PREVIEW - 16. kolo španělské La Ligy
Valladolid vs. San Sebastian
Španělská LaLiga má na programu 16. kolo, ve kterém v neděli v 16:00 hostí Valladolid tým San Sebastianu. Domácí tým Valladolidu je aktuálně s osmnácti body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček výš na čtvrté pozici, když získali šestadvacet bodů. Valladolidu se v posledním ligovém kole proti Celtě ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující San Sebastian naopak získal maximum bodů s Eibarem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valladolid Oscar Plano se třemi góly a za San Sebastian Willian Jose, který se trefil sedmkrát. Hostující San Sebastian na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál čtyři zápasy, domácí Valladolid na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Valladolid v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, San Sebastian zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Valladolid z patnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, San Sebastian naopak neskóroval jen v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Villarreal vs. Atletico Madrid
V pátek se odehraje 16. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Atletico a Villarreal. Svěřenci domácího trenéra Javiera Calleja Revilly jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. V minulém kole hostující madridští hráči ztratili všechny body s Barcelonou. Stejně tak domácí Villarreal prohrál s Valencií, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem Villarrealu je Gerard Moreno s osmi brankami. V týmu hostů z Atletica je nejlepším zakončovatelem Álvaro Morata s pěti góly. Hráči Villarrealu v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Atletica venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Villarreal je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,6 góly na zápas. Oproti tomu Atletico není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Villarreal z patnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Atletico neskórovalo v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Atletica je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Domácí Villarreal má na domácím hřišti průměr 2,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, Villarreal v tomto utkání neprohraje. 

Real vs. Espaňol
V sobotu se odehraje 16. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 13:00 spolu střetnou Espaňol a Real. Oba týmy dělí v tabulce sedmnáct příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. V minulém kole hostující barcelonští hráči ztratili všechny body s Osasunou. Naopak domácí Real vyhrál s Alavés, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Realu vsítil Karim Benzema, v barvách Espaňolu dal nejvíc branek Marc Roca. Bílý Balet v této sezóně vyhrál pět ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Espaňolu na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Real vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,6 góly v jednom zápase. Hosté z Espaňolu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Real ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Espaňol neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Espaňolu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí tým Realu vyhrál v posledních třech zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 17 příček. 

Osasuna vs. Sevilla
V šestnáctém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na El Sadar Stadium od 21:00 utkají Osasuna a Sevilla. Svěřenci domácího trenéra Jagoby Arrasate jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. V minulém kole hostující sevillští hráči získali maximum bodů s Leganés, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí Osasuna vyhrála s Espaňolem. Nejvíc branek v dresu Osasuny vsítil Ezequiel Avila, v barvách Sevilly dal nejvíc branek Lucas Ocampos. Hostující Sevilla na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála pět zápasů, domácí Osasuna na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Osasuna je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,7 góly na zápas. Oproti tomu Sevilla není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Osasuna z patnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Sevilla neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Sevilly je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Hostující hráči Sevilly mají v tabulce náskok 8 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Levante vs. Valencie
V sobotu se odehraje 16. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Valencie a Levante. Domácí tým Levante je aktuálně s dvaceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky výš na osmé pozici, když získali třiadvacet bodů. Levante se v posledním ligovém kole proti Getafe nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Valencie naopak získala maximum bodů s Villarrealem. Nejvíc branek v dresu Levante vsítil Marti Roger, v barvách Valencie dal nejvíc branek Daniel Parejo. Hráči Levante v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Valencie na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Valencie není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Levante ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Domácí Levante v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Valencie odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. 

Leganes vs. Celta
Leganés přivítají v neděli v 18:30 v rámci 16. kola Španělské LaLigy na Estadio Municipal de Butarque Celtu. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží osmnáctou příčku. Leganés se v posledním ligovém kole proti Seville nedařilo, když ztratilo tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Celta naopak remizovala a přišla o dva body s Valladolidem. Snajperem v týmu Leganés je Martin Braithwaite, který dal tři góly, za Celtu se čtyřikrát prosadil Iago Aspas. Hráči Leganés v této sezóně vyhráli jeden z osmi domácích zápasů. Hosté ze Celty venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Celta není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Leganés mají na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,6 branky na zápas. Leganés z patnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelili žádný gól, Celta neskórovala také v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí tým Leganés prohrál v posledních dvou zápasech. Leganés se na domácím hřišti nedaří a Celta zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Granada vs. Alavés
Španělská LaLiga má na programu 16. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Granada tým Alavés. Domácí tým Granady je aktuálně s jednadvaceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na čtrnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Granada v minulém ligovém kole hrála proti Bilbau a ztratila všechny body. I klub z Alavés vyšel z posledního utkání proti Realu naprázdno. Snajperem v týmu Granady je Antonio Puertas, který dal čtyři góly, za Alavés se osmkrát prosadil Perez M. Lucas. Hostující Alavés na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Granada na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Alavés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Granada má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Granada z patnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Alavés neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Eibar vs. Getafe
V neděli nás čeká 16. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Eibar a Getafe. V tomto utkání se střetne šestnáctý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devět bodů. Eibaru se v posledním ligovém kole proti San Sebastianu nedařilo, když ztratil tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Getafe naopak získalo maximum bodů s Levante. Snajperem v týmu Eibaru je Fabian Orellana, který dal čtyři góly, za Getafe se šestkrát prosadil Angel Rodriguez. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Getafe venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Eibar není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Getafe na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Domácí Eibar v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Getafe odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Getafe, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Betis vs. Bilbao
V neděli se odehraje 16. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 14:00 spolu střetnou Bilbao a Betis. Domácí tým Betisu je aktuálně s devatenácti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na páté pozici, když získali šestadvacet bodů. Betisu se v posledním ligovém kole proti Malorce dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Bilbao také získalo maximum bodů s Granadou, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Snajperem v týmu Betisu je Loren Moron, který dal osm gólů, za Bilbao se pětkrát prosadil Raúl García. Hostující Bilbao na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Betis na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Betis je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Bilbao není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Domácí Betis v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bilbaa odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bilbaa je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí tým Betisu vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Domácí Betis má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, Betis v tomto utkání neprohraje. 

Barcelona vs. Mallorca
V sobotu se odehraje 16. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Mallorca a Barcelona. Svěřenci domácího trenéra Ernesta Valverde jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují sedmnáctou pozici. Barceloně se v posledním ligovém kole proti Atleticu dařilo a brala plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Mallorca naopak ztratila všechny body s Betisem a byla to již druhá prohra v řadě. Snajperem v týmu Barcelony je Lionel Andres Messi, který dal devět gólů, za Malorku se čtyřikrát prosadil Lago Junior. Hostující Mallorca na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Barça na svém stadionu v této sezóně vyhrála šest zápasů. Mallorca není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Barcelona ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 4,2 branky na zápas. Domácí Barcelona v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Malorky odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Malorky není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve třech po sobě jdoucích utkáních. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.
 

Přečtěte si také