Nejdražší vánoční svetr. Průměrný Čech by na něj vydělával 2 roky

Vánoční svetr dokáže populaci rozdělit na dva tábory. Jedni jej milují, druzí nenávidí. A jelikož jsou Vánoce za rohem, je na čase přemýšlet, zda nepořídit nějaký nový kousek. My vám dáme tip na jeden pořádně luxusní.

Přečtěte si také: Letošní rekord Sportky pokořen! Na Karlovarsko míří 155 milionů


Vypadá jako obyčejný svetr se sobem. Když se na něj ale podíváte blíž, zjistíte, že zas až tak obyčejný není. Svetr je totiž sázený diamanty a zlatem.
 

Luxusní pojetí tradičně ošklivých svetrů

Módní výstřelek pochází z dílny mladého londýnského umělce Aidana Libana. „Chtěl jsem vytvořit něco velkolepého a poutavého. Při výrobě jsem hodně improvizoval, pracoval jsem hlavně večer a o víkendech,“ uvedl Aidan Liban, který podle vlastních slov chtěl dosáhnout luxusního pojetí „tradičně ošklivých vánočních svetrů”.

Mladík spolupracoval s firmou Swarovski, která mu poskytla 24 274 blyštivých kamenů. Samotný svetr je vyrobený z vlny a bavlny a je krásně měkoučký. Ten, kdo si ho koupí, ho může nosit, ale neměl by ho prát.
 

Investice do času


Vyzdobit celý svetr prý trvalo půl roku. „Na samotné ceně se podepsal hlavně strávený čas,” uvedl umělec. Aidan Liban do něj investoval vlastní úspory a nyní ho hodlá prodat za 30 tisíc liber (850 tisíc korun). Výrobní náklady se vyšplhaly na sedm tisíc liber (200 tisíc korun).

Průměrný Čech by na tento vánoční módní výstřelek vydělával zhruba dva roky. Nejdražší vánoční svetr na světě si ale můžete koupit už za pár dní, když to dneska vyjde ve Sportce. Superjackpot ukrývá fantastickou hlavní výhru v podobě částky 129 milionů korun.

Vsaďte si pohodlně online na pár kliknutí.

Autor fotografií: Aidan Liban, The Most Expensive Jumper.

Přečtěte si také