Podnikatelem roku se stal Tomáš Čupr. Jak se dopracoval k impériu jménem Rohlík?

Již podvacáté poradenská společnost EY oceňovala podnikatele roku. Za loňský rok si titul odnesl Tomáš Čupr, zakladatel a majitel společnosti Rohlik Group, největšího online prodejce potravin v Česku. V čem tkví tajemství jeho úspěchu?

Přečtěte si také: Padla hlavní výhra Extra Renty! Jak by si 100 000 Kč měsíčně užili Pazderková nebo Kašpárek?


Rohlík v českém online světě potravin zaujímá osmdesátiprocentní podíl na trhu, vloni zaznamenal rekordní šedesátiproentní růst. Kromě Česka působí také v Rakousku, Německu a Maďarsku a jeho služby využívá již více než 850 tisíc zákazníků.
 

Nadstandardní servis a zodpovědné podnikání

Porota mimo jiné ocenila přístup Tomáše Čupra k udržitelnému podnikání, technologiím i nadstandardnímu servisu, který zákazníkům poskytuje. Předloni si českou cenu odnesl Josef Průša, výrobce 3D tiskáren Prusa Research a ročník před ním zakladatel letenkového vyhledávače a prodejce Kiwi Oliver Dlouhý. 

Tomáš Čupr razí heslo „nejdřív láska, potom peníze“. Zákazník je pro něj absolutní číslo jedna, extrémně si zakládá na skvělé zákaznické zkušenosti a reálně se zabývá každou zpětnou vazbou. Kromě toho si na začátku stanovil silný cíl být odpovědný. Jeho firma například podporuje lokální farmáře.
 

Slevomat, Dáme jídlo a Rohlík

Již v minulosti založil dvě úspěšné firmy – slevový portál Slevomat a rozvážkovou službu Dáme Jídlo. Zdá se, že tajemství jeho úspěchu je založeno na pohodlnosti dnešní společnosti.

Sám v jednom rozhovoru přiznal, že nemá rád supermarkety a zároveň miluje čerstvé potraviny. A navíc ještě ty, které v běžné nabídce obchodů nejsou. Proto založil online obchod Rohlík.
 

Rohlík s čokoládou

A ještě jedna zajímavost. Tomáš Čupr poprvé vstoupil na trh s potravinami už na střední škole. Tehdy spolužákům prodával svačiny včetně svého vlastního vynálezu v podobě ohřátého rohlíku plněného čokoládou.

Rozjet dobrý podnik a opravdu slušně vydělávat, to chce kapitál. Anebo se na vydělávání můžete vykašlat a začít si užívat život v pohodě. Třeba díky loterii Extra Renta, kde se už dneska večer hraje o měsíční rentu 100 000 Kč na dlouhých 20 let.

Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Autor fotografie: wikipedia.org (autor: Show Jana Krause, FTV Prima).

Přečtěte si také