PREVIEW - 19. kolo italské Serie A
Udinese vs. Sassuolo
Italská Serie A má na programu 19. kolo, ve kterém v neděli ve 12:30 hostí Udinese tým Sassuola. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. V posledním ligovém kole udineseští hráči vyhráli s Lecce, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté ze Sassuola prohráli s Janovem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Udinese Kevin Lasagna se třemi góly a za Sassuolo Domenico Berardi, který se trefil osmkrát. Hostující Sassuolo na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Bianconeri na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Udinese vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté ze Sassuola na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Udinese z osmnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Sassuolo naopak neskórovalo jen ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. 

Turín vs. Bologna
V neděli nás čeká 19. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají FC Turín a Bologna. Svěřenci domácího trenéra Waltera Mazzarriho jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. V minulém kole hostující tým z Bologny ztratil remízou dva body s Fiorentinou. Naopak domácí FC Turín vyhrál s AS Řím. Nejlepším střelcem FC Turína je Andrea Belotti s devíti brankami. V týmu hostů z Bologny je nejlepším zakončovatelem Riccardo Orsolini s pěti góly. Hostující Bologna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála tři zápasy, domácí FC Turín na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí FC Turín vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Bologny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,6 branky. Domácí FC Turín v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bologny odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,6 branky na zápas venku, hosté z Bologny v tomto zápase získají alespoň bod. 

Sampdorie vs. Brescia
Další, v pořadí již 19. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Sampdorií a Brescií, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stadio Luigi Ferraris. Domácí tým Sampdorie je aktuálně se šestnácti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na osmnácté pozici, když získali čtrnáct bodů. Sampdorii se v posledním ligovém kole proti Milánu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Brescia naopak ztratila všechny body s Laziem Řím. Snajperem v týmu Sampdorie je Manolo Gabbiadini, který dal čtyři góly, za Brescii se pětkrát prosadil Mario Balotelli. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli dva z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Brescii na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. Sampdorie v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,7 branky na zápas, Brescia zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Sampdorie z osmnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Brescia neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

AS Řím vs. Juventus
V neděli se odehraje 19. kolo Italské Serie A, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Juventus a AS Řím. Svěřenci domácího trenéra Paula Fonsecy jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. AS Řím v minulém ligovém kole hrál proti FC Turínu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Juventusu získal s Cagliari tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem AS Řím je Edin Džeko se sedmi brankami. V týmu hostů z Juventusu je nejlepším zakončovatelem Cristiano Ronaldo se třinácti góly. Hostující Stará dáma na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála šest zápasů, domácí AS Řím na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. V této ligové sezóně domácí AS Řím vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Juventusu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Domácí AS Řím v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Juventusu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Juventusu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hostující Juventus drží sérii třech výher v řadě. Domácí na Stadio Olimpico v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Parma vs. Lecce
Italská Serie A má na programu 19. kolo, ve kterém v pondělí ve 20:45 hostí Parma tým Lecce. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Parmě se v posledním ligovém kole proti Bergamu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Lecce také ztratilo všechny body s Udinese, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Parmu Andreas Cornelius s pěti góly a za Lecce Marco Mancosu, který se trefil také pětkrát. Hráči Parmy v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hosté z Lecce venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. Parma není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,4 góly na zápas. Také Lecce na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Domácí Parma v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Lecce odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lecce není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední tři zápasy v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Parma. 

Lazio Řím vs. Neapol
Italská Serie A má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu v 18:00 hostí Lazio Řím tým Neapole. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. V posledním ligovém kole hráči Lazia Řím vyhráli s Brescií, domácí jsou ve formě, jde již o devátou výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Neapole prohráli s Interem. Nejvíc branek v dresu Lazia Řím vsítil Ciro Immobile, v barvách Neapole dal nejvíc branek Arkadiusz Milik. Hráči Lazia Řím v této sezóně vyhráli šest z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Neapole na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. Lazio Řím je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 3 góly na zápas. Také Neapol na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, její brankový průměr je 1,9 branky na utkání. Lazio Řím ze sedmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Neapol neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v devíti po sobě jdoucích utkáních. V posledních utkáních se Laziu Řím daří výrazně lépe než hostům. 

Inter Milán vs. Bergamo
Italská Serie A má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:45 hostí Inter Milán tým Bergama. Svěřenci domácího trenéra Antonia Conte jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Interu se v posledním ligovém kole proti Neapoli dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Bergamo také získalo maximum bodů s Parmou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepšími zakončovateli jsou za Inter Milán Romelu Lukaku se čtrnácti góly a za Bergamo Luis Fruto Muriel, který se trefil desetkrát. Hostující Bergamo na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo pět zápasů, domácí Inter Milán na svém stadionu v této sezóně vyhrál šest zápasů. Bergamo je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,2 branek na venkovní zápas, Inter Milán má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,9 branky na zápas. Inter Milán z osmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Bergamo neskórovalo ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Bergama není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Verona vs. Janov
Verona přivítá v neděli v 18:00 v rámci 19. kola Italské Serie A na Stadio Marc'Antonio Bentegodi Janov. V tomto utkání se střetne jedenáctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. V minulém kole hostující janovští hráči získali maximum bodů se Sassuolem. Stejně tak domácí Verona vyhrála se Spalem. Nejvíc branek v dresu Verony vsítil Samuel Di Carmine, v barvách Janova dal nejvíc branek Cristian Kouame. Hráči Verony v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Janova na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už devět pokusů. V této ligové sezóně domácí Verona vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Janova na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Verona v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Janova odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Verony, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Fiorentina vs. Spal
V devatenáctém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Artemio Franchi od 15:00 utkají Fiorentina a Spal. V tomto utkání se střetne patnáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Fiorentina v minulém ligovém kole hrála proti Bologně a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub ze Spalu vyšel z posledního utkání proti Veroně naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Fiorentinu Nikola Milenkovic se třemi góly a za Spal Andrea Petagna, který se trefil šestkrát. Hostující Spal na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Fiorentina na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. Fiorentina není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,1 góly na zápas. Také Spal na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Domácí Fiorentina v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Spalu odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Spalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Fiorentině se na domácím hřišti nedaří a Spal zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Cagliari vs. AC Milán
Další, v pořadí již 19. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Cagliari a Milánem, které se odehraje v sobotu od 15:00 v Sardegna Areně. V tomto utkání se střetne šestý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedm bodů. Cagliari v minulém ligovém kole hrálo proti Juventusu a ztratilo všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Oproti tomu klub z Milána remizoval se Sampdorií a ztratil dva body. Snajperem v týmu Cagliari je Joao Pedro, který dal jedenáct gólů, za AC Milán se čtyřikrát prosadil Krzystof Piatek. Hráči Cagliari v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Milána na venkovních hřištích vyhráli čtyři z devíti zápasů. Cagliari je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,2 góly na zápas. Oproti tomu AC Milán není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Cagliari v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Milána odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Domácí Cagliari má na svém stadionu průměr 2,2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také