PREVIEW - 15. kolo italské Serie A
AS Řím vs. Spal
AS Řím přivítá v neděli v 18:00 v rámci 16. kola Italské Serie A na Stadio Olimpico Spal. Domácí tým Říma je aktuálně s devětadvaceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o patnáct příček níž na posledním místě, když získali devět bodů. Římu se v posledním ligovém kole proti Interu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Spal naopak ztratil všechny body s Brescií a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za AS Řím Edin Džeko se šesti góly a za Spal Andrea Petagna, který se trefil čtyřikrát. Hostující Spal na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí AS Řím na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. AS Řím v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 branky na zápas, Spal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,1 zásahu. AS Řím z patnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Spal neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Spalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hostující Spal má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Neapol vs. Parma
V šestnáctém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Stadio San Paolo od 18:00 utkají Neapol a Parma. Svěřenci domácího trenéra Carla Ancelottiho jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. V minulém kole hostující tým z Parmy získal maximum bodů se Sampdorií. Naopak domácí Neapol remizovala s Udinese. Nejvíc branek v dresu Neapole vsítil Arkadiusz Milik, v barvách Parmy dal nejvíc branek Andreas Cornelius. Hráči Neapole v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Parmy venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Neapol v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Parma zaznamenala na venkovních hřištích průměrně také 1,3 zásahu. Neapol z patnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Parma neskórovala v pěti zápasech. Defenziva hostující Parmy je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. 

AC Milán vs. Sassuolo
V neděli se odehraje 16. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Sassuolo a AC Milán. V tomto utkání se střetne desátý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. V minulém kole hostující tým ze Sassuola ztratil remízou dva body s Cagliari, což je již druhá remíza v řadě. Naopak domácí AC Milán vyhrál s Bolognou, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Milána je Krzystof Piatek, který dal čtyři góly, za Sassuolo se osmkrát prosadil Domenico Berardi. Hostující Sassuolo na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Rossoneri na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. V této ligové sezóně domácí AC Milán vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté ze Sassuola na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí AC Milán v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sassuola odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Hostující Sassuolo v posledních dvou zápasech v řadě remizovalo. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí AC Milán na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Juventus vs. Udinese
Juventus přivítá v neděli v 15:00 v rámci 16. kola Italské Serie A na Juventus Stadium Udinese. V tomto utkání se střetne druhý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok jednadvacet bodů. V minulém kole hostující udineseští hráči ztratili remízou dva body s Neapolí. Naopak domácí Juventus prohrál s Laziem Řím. Nejlepšími zakončovateli jsou za Juventus Cristiano Ronaldo se sedmi góly a za Udinese Kevin Lasagna, který se trefil třikrát. Stará Dáma v této sezóně vyhrála šest ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Udinese venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Juventus vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 góly v jednom zápase. Hosté z Udinese na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Juventus v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Udinese odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Verona vs. Turín
Verona přivítá v neděli ve 12:30 v rámci 16. kola Italské Serie A na Stadio Marc'Antonio Bentegodi Turín. Svěřenci domácího trenéra Ivana Jurića jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Veroně se v posledním ligovém kole proti Bergamu nedařilo, když ztratila tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Turín naopak získal maximum bodů s Fiorentinou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu Verony je Samuel Di Carmine, který dal tři góly, za Turín se sedmkrát prosadil Andrea Belotti. Hostující Turín na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Verona na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Verona vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,9 góly v jednom zápase. Hosté z Turína na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Verona z patnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Turín neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. 

Janov vs. Sampdorie
Janov přivítá v sobotu ve 20:45 v rámci 16. kola Italské Serie A na Stadio Luigi Ferraris Sampdorii. V tomto utkání se střetne osmnáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Janovu se v posledním ligovém kole proti Lecce ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Sampdorie naopak ztratila všechny body s Parmou a byla to již druhá prohra v řadě. Snajperem v týmu Janova je Cristian Kouame, který dal pět gólů, za Sampdorii se třikrát prosadil Fabio Quagliarella. Hráči Janova v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté ze Sampdorie venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Janov není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Sampdorie na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Janov z patnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Sampdorie neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Domácí Janov na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Fiorentina vs. Inter Milán
V šestnáctém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Artemio Franchi od 20:45 utkají Fiorentina a Inter Milán. Domácí tým Fiorentiny je aktuálně se šestnácti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček výš v čele ligy, když získali osmatřicet bodů. Fiorentině se v posledním ligovém kole proti Turínu nedařilo, když ztratila tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou. Hostující Inter Milán naopak remizoval a přišel o dva body s Římem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Fiorentinu Nikola Milenkovic se třemi góly a za Inter Milán Romelu Lukaku, který se trefil desetkrát. Hráči Fiorentiny v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Interu venku uhráli sedm výher ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Fiorentina vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Interu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,6 branky. Domácí Fiorentina v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Interu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Cagliari vs. Lazio Řím
V pondělí nás čeká 16. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Cagliari a Lazio Řím. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Cagliari v minulém ligovém kole hrálo proti Sassuolu a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Lazia získal s Juventusem tři body a jde již o sedmou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Cagliari vsítil Joao Pedro, v barvách Lazia dal nejvíc branek Ciro Immobile. Hostující Lazio Řím na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo čtyři zápasy, domácí Cagliari na svém stadionu v této sezóně vyhrálo pět zápasů. Cagliari je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,4 góly na zápas. Také Lazio Řím na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Cagliari z patnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Lazio Řím neskórovalo také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Lazia je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli posledních sedm zápasů v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,4 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Brescia vs. Lecce
V sobotu se odehraje 16. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Lecce a Brescia. Svěřenci domácího trenéra Eugenia Corini jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Lecce ztratil remízou dva body s Janovem. Naopak domácí Brescia vyhrála se Spalem. Snajperem v týmu Brescii je Alfredo Donnarumma, který dal čtyři góly, za Lecce se pětkrát prosadil Marco Mancosu. Hráči Brescii v této sezóně nevyhráli žádný ze šesti domácích zápasů. Hosté z Lecce venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Brescia vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Lecce na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Brescia ze čtrnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Lecce neskórovalo ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácí Brescia má na svém stadionu průměr 0,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Bologna vs. Bergamo
V šestnáctém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Renato Dall'Ara od 15:00 utkají Bologna a Bergamo. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Bologně se v posledním ligovém kole proti Milánu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Bergamo naopak získalo maximum bodů s Veronou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu Bologny vsítil Nicola Sansone, v barvách Bergama dal nejvíc branek Luis Fruto Muriel. Hráči Bologny v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Bergama na venkovních hřištích vyhráli pět z osmi zápasů. Bologna v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Bergamo zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2,4 zásahu. Bologna z patnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Bergamo neskórovalo také ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Bergama není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí v této sezóně inkasovali průměrně 1,7 branky na utkání, proti tomu hosté jsou na venkovních hřištích produktivní, dá se předpokládat, že domácí neudrží vzadu nulu.
 

Přečtěte si také