Nejoblíbenější jsou losy, většina Čechů by si za výhru koupila nemovitost. Co ještě výzkum odhalil?

Vidina výhry v loterii je vskutku lákavá. Ostatně kdo by si nechtěl z minuty na minutu přijít na pěknou sumu peněz, která by mu zjednodušila finanční situaci, zlepšila život a pomohla splnit všechna přání a sny?

Přečtěte si také: Obří radost! V den narozenin jí Mega Rentiér nadělil 100 tisíc měsíčně a 5 milionů k tomu!


Možná byste ale nečekali, že nějakou formu loterie vyzkoušelo devět z deseti dospělých. Nejoblíbenější jsou přitom losy a číselné loterie, na něž si někdy vsadilo 76 % Čechů.
 

Většina by se rozdělila

Z průzkumu společnosti NMS Market Research pro Raiffeisenbank dále vyplynulo, že o výhru by se podělilo 86 % dotázaných a většina z nich by se s radostnou novinkou pochlubila partnerovi a dětem. Sourozencům a prarodičům by se pak svěřili pouze 3 z 10 Čechů.

Část výhry by své rodině věnovalo necelých 80 % dotázaných a více než čtvrtina by přispěla na dobročinné účely. Pouze 14 % potenciálních výherců by si peníze nechalo pro sebe a nikomu by se nesvěřilo.
 

Nový dům nebo investice

A za co by výherci utráceli? Bezmála 40 % by si koupilo nemovitost, necelá čtvrtina by pak peníze investovala ve snaze získat další peníze a 18 % by díky penězům zajistilo své blízké. 1 z 10 dotázaných by vyrazil na cesty a 2 % by se pořádně rozšoupla a celou výhru pravděpodobně utratila.

Mezi odpověďmi padlo i splacení dluhů, koupě nového auta, rekonstrukce bydlení a možný odchod z práce.
 

Přihlaste se o svou výhru

Máte jasnou představu, co byste s penězi udělali? V tom případě nezbývá než je získat. Zkuste to třeba s Eurojackpotem. Už zítra se hraje o bezmála miliardu korun a svou vstupenku do slosování můžete mít už za pár kliknutí myší.

Přečtěte si také