Indiánské léto Sportky rozdá luxusní auta od Škody i Jeepu

Sázíte Sportku pravidelně ve středu i v neděli, protože nechcete propásnout žádnou šanci stát se loterním milionářem? Do svého kalendáře byste si teď měli zapsat i tři mimořádná slosování, která připadají na pátky. Kromě desítek milionů v nich můžete navíc získat skutečně lákavou věcnou cenu.

Nejprve Škoda Kamiq, poté Škoda Karoq a jako zlatý hřeb na závěr Jeep Cherokee. Všechna tato auta, jejichž cena je dohromady 2,45 milionu korun, se už brzy budou prohánět po českých silnicích a jedním z majitelů můžete být i vy. Do akce Indiánské léto navíc tyto modely nebyly vybrány náhodně - jak asi tušíte, jejich názvy jsou inspirované právě indiány.
 

Škoda Kamiq


Cena výhry: 500 000 Kč
Kdy si o něj zahrajete: pátek, 31. července 2020

Kamiq má na svém kontě jednu zlatou medaili: jde o vůbec první crossover od Škodovky. V Evropě byl představen loni na autosalonu v Ženevě a k prvním zákazníkům se dostal v září téhož roku.

Slovo kamiq pak pochází z jazyka Inuitů. Jde o eskymáky, kteří žijí v nejsevernější části Ameriky jako Grónsko, Kanada a Aljaška. A podle Škodovky je kamiq výrazem pro spojení „padne jako ulité“.

Se štědrou cenou 500 tisíc korun si můžete vybrat třeba nadstandardní motorizaci 1,5 TSI, ale i vyhřívaná sedadla, dvoufázovou klimatizaci nebo celou řadu bezpečnostních prvků.
 

Škoda Karoq


Cena výhry: 650 000 Kč
Kdy si o něj zahrajete: pátek, 14. srpna 2020

Pokud hledáte auto, které se dobře vejde do městských uliček, zároveň si ale poradí i s nezpevněnými povrchy, je vaší odpovědí Škoda Karoq. Kompaktní SUV je nástupcem Yetiho a jde o držitele titulu Auto roku 2018.

Cena Karoqu startuje už na 516 tisících korunách, takže se s částkou 650 tisíc, kterou v případě výhry této mimořádné prémie získáte, budete moct ve výbavě opravdu rozjet. A jak je to s názvem tohoto modelu?

Automobilka se tentokrát inspirovala u Aluetů, tedy obyvatel Aluetských ostrovů, Aljašky a Komandorských ostrovů v Rusku. Jméno tohoto kompaktního SUV vzniklo kombinací slov Kaa’raq a Ruq, tedy auto a šíp, který je motivem loga Škody.
 

Jeep Cherokee


Cena výhry: 1 300 000 Kč
Kdy si o něj zahrajete: pátek, 11. září 2020

To nejlepší nakonec! Legenda mezi legendami, to je Jeep Cherokee, který řidiči milují už od roku 1974, to znamená neuvěřitelných šestačtyřicet let. Z původního plnohodnotného SUV je dneska crossover a současná pátá generace s označením KL je na trhu dostupná od roku 2014. Nové Cherokee je osazeno podvozkem vyrobeným ve spolupráci s Fiatem a i pro českého výherce dorazí přímo z továrny z města Belvidere v americkém státě Illioins, kde se dodnes vyrábí.

Poslední generace dostala dost netypickou přední masku, které se zpočátku novináři vysmívali. Nakonec se ale smál Jeep, když se Cherokee pár měsíců nato stalo doslova prodejním trhákem. V roce 2020 pak automobilka představila konzervativnější verzi přední masky, stejně jako do nabídky přidala motorizaci 2.0L turbo. Název vozu je pak ze všech nejindiánštější: Cherokee je přímo kmen ze Severní Ameriky, který si vybudoval nejen vlastní tradice a kulturu, ale také vlastní písmo.
 

Kam byste v jednom ze 3 krasavců vyrazili vy?

Představujete si už, kam ve svém novém luxusním autě vyrazíte, až ho ve Sportce vyhrajete? O výše uvedené vozy se bude hrát v termínech 31. 7., 14. 8. a 11. 9. a abyste se hry mohli zúčastnit, je zapotřebí plný tiket Sportky včetně Šance.

Klikněte si pro vstupenku do Indiánského léta na tento odkaz.

Přečtěte si také