Padla 2. nejvyšší výhra v historii! Online sázka Eurojackpotu přihrála Čechovi 1,4 miliardy

Hodně divoký víkend musel jistě mít jeden Čech. Přes internet si vsadil Eurojackpot a už krátce před páteční půlnocí se o něj začaly pokoušet mrákoty. Po kontrole tiketu totiž zjistil, že se z něj nestal milionář. Je totiž rovnou miliardář.

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy


Protože muž uhodl jak pět tažených čísel z prvního osudí, tak i dvě doplňková, bere celý jackpot ve výši 1,412 miliardy korun. A Sazka svět se pochopitelně připojuje s velkými gratulacemi.
 

Miliardářem se stal z pohodlí svého gauče

Jak nám řekl ředitel komunikace Václav Friedmann, muž si vsadil online z pohodlí svého domova. I díky této skutečnosti zná Sazka jeho přesnou identitu, ta ale bude pochopitelně chráněna. Jistá je tak jenom skutečnost, že jde o druhou nejvyšší výhru v historii České republiky.

„Zlatou příčku stále drží výherce z roku 2015, který také v Eurojackpotu získal 2,466 miliardy korun,” řekl Václav Friedmann. „Když za námi tehdy muž z Pardubicka přijel dohodnout detaily o výhře, byl nervózní a říkal, že pospíchá na vlak.”
 

Výherce se se Sazkou už spojil

Ač měl výherce na přihlášení termín 365 dní, se Sazkou se podle Friedmanna spojil hned v sobotu. „S výhercem jsme už mluvili a on nám řekl, že se znovu ozve v pondělí, než si vše ujasní,” podotýká šéf komunikace. A dodává, že je Sazka připravena nabídnout výherci obří sumy jak psychologickou pomoc, tak i služby finančních poradců.

Víc než 1,4 miliardy, které Čech trefil, k nám teď putují z konsorcia osmnácti států, kde se Eurojackpot hraje. Celý proces prý trvá asi pět dní. „Na výplatu výhry máme termín šedesát dní, jsme ale připraveni poslat celou částku na příslušný účet hned, jak se s výhercem dohodneme,” zdůrazňuje Václav Friedmann.
 

Porazil pravděpodobnost jedna ku 95 milionům

O tom, že si našeho výherce štěstěna opravdu oblíbila, není pochyb. Vítěznou kombinaci zajistila sázejícímu čísla 8, 23, 40, 41 a 42 a ještě doplňková 2 a 10. Díky tomu porazil pravděpodobnost jedna ku 95 milionům. Pro porovnání: pravděpodobnost, že například zemřete při pádu letadla, je jen jedna ku jedenácti milionům.

I tak je ale náš výherce dalším důkazem, že Čechům nenosí štěstí jenom naše milovaná Sportka, ale i král vůbec nejvyšších výher Eurojackpot. Co víc: i přesto, že nám tento muž před víkendem vybral celý jackpot, už tento pátek se můžete těšit na 10 milionů eur (asi 255 milionů korun), které jsou v Eurojackpotu garantovány coby nejnižší možná výhra.

Tak si vsaďte a třeba to budete právě vy, kdo už v pátek vyfoukne jackpot zbytku Evropy. Tiket Eurojackpotu získáte online na tomto odkazu.

Přečtěte si také