Michaelu Jordanovi pomohlo k miliardám to, že je „malý“

Sportovním fanouškům není potřeba Michaela Jordana nijak zvlášť představovat – mnozí o něm mluví jako o nejlepším basketbalistovi všech dob. Dodnes si na něj hrají malí kluci po celém světě.
 

Přečtěte si také: SAZKA reportér: Daniel Vencl vyhrává v ringu i v životě

K tomu přidejme ještě jeden fakt. Přestože do basketbalového důchodu odešel už před patnácti lety, stále je jedním z nejlépe vydělávajících sportovců. 
 

Dnes vydělává víc, než když hrál

Deník Forbes jeho současný majetek odhaduje na 1,7 miliardy dolarů (38,5 miliardy korun), přitom v NBA si vydělal prý „jen“ sto milionů dolarů. Pořád tak vydělává víc, než většina současných hráčů. Důvod? Smlouva snů s firmou Nike.

V roce 1984 bylo Jordanovi jednadvacet let.  Prý chtěl původně uzavřít kontrakt s německým Adidasem. Ale ouha. Němci mu vzkázali, že chtějí dvoumetrového hráče a Jordan měří o dva centimetry míň. Takže bohužel, pane budoucí hvězdo NBA, na Adidas jste moc malý. No, pánové si rvou vlasy nejspíš ještě dnes. 
 

Roční tržby Jordan Brand u Nike se vyšplhaly na 3 miliardy

inp_600x500-(1).jpg


V Nike mimo jiné vznikly botasky Air Jordan, které nosili mladí kluci po celém světě. Roční tržby jeho značky Jordan Brand se postupně vyšplhaly na tři miliardy dolarů (přitom první smlouva s Jordanem byla na 250 tisíc dolarů). Zakladatel Nike Phil Knight se netají tím, že podpis smlouvy s tímto basketbalistou byl jeho nejlepším životním rozhodnutím.

Kromě toho koupil i basketbalový klub Charlotte Hornets, ten ale slávy „jeho“ Chicaga Bulls zdaleka nedosahuje.

Je vidět, že ke štěstí stačí někdy opravdu málo. Adidas od něj dělily pouhopouhé dva centimetry. Tak zkuste to vaše třeba při sázení. 

Kupříkladu v takovém Eurojackpotu se hraje nejen o miliardy korun, ale třeba i o luxusní byty nebo výbavou přetékající auta. Svůj tiket seženete také online na tomto odkazu.

Autor fotografie: Money Inc., Wikipedia

Přečtěte si také