PREVIEW - 17. kolo anglické Premier League
Wolverhampton vs. Tottenham
V neděli se odehraje 17. kolo Premier League, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Tottenham a Wolverhampton. V tomto utkání se střetne šestý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V minulém kole hostující tottenhamští hráči získali maximum bodů s Burnley. Naopak domácí Wolverhampton remizoval s Brightonem. Snajperem v týmu Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez, který dal šest gólů, za Tottenham se devětkrát prosadil Harry Kane. Hráči Wolverhamptonu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Tottenhamu venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. Wolverhampton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Také Tottenham na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Wolverhampton ze šestnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Tottenham neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. 

Southampton vs. West Ham
Southampton přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 17. kola Premier League v St Mary's Stadium West Ham. Domácí tým Southamptonu je aktuálně s patnácti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na šestnácté pozici, když získali šestnáct bodů. Southampton v minulém ligovém kole hrál proti Newcastlu a ztratil všechny body. I klub z West Hamu vyšel z posledního utkání proti Arsenalu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Southamptonu je Danny Ings, který dal devět gólů, za West Ham se čtyřikrát prosadil Sébastian Haller. Saints v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté z West Hamu venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Southampton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také West Ham na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Southampton ze šestnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, West Ham neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího West Hamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí Southampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Sheffield vs. Aston Villa
V sobotu nás čeká 17. kolo Premier League a v něm se o body utkají Sheffield a Aston Villa. V tomto utkání se střetne osmý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedm bodů. Sheffield v minulém ligovém kole hrál proti Norwichi a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Aston Villy vyšel z posledního utkání proti Leicesteru naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Sheffieldu je Lys Mousset, který dal pět gólů, za Aston Villu se čtyřikrát prosadil Wesley. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Aston Villy na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Sheffield vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Aston Villy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Sheffield ze šestnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Aston Villa neskórovala ve třech zápasech. Defenziva hostující Aston Villy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí hráči Sheffieldu mají v tabulce náskok 7 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Manchester United vs. Everton
V sedmnáctém kole Premier League se spolu v neděli na Old Traffordu od 15:00 utkají United a Everton. V tomto utkání se střetne pátý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedm bodů. United v minulém ligovém kole hráli proti City a získali maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub z Evertonu získal s Chelsea tři body. Nejlepším střelcem United je Marcus Rashford s deseti brankami. V týmu hostů z Evertonu je nejlepším zakončovatelem de Andrade Richarlison se šesti góly. Red Devils v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Evertonu venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. United v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Everton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. United ze šestnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelili žádný gól, Everton neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí United mají na domácím hřišti průměr 1,9 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, United v tomto utkání neprohrají. 

Liverpool vs. Watford
Liverpool přivítá v sobotu ve 13:30 v rámci 17. kola Premier League na Anfield Road Watford. Oba týmy dělí v tabulce devatenáct příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté jsou v tabulce poslední. V minulém kole hostující tým z Watfordu ztratil remízou dva body s Crystal Palace. Naopak domácí Liverpool vyhrál s Bournemouthem, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o sedmou výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Liverpoolu je Sadio Mané s devíti brankami. V týmu hostů z Watfordu je nejlepším zakončovatelem Andre Gray se dvěma góly. Hostující Watford na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Reds na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. Liverpool v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 3 branky na zápas, Watford zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Liverpool ze šestnácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Watford dokonce neskóroval v devíti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v sedmi po sobě jdoucích utkáních. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 19 příček. 

Leicester vs. Norwich
V sobotu nás čeká 17. kolo Premier League a v něm se o body utkají Leicester a Norwich. Domácí tým Leicesteru je aktuálně s osmatřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedmnáct příček níž na devatenácté pozici, když získali jedenáct bodů. Leicesteru se v posledním ligovém kole proti Aston Ville dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o osmou výhru v řadě za sebou. Hostující Norwich naopak ztratil všechny body se Sheffieldem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leicester Jamie Vardy se šestnácti góly a za Norwiche Teemu Pukki, který se trefil osmkrát. Foxes v této sezóně vyhráli sedm z osmi domácích zápasů. Hosté z Norwiche venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Leicester vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,2 góly v jednom zápase. Hosté z Norwiche na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Leicester ze šestnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Norwich neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácí tým Leicesteru vyhrál v posledních osmi zápasech. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Crystal Palace vs. Brighton
V pondělí se odehraje 17. kolo Premier League, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Brighton a Crystal Palace. Domácí tým Crystal Palace je aktuálně s dvaadvaceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na dvanácté pozici, když získali devatenáct bodů. Crystal Palace v minulém ligovém kole hrálo proti Watfordu a ztratilo remízou dva body. I klub z Brightonu remizoval s Wolverhamptonem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Crystal Palace je Jordan Ayew se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Brightonu je nejlepším zakončovatelem Neal Maupay se šesti góly. Eagles v této sezóně vyhrál tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Brightonu na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Crystal Palace vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Brightonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Crystal Palace v tomto ročníku odehrálo ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Brightonu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Brightonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Chelsea vs. Bournemouth
V sobotu se odehraje 17. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Bournemouth a Chelsea. Svěřenci domácího trenéra Franka Lamparda jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. V posledním ligovém kole hráči Chelsea prohráli s Evertonem, stejně tak hosté z Bournemouthu prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o pátou v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Chelsea Tammy Abraham s jedenácti góly a za Bournemouth Harry Wilson, který se trefil šestkrát. Blues v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Bournemouthu venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Bournemouth není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Chelsea ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Domácí Chelsea v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Bournemouthu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bournemouthu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Bournemouth má nelichotivou sérii pěti porážek v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Burnley vs. Newcastle
V sedmnáctém kole Premier League se spolu v sobotu na Turf Moor od 16:00 utkají Burnley a Newcastle. Svěřenci domácího trenéra Seana Dyche jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Newcastlu získal maximum bodů se Southamptonem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Burnley prohrálo s Tottenhamem, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Snajperem v týmu Burnley je Ashley Barnes, který dal šest gólů, za Newcastle se pětkrát prosadil Jonjo Shelvey. Hostující Magpies na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli tři zápasy, domácí Burnley na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Burnley není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,5 góly na zápas. Také Newcastle na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Burnley v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Newcastlu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí tým Burnley prohrál v posledních třech zápasech. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí Burnley má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Arsenal vs. Manchester City
V neděli se odehraje 17. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou City a Arsenal. V tomto utkání se střetne devátý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok deset bodů. Arsenal v minulém ligovém kole hrál proti West Hamu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub ze City vyšel z posledního utkání proti United naprázdno. Nejlepším střelcem Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang s jedenácti brankami. V týmu hostů ze City je nejlepším zakončovatelem Sergio Leonel Agüero s devíti góly. Gunners v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté ze City venku uhráli pět výher z osmi zápasů. City je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 2,8 branek na venkovní zápas, Arsenal má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Arsenal ze šestnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, City neskórovali v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,8 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku.
 

Přečtěte si také