Madonna nebo Paris Hilton. 10 celebrit, které milují losy a sázení (I. díl)
Na první pohled to může vypadat, že mají peněz dost a nemusí doufat ve výhru v loterii či kupovat jeden los za druhým. Přesto i některé celebrity podlehly kouzlu sázení. Ať už kvůli přivýdělku, chuti podpořit dobrou věc nebo čistě pro zábavu a vzrušení z možné výhry.

Přečtěte si také: Život po výhře v loterii. Co vám většina výherců radši neřekne?


Vášeň pro loterii je sdílená napříč celým světem a showbyznys není výjimkou. Možná vás tak překvapí, kdo a z jakých důvodů rád utrácí za losy či tikety.
 

50 Cent

Americký rapper Curtis James Jackson vystupující pod přezdívkou 50 Cent se teď spíše věnuje své produkční společnosti, o to raději si ale vsadí. Především v loterii Powerball. V roce 2018 si v ní málem přišel na slušný balík peněz, když ho od výhry 900 milionů dolarů dělila pouhá dvě čísla.
 

Madonna

Královna popu Madonna Louise Veronica Ciccone chudobou rozhodně netrpí. Přesto si v roce 2012 nakoupila celkem sto tiketů do italské loterie SuperEnaLotto. Tuhle loterijní společnost si vybrala hlavně kvůli svým italským kořenům a aby podpořila místní loterijní trh.

Štěstí jí přálo a zpěvačka si ve druhém pořadí odnesla 120 tisíc eur, což je v přepočtu se započtením inflace zhruba 3,5 milionu korun. Peníze si nenechala pro sebe, ale celou částku věnovala na vybudování školy v Malawi.
 

Paris Hilton

Kouzlu SuperEnaLotto podlehla i dědička hotelového impéria Paris Whitney Hilton. A to natolik, že si v roce 2008 na jedno jediné slosování koupila 1 500 tiketů. Jaké k tomu měla důvody, není jisté. V několika rozhovorech ale prozradila, že by celých 10 % z potenciální výhry věnovala na dobročinné účely.
 

Simon Cowell

Drsný porotce z amerického X Factoru měl k sázení blízko snad vždycky a chuť vyhrát ho neopustila ani v době, kdy se zařadil mezi nejbohatší lidí na planetě. O tom, zda ho při slosování provází štěstěna, se však můžeme jen dohadovat. Při vyplňování tiketu si totiž zakládá na anonymitě a nechce, aby o jeho případné výhře kdokoliv věděl.
 

Chris Singleton

Vůči sázení nejsou imunní ani sportovci. Tak třeba basketbalista Chris Singleton jednou nakoupil tikety do loterie Mega Millions v hodnotě 10 000 dolarů, asi 223 tisíc korun. Přestože nic nevyhrál, své investice nelitoval. Peníze by prý stejně vyhodil v nočním klubu a takhle měl alespoň šanci získat něco zpátky.

Vyzkoušíte své štěstí po vzoru slavných a bohatých? Pokud ano, do klubu milionářů se můžete zapsat už zítra večer - i přes krásné výhry, které teď ve Sportce padají, lze ve středu trefit Superjackpot ve výši 108,6 milionu korun.

Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Autor úvodní fotografie: Interscope Records.

Přečtěte si také