Jak vypadá sídlo Sazky? Přijďte se k nám na Bořislavku podívat v rámci festivalu Open House Praha
10. ročník populárního festivalu Open House Praha se blíží. O víkendu 18. a 19. května otevře své dveře řada budov, které bývají pro veřejnost běžně nedostupné. Stejně jako v loňském roce i letos se všem zájemcům o moderní architekturu otevře i Bořislavka Centrum – budova, kde má sídlo Sazka. Návštěvníci si budou moci projít vybrané interiéry a chybět nebude ani návštěva terasy ve 4. patře, ze které je nádherný výhled na Prahu.


Přečtěte si také: Sazka dává druhý život losům. Vznikají z nich unikátní designové produkty


Nová dominanta pražské ulice Evropská. I tak se mluví o administrativní budově Bořislavka Centrum, která se v rámci festivalu Open House Praha otevře již podruhé veřejnosti. Budova byla hvězdou loňského ročníku festivalu, který otevírá veřejnosti běžně nedostupné architektonické skvosty. A věříme, že stejný zájem o budovu, kde sídlí společnost Sazka, bude i letos.
 

Čtyři krystaly Bořislavky 

Komplex čtyř administrativních budov Bořislavka byl postaven v roce 2021 podle návrhu architektonického studia Aulík Fišer Architekti. Budovy mají tvar krystalů a dohromady je spojuje podzemní maloobchodní pasáž. Jedná se o ojedinělé a originální architektonické řešení, které podtrhuje fakt, že součástí interiérů i exteriéru budovy jsou výjimečná umělecká díla, jako je například betonové sousoší „Na Horu“ od Federica Diaze či obraz „Proudění“, který Jan Poupě stvořil přímo na zakázku.
 
 
Bořislavka Centrum se může chlubit také několika významnými oceněními. Hned v roce 2021 například zvítězila v architektonické soutěži Best of Realty v kategorii Administrativní centra a získala také ocenění Environmentální projekt roku.
 

Přijďte navštívit Sazku

V průběhu festivalu Open House Praha bude Bořislavka otevřena o víkendu 18. a 19. května 2024 od 10:00 do 18:00. Po celou dobu budou probíhat půlhodinové skupinové komentované prohlídky s průvodcem, během nichž návštěvníky uchvátí také prostor foyer Krystalu 1 zvaný Artium, které při jakékoli návštěvě Bořislavky prostě nelze minout. Během festivalu tak bude možné si projít i aktuální výstavu Veroniky Psotkové „Beze strachu“, která bude již brzy končit.
 
V Artiu bude také otevřena kavárna, která nabídne kromě výborné kávy také sladké a slané francouzské palačinky, zákusky a zmrzlinu.
 

Jaké prostory budou přístupné? 

budova Krystal 1 – foyer
budova Krystal 2 – foyer, vybrané interiéry společnosti Sazka – kancelářské prostory, zasedací místnosti a terasa s unikátním výhledem na Prahu
budova Krystal 4 – foyer, veřejný prostor – piazzetta a nákupní pasáž


Uvidíme se o víkendu s vámi? 

Co? Open House Praha – Bořislavka Centrum (komentované prohlídky s průvodcem)
Kdy? 18. a 19. května 2024 (oba dny 10:00-18:00)
Kde? Evropská 866/65, Praha 6 (stanice Bořislavka linka metra A) 
 

Přečtěte si také