Loterii nikdy nehrál. Pak si vsadil a hned bral jednu z nejvyšších výher historie

Američan Richard Wahl měl prý v kapse pouhých 22 dolarů, něco málo přes 500 korun. Ten den se zastavil na benzínce, aby si koupil plechovku Coly, a přihodil k ní ještě několik tiketů do loterie Mega Millons. O pár dní později se stal majitelem jednoho z největších jackpotů, který kdy padl.

Přečtěte si také: Vsazené tikety zapomněl v obchodě. Díky poctivému nálezci je bohatší o 6 miliard


Jde o částku 533 milionů dolarů, v přepočtu 12,5 miliardy korun. Celou sumu ale muž ze státu New Jersey nedostane. Namísto roční renty, kdy by výhru pouze zdanil, se rozhodl, že chce jednorázovou výplatu. I tak mu ale zbude víc než dost, tedy víc než 7,6 miliardy korun.
 

Loterie ho dřív nelákaly

„Reklamy na loterie míjím dnes a denně na každém rohu, v minulosti jsem si ale tikety nikdy nekoupil,” prozradil Richard novinářům na tiskové konferenci, uspořádané u příležitosti oznámení jeho výhry. Svůj vůbec první tiket do loterie si Američan koupil jen asi týden předtím, než se z něj stal loterní miliardář. Bylo to krátce poté, co se s kolegou v práci bavil o lákavé představě odchodu do důchodu. Jeho vůbec první zakoupená sázenka v životě mu ale nepřinesla ani korunu.

Tento neúspěch ho ale neodradil, a tak si další možnost vyhrát pohádkovou sumu obstaral krátce na to. Že si tikety koupil, se mu pak vykouřilo z hlavy. Vzpomněl si prý až druhý den po slosování, když sledoval televizi. „Reportér říkal, že někdo trefil obří jackpot, tak jsem žertoval, že jsem to určitě já. Doma se mi ale všichni smáli,” vzpomíná Richard.
 

Nejdřív si myslel, že vyhrál „jen” 1 milion

Vtípky rodiny muže neodradily a on si přes internet hned vzápětí zkontroloval své tikety. Čísla ale nejdřív zadal špatně, a tak si zpočátku myslel, že vyhrál „pouhý” 1 milion dolarů, 23,5 milionu korun. „Už výhra milionu dolarů byla pro mě naprosto fantastická zpráva, které jsem nemohl uvěřit,” podotýká výherce.

Když pak zjistil, že se jejich rozpočet rozroste ještě o mnoho víc, málem prý dostal infarkt. Jako první  s rodinou zrušili plánovaný víkendový výlet. „Neměl jsem dobrý pocit z toho, že tiket s takovou hodnotou budu brát kamkoliv ven. Ještě horší pocit jsem ale měl z toho, že bych sázenku nechal samotnou doma, zatímco my bychom byli pryč,” řekl sedmačtyřicetiletý Richard.
 

O peníze se rozdělí

Kromě toho, že teď může odejít do důchodu, kdy se mu zamane, chce ale také pomáhat ostatním. O výhru se Richard plánuje podělit s příbuznými, některými přáteli, ale také se známými i dalšími lidmi, kteří podle jeho slov peníze potřebují víc než on. Už brzy si také začne plnit jeden ze svých dávných snů, kterým je renovace staré Corvetty, jíž má doma v garáži.

A jaká čísla přinesla Richardovi Wahlovi miliardy korun? Na svém tiketu měl a z osudí pak vypadly míčky s číslovkami 11, 28, 31, 46, 51 a ještě dodatkové číslo 1.

O pořádně šťavnaté částky se nehraje jen za oceánem, ale i u nás, v Česku. Vůbec nejvyšší výhru slibuje Eurojackpot, kde také můžete trefit miliardy. Pokud vám stačí stovky milionů, vyzkoušejte Sportku, ve které navíc padají minimálně sedmiciferné výhry několikrát týdně. Svůj tiket Eurojackpotu získáte na tomto odkazu, Sportku si zase vsadíte tady.

Autor úvodní fotografie: ABC.

Přečtěte si také