wissam Ben Yedder se čtrnácti brankami. V týmu hostů ze Strasbourgu je nejlepším zakončovatelem Ludovic Ajorque se sedmi góly. Hostující Strasbourg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Monaco na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. V této ligové sezóně domácí Monaco vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 góly v jednom zápase. Hosté ze Strasbourgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Monaco z dvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Strasbourg neskóroval v devíti zápasech. Defenziva hostujícího Strasbourgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Monaco má na svém stadionu průměr 2,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Saint Etienne vs. Nimes - 25.01.2020 20:00
V sobotu se odehraje 21. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nimes a Saint Etienne. Svěřenci domácího trenéra Clauda Puela jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devatenáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Saint Etienne 0:1. V minulém kole hostující tým z Nimes ztratil všechny body s Rennes. Stejně tak domácí Saint Etienne prohrálo s Nantes, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Nejlepším střelcem Saint Etienne je Denis Bouanga se sedmi brankami. V týmu hostů z Nimes je nejlepším zakončovatelem Renaud Ripart se čtyřmi góly. Hostující Nimes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. Saint Etienne v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Nimes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Saint Etienne z dvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Nimes neskórovalo v deseti zápasech. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii porážek. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Saint Etienne, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Montpelliere vs. Dijon - 25.01.2020 20:00
V sobotu se odehraje 21. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Dijon a Montpelliere. Svěřenci domácího trenéra Xaviera Garbajosy jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 2:2 dělbou bodů. V minulém kole hostující tým z Dijonu získal maximum bodů s Lille. Stejně tak domácí Montpelliere vyhrálo s Amiens, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Montpelliere Andy Delort se sedmi góly a za Dijon Julio Tavares, který se trefil čtyřikrát. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli sedm z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Dijonu na venkovních hřištích vyhráli jeden z deseti zápasů. Montpelliere je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,9 góly na zápas. Oproti tomu Dijon není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Domácí Montpelliere v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Dijonu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Dijonu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí.

Nantes vs. Bordeaux - 26.01.2020 17:00
V jednadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade de la Beaujoire od 17:00 utkají Nantes a Bordeaux. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bordeaux 2:0. Nantes se v posledním ligovém kole proti Saint Etienne dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Bordeaux naopak ztratilo všechny body s Lyonem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nantes Ludovic Blas s pěti góly a za Bordeaux Nicolas De Preville, který se trefil také pětkrát. Hostující Bordeaux na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen tři zápasy, domácí Nantes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. Nantes v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Bordeaux zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Nantes v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních čtyřech zápasech. Domácí hráči Nantes mají v tabulce náskok 6 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Nice vs. Rennes - 24.01.2020 20:45
Nice přivítá v pátek ve 20:45 v rámci 21. kola Francouzské Ligue 1 na Allianz Riviera Rennes. V tomto utkání se střetne jedenáctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Roazhon Parku a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Nice 1:2. V posledním ligovém kole hráči Nice remizovali s Angers, naopak hosté z Rennes vyhráli s Nimes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nice Wylan Cyprien se sedmi góly a za Rennes M'Baye Niang, který se trefil osmkrát. Hráči Nice v této sezóně vyhráli šest z deseti domácích zápasů. Hosté z Rennes venku uhráli pět výher z deseti zápasů. Rennes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Nice ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Nice v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Rennes odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí Nice má na svém stadionu průměr 2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Olympik Marseille vs. Angers - 25.01.2020 17:30
Francouzská Ligue 1 má na programu 21. kolo, ve kterém v sobotu v 17:30 hostí Olympik Marseille tým Angers. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Raymond Kopa a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Olympiku 0:2. V posledním ligovém kole hráči Olympiku vyhráli s Rennes, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z Angers remizovali s Nice. Nejlepším střelcem Olympiku je Darío Benedetto se sedmi brankami. V týmu hostů z Angers je nejlepším zakončovatelem Rachid Alioui s pěti góly. Hostující Angers na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dva zápasy, domácí Olympik Marseille na svém stadionu v této sezóně vyhrál sedm zápasů. Olympik Marseille v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Angers zaznamenali na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Olympik Marseille v tomto ročníku odehrál jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Angers odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí Olympik Marseille má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Olympik Marseille v tomto utkání neprohraje. 

Lyon vs. Toulouse - 26.01.2020 15:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 21. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Lyon tým Toulouse. V tomto utkání se střetne sedmý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedmnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Lyonu 2:3. V posledním ligovém kole lyonští hráči vyhráli s Bordeaux, naopak hosté z Toulouse prohráli s Brestem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o desátou v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lyon Moussa Dembele s jedenácti góly a za Toulouse Efthimios Koulouris, který se trefil čtyřikrát. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už deset pokusů. V této ligové sezóně domácí Lyon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Toulouse na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Lyon v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Toulouse také odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Toulouse není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,0 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně deseti proher. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Reims vs. Metz - 25.01.2020 20:00
Další, v pořadí již 21. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Reimsem a Metz, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Auguste-Delaune. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Reims v minulém ligovém kole hrál proti Amiens a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Metz získal se Strasbourgem tři body. Nejlepším střelcem Reimsu je Boulaye Dia s pěti brankami. V týmu hostů z Metz je nejlepším zakončovatelem Habib Diallo s deseti góly. Hostující Metz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen jeden zápas, domácí Reims na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. Metz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Reims ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Reims z dvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Metz neskórovalo v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Metz není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Brest vs. Amiens - 25.01.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 21. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Brest tým Amiens. Svěřenci domácího trenéra Oliviera Dall'Oglia jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Amiens 1:0. Brestu se v posledním ligovém kole proti Toulouse dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Amiens naopak remizovali a přišli o dva body s Reimsem. Snajperem v týmu Brestu je Irvin Cardona, který dal čtyři góly, za Amiens se pětkrát prosadil Stiven Mendoza. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Amiens na venkovních hřištích vyhráli jeden z deseti zápasů. Amiens není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Brest ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Brest z dvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Amiens neskórovali ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Brestu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 
 

Přečtěte si také