Marihuanová, dopravní nebo sterilizační. Nejšílenější světové loterie

Zatímco většina loterijních společností své výherce obohatí penězi a občasnými bonusovými výhrami, jako jsou luxusní byty, auto či dovolená, některé na to jdou trochu jinak. Jaké odměny čekají na šťastlivce ve Švédsku, Číně nebo třeba v Indii?

Jezdíte podle předpisů? Vyhráváte v loterii!

Ve Švédsku před časem vymysleli loterii, která spojovala příjemné s užitečným. Místní rychlostní kamery fotily poznávací značky nejen u řidičů, kteří porušovali maximální povolenou rychlost, ale i u těch, kteří ji dodržovali.
 

Přečtěte si také: Sázející z jižních Čech vyhrál ve Sportce 60 milionů. Jaké byly jeho pocity?


A zatímco nedbalým řidičům přišla pokuta, poctivci si přišli na pěknou odměnu. Jejich poznávačka se totiž zařadila do loterie, kde se jackpot skládal z peněz vybraných za pokuty za překročení rychlosti.
 

Marihuanová loterie

Kanadská legalizace marihuany pro rekreační účely si klade za cíl minimalizaci jejího nelegálního prodeje a na jeden čas si k tomu přizvala i loterii. Ta dala běžným lidem příležitost získat licenci na otevření vlastního obchodu s marihuanou.

Zatímco někteří výherci se s chutí pustili do provozu, jiní využili příležitosti a tuto možnost předali za úplatu do rukou někoho jiného.
 

Za sterilizaci auto nebo televize

V Indii, kde žije více než 1,3 miliardy lidí, vznikla loterie s cílem snížit porodnost. Každý, kdo dobrovolně podstoupí sterilizaci, tak kromě okamžité finanční odměny dostane možnost zahrát si o auto, televizi, motorku, domácí spotřebiče či jiné hmotné ceny.

Přestože se na loterii snesla vlna kritiky, dle mnohých tamních lékařských autorit slavila kampaň velký úspěch.
 

Vysněná zelená karta

Spojené státy americké jsou cílovou destinací spousty lidí světa. Pro delší pobyt či hledání práce je ovšem třeba vyřídit spoustu papírování a získat takzvanou zelenou kartu. Jenže to není zrovna dvakrát snadné. Celý proces může alespoň trochu ulehčit stará dobrá loterie, v níž se náhodně vybírají zájemci, kteří dostanou příležitost se o kartu ucházet a splnit si svůj americký sen.

Máte i vy svůj sen? Přibližte se k němu třeba díky Sportce - už dneska večer si můžete zahrát o fantastických 147,9 milionu korun. Vsaďte si na tomto odkazu.

Přečtěte si také