PREVIEW - 11. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Newcastle
West Ham přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 11. kola Premier League na London Stadium Newcastle. Svěřenci domácího trenéra Manuela Pellegriniho jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmnáctou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu West Hamu, skončil zápas výhrou domácího West Hamu 2:0. West Hamu se v posledním ligovém kole proti Sheffieldu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Newcastle také remizoval a přišel o dva body s Wolverhamptonem. Nejlepším střelcem West Hamu je Sébastian Haller se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Newcastlu je nejlepším zakončovatelem Jonjo Shelvey s jedním gólem. Hostující Magpies na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. V této ligové sezóně domácí West Ham vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Newcastlu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. West Ham z deseti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Newcastle neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči West Hamu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Watford vs. Chelsea
Watford přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 11. kola Premier League na Vicarage Road Chelsea. Svěřenci domácího trenéra Javiera Graciy jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Chelsea 3:0. V posledním ligovém kole hráči Watfordu remizovali s Bournemouthem, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, naopak hosté z Chelsea vyhráli s Burnley a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Watfordu je Andre Gray s jednou brankou. V týmu hostů z Chelsea je nejlepším zakončovatelem Tammy Abraham s osmi góly. Hráči Watfordu v této sezóně nevyhráli žádný z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli čtyři z pěti zápasů. Watford v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,6 branky na zápas, Chelsea zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 3,2 zásahu. Watford z deseti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Chelsea naopak neskórovala jen v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácím by se dalo se třemi nerozhodnými výsledky přezdívat remízoví králové. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Sheffield vs. Burnley
Sheffield přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 11. kola Premier League na Bramall Lane Burnley. Domácí tým Sheffieldu je aktuálně se třinácti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na třinácté pozici, když získali dvanáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Sheffieldu remizovali s West Hamem, naopak hosté z Burnley prohráli s Chelsea, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Sheffieldu je Lys Mousset se třemi brankami. V týmu hostů z Burnley je nejlepším zakončovatelem Ashley Barnes se čtyřmi góly. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Burnley na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. Sheffield není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,6 góly na zápas. Také Burnley na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Sheffield v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. 

Manchester City vs. Southampton
Další, v pořadí již 11. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi City a Southamptonem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Etihad Stadium. Oba týmy dělí v tabulce šestnáct příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží osmnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v St Mary's Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze City 1:3. V posledním ligovém kole hráči City vyhráli s Aston Villou, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté ze Southamptonu prohráli s Leicesterem. Nejlepšími zakončovateli jsou za City Sergio Leonel Agüero s osmi góly a za Southampton Danny Ings, který se trefil čtyřikrát. Citizens v této sezóně vyhrál tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí City vstřelili na domácím hřišti průměrně 3,4 góly v jednom zápase. Hosté ze Southamptonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. City z deseti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Southampton neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Southamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Everton vs. Tottenham
Premier League má na programu 11. kolo, ve kterém v neděli v 17:30 hostí Everton tým Tottenhamu. Svěřenci domácího trenéra Marca da Silvy jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 2:2 dělbou bodů. Evertonu se v posledním ligovém kole proti Brightonu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Tottenham také ztratil všechny body s Liverpoolem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton Dominic Calvert-Lewin se třemi góly a za Tottenham Harry Kane, který se trefil šestkrát. Toffees v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hosté z Tottenhamu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Everton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Tottenhamu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Everton z deseti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Tottenham neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Tottenhamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. 

Crystal Palace vs. Leicester
V jedenáctém kole Premier League se spolu v neděli v Selhurst Parku od 15:00 utkají Crystal Palace a Leicester. V tomto utkání se střetne šestý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Crystal Palace 1:4. Crystal Palace v minulém ligovém kole hrálo proti Arsenalu a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Leicesteru získal se Southamptonem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Crystal Palace Jordan Ayew se čtyřmi góly a za Leicester Jamie Vardy, který se trefil devětkrát. Eagles v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Leicesteru venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Crystal Palace vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Leicesteru na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,6 branky. Crystal Palace z deseti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Leicester neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující Leicester drží sérii dvou výher v řadě. Domácí Crystal Palace má na svém stadionu průměr 0,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 2,6 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Brighton vs. Norwich
Brighton přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 11. kola Premier League na Falmer Stadium Norwich. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. V posledním ligovém kole hráči Brightonu vyhráli s Evertonem, naopak hosté z Norwiche prohráli s United. Snajperem v týmu Brightonu je Neal Maupay, který dal čtyři góly, za Norwiche se šestkrát prosadil Teemu Pukki. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Norwiche na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. Brighton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Norwich zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,2 zásahu. Domácí Brighton v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Norwiche také odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,4 branky na zápas. Domácí Brighton má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,2 branky na venkovní zápas, Brighton v tomto utkání neprohraje. 

Aston Villa vs. Liverpool
V sobotu nás čeká 11. kolo Premier League a v něm se o body utkají Aston Villa a Liverpool. Domácí tým Aston Villy je aktuálně s jedenácti body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtrnáct příček výš v čele ligy, když získali osmadvacet bodů. Aston Ville se v posledním ligovém kole proti City nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Liverpool naopak získal maximum bodů s Tottenhamem. Snajperem v týmu Aston Villy je Wesley, který dal čtyři góly, za Liverpool se pětkrát prosadil Mohamed Salah. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Liverpoolu venku uhráli čtyři výhry z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Aston Villa vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Liverpoolu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,8 branky. Aston Villa z deseti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Liverpool neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Liverpoolu. 

Arsenal vs. Wolverhampton
V sobotu se odehraje 11. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Wolverhampton a Arsenal. V tomto utkání se střetne pátý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Wolverhamptonu 3:1. V minulém kole hostující tým z Wolverhamptonu ztratil remízou dva body s Newcastlem, což je již druhá remíza v řadě. Stejně tak domácí Arsenal remizoval s Crystal Palace. Snajperem v týmu Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang, který dal sedm gólů, za Wolverhampton se třikrát prosadil Raul Alonso Jimenez. Hostující Wolverhampton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Gunners na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. Arsenal není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Také Wolverhampton na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Arsenal z deseti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Wolverhampton neskóroval také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Bournemouth vs. Manchester United
Bournemouth přivítá v sobotu ve 13:30 v rámci 11. kola Premier League na Dean Court United. Svěřenci domácího trenéra Eddie Howe jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Old Traffordu a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z United 4:1. Bournemouthu se v posledním ligovém kole proti Watfordu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující United naopak získali maximum bodů s Norwichem. Snajperem v týmu Bournemouthu je Callum Wilson, který dal pět gólů, za United se pětkrát prosadil Marcus Rashford. Hostující Red Devils na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Bournemouth na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Bournemouth v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým United odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících United je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Bournemouth na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.
 

Přečtěte si také