Nejdražší dům světa nikdo nechce

Je to jedna z nejbláznivějších staveb, která kdy vznikla. Obydlí s cenovkou přes 11 miliard korun léta čekalo na zámožného kupce. Marně. Dnes možná bude vydraženo za cenu visících závazků.

Přečtěte si také: Ten šok jsem musela zapít panákem, prozradila výherkyně, které Sportka nadělila skoro 2 miliony


Za největším a nejdražším domem planety stojí americký filmový producent Nile Niami. Když začal monstrózní stavení budovat, byl si jistý, že se zcela jistě najde někdo, kdo takové luxusní bydlení bude chtít koupit. Šeredně se však mýlil.
 

Z klubu do bazénu a pak ke kadeřnici

Moderní stavba se nachází nedaleko Los Angeles, stojí na ploše neskutečných 9 290 metrů čtverečních a najdete v ní opravdu vše, na co si vzpomenete. V domě je možné zaparkovat až padesát vozů. Pro lidi je pak připraveno dvacet ložnic a pětadvacet koupelen, z nichž část je v oddělené budově pro personál starající se o vše od bazénů přes kuchyni až třeba po kadeřnický salón. O zábavu se měly starat noční kluby, které mají kapacitu až 900 hostů.


Najdete zde také sedm bazénů, vodopád a vodní příkop, který se točí kolem celé nemovitosti a má vytvářet dojem domu vznášejícího se na hladině. K dispozici je také místnost s prosklenými stěnami umožňující sledovat život osvětlených mořských medúz.

Na otázku, proč by takovou místnost někdo mohl chtít, odpovídá Niami jasně: „Protože je to cool.“ Stejným stylem přistupuje například k přítomnosti nočních podniků doplněných o tajemné místnosti pro VIP.
 

Jednička v dluzích

Zdá se vám to absurdní? Ještě absurdnější je cena tohoto stavení. Původně požadovaných 500 milionů dolarů (11,1 miliardy korun) není pro současné multimiliardáře zase až tolik peněz, vysoké jsou však jeho provozní výdaje, které šplhají ke stovkám tisícům dolarů měsíčně, a to není ani multimiliardářům po chuti.


Není proto překvapením, že o The One nemá nikdo zájem. A to i přesto, že byl letos zlevněn na 350 milionů dolarů (tedy asi 7,8 miliardy korun). Na dům padají úvěry a další peněžní povinnosti a očekává se tedy, že spadne do aukce a bude vydražen za cenu závazků, které se na něj vztahují.
 

Pořiďte si díky Sportce bydlení snů i vy

The One je tedy dům, který nechtějí ani majitelé miliard dolarů. A není se co divit - mít obydlí, kde se člověk ztratí třeba i po roce, co ho vlastní, asi není sen nikoho. Bydlení snů, které bude přesně odpovídat vašim představám, si ale můžete brzy pořídit i vy, pokud vám to dneska vyjde ve Sportce. V Superjackpotu je totiž bezmála fantastických 200 milionů.

A pokud si zajistíte plný tiket, budete ve hře i o mimořádnou prémii v podobě Halloweenského melounu. Klikněte si pro něj na tento odkaz.

Autor fotografií: Nile Niami.

Přečtěte si také