PREVIEW - 14. kolo italské Serie A
Udinese vs. Neapol
V patnáctém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Stadio Friuli od 18:00 utkají Udinese a Neapol. Svěřenci domácího trenéra Igora Tudora jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Udinese se v posledním ligovém kole proti Laziu nedařilo, když ztratilo tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Neapol také ztratila všechny body s Bolognou. Nejvíc branek v dresu Udinese vsítil Stefano Okaka Chuka, v barvách Neapole dal nejvíc branek Arkadiusz Milik. Bianconeri v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Neapole venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Udinese v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 0,6 branky na zápas, Neapol zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Domácí Udinese v tomto ročníku odehrálo ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Neapole odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,6 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 2 branky na zápas venku, hosté z Neapole v tomto zápase získají alespoň bod. 

Turín vs. Fiorentina 
V neděli se odehraje 15. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Fiorentina a Turín. V tomto utkání se střetne desátý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V minulém kole hostující tým z Fiorentiny ztratil všechny body s Lecce, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Naopak domácí Turín vyhrál s Janovem. Snajperem v týmu Turína je Andrea Belotti, který dal sedm gólů, za Fiorentinu se třikrát prosadil Nikola Milenkovic. Hráči Turína v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Fiorentiny venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Turín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Fiorentina zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Domácí Turín v tomto ročníku odehrál ovšem šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Fiorentiny odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Fiorentiny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Domácí Turín na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Spal vs. Brescia
Italská Serie A má na programu 15. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Spal tým Brescii. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Spalu se v posledním ligovém kole proti Interu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Brescia také ztratila všechny body s Bergamem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o šestou prohru v řadě. Snajperem v týmu Spalu je Andrea Petagna, který dal čtyři góly, za Brescii se čtyřikrát prosadil Alfredo Donnarumma. Hráči Spalu v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Brescii venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Spal vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Brescii na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Spal v tomto ročníku odehrál ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brescii odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Brescii není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Brescia má nelichotivou sérii šesti porážek v řadě. Domácí Spal na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Sassuolo vs. Cagliari
V neděli nás čeká 15. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Sassuolo a Cagliari. Svěřenci domácího trenéra Roberta De Zerbiho jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. V posledním ligovém kole hráči Sassuola remizovali s Juventusem, naopak hosté z Cagliari vyhráli se Sampdorií. Nejvíc branek v dresu Sassuola vsítil Domenico Berardi, v barvách Cagliari dal nejvíc branek Joao Pedro. Hráči Sassuola v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Cagliari venku uhráli tři výhry ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Sassuolo vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,3 góly v jednom zápase. Hosté z Cagliari na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Sassuolo ze třinácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Cagliari neskórovalo také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Sampdorie vs. Parma
Italská Serie A má na programu 15. kolo, ve kterém v neděli v 18:00 hostí Sampdorie tým Parmy. Domácí tým Sampdorie je aktuálně s dvanácti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na osmé pozici, když získali osmnáct bodů. V posledním ligovém kole janovští hráči prohráli s Cagliari, stejně tak hosté z Parmy prohráli s Milánem. Nejvíc branek v dresu Sampdorie vsítil Fabio Quagliarella, v barvách Parmy dal nejvíc branek Andreas Cornelius. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Parmy venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. Parma není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Sampdorie má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Domácí Sampdorie v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Parmy také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Parmy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Sampdorii se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Parmy zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Lecce vs. Janov
Lecce přivítá v neděli ve 12:30 v rámci 15. kola Italské Serie A na Stadiu Via del Mare Janov. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmnáctou příčku. Lecce v minulém ligovém kole hrálo proti Fiorentině a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Janova vyšel z posledního utkání proti Turínu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lecce Marco Mancosu s pěti góly a za Janov Cristian Kouame, který se trefil také pětkrát. Hráči Lecce v této sezóně nevyhráli žádný ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Janova na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už sedm pokusů. Janov není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Lecce má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Lecce v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Janova odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Janova není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácí Lecce na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Lazio Řím vs. Juventus
V sobotu nás čeká 15. kolo Italské Serie A a v něm se ve šlágru kola o body utkají Lazio Řím a Juventus. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Lazio Řím v minulém ligovém kole hrálo proti Udinese a získalo maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Juventusu remizoval se Sassuolem a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lazio Ciro Immobile se sedmnácti góly a za Juventus Cristiano Ronaldo, který se trefil šestkrát. Hráči Lazia v této sezóně vyhráli pět ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Juventusu na venkovních hřištích vyhráli pět ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Lazio Řím vstřelilo na domácím hřišti průměrně 3 góly v jednom zápase. Hosté z Juventusu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Lazio Řím ze čtrnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Juventus neskóroval také v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních šesti zápasech vítěznou sérii. Domácímu Laziu se na domácím hřišti v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Inter Milán vs. AS Řím
Další, v pořadí již 15. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Interem a Římem, které se odehraje v pátek od 20:45 na San Siru. Svěřenci domácího trenéra Antonia Conte jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. V minulém kole hostující římští hráči získali maximum bodů s Veronou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Inter Milán vyhrál se Spalem, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Interu vsítil Romelu Lukaku, v barvách Říma dal nejvíc branek Edin Džeko. Hráči Interu v této sezóně vyhráli pět ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Říma na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Inter Milán vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 góly v jednom zápase. Hosté z Říma na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,6 branky. Inter Milán ze čtrnácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, AS Řím neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních pěti zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Interu, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Bologna vs. AC Milán
Další, v pořadí již 15. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Bolognou a Milánem, které se odehraje v neděli od 20:45 na Stadio Renato Dall'Ara. V tomto utkání se střetne dvanáctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. V minulém kole hostující milánští hráči získali maximum bodů s Parmou. Stejně tak domácí Bologna vyhrála s Neapolí. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bolognu Rodrigo Palacio se čtyřmi góly a za AC Milán Krzystof Piatek, který se trefil třikrát. Hostující Rossoneri na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Bologna na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. Bologna v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, AC Milán zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Bologna ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, AC Milán neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí Bologna má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Bergamo vs. Verona
V patnáctém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Stadio Atleti Azzurri d'Italia od 15:00 utkají Bergamo a Verona. Svěřenci domácího trenéra Gian-Piera Gasperiniho jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Bergamo v minulém ligovém kole hrálo proti Brescii a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Verony vyšel z posledního utkání proti Římu naprázdno. Nejlepším střelcem Bergama je Luis Fruto Muriel s osmi brankami. V týmu hostů z Verony je nejlepším zakončovatelem Miguel Luis Veloso se dvěma góly. Hráči Bergama v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Verony venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Bergamo v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Verona zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Bergamo v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Verony odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Bergamo má na domácím hřišti průměr 2,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Bergamo v tomto utkání neprohraje.
 

Přečtěte si také