Hvězda hip hopu Kanye West je oficiálně miliardář. Proč z toho nemá radost?

Vlastní několik luxusních rezidencí, drahá auta, je držitelem desítky ocenění za hudební počiny. Nejvíce ale zbohatl na prodeji tenisek. Aktuální majetek Kanye Westa byl vyčíslen na 1,3 miliardy dolarů (tedy 30,3 miliardy korun) a zařadil se tak oficiálně do žebříčku miliardářů. Populární americký rapper však tvrdí, že autoři žebříčku špatně počítali. 

Přečtěte si také: Sázka na vlastní čísla vydělala seniorovi přes 25 milionů


Kanye West, známý také jako Yeezy, je americký rapper a hudební producent. Je držitelem 53 ocenění ze 161 nominací, a to včetně 21 cen Grammy. I přesto, že je jako hudebník velmi úspěšný, do žebříčku miliardářů se dostal až poté, co se vrhl do zcela nového oboru – módního návrhářství.

Prvním pokusem Kanye Westa ve světě módy byla spolupráce s Nike, která přinesla tenisky Nike Air Yeezy. V roce 2013 začal spolupracovat se značkou Adidas a společně vytvořili tenisky Yeezy. Šlo o limitovanou edici o devíti tisících párech, každý za 350 dolarů, což je v přepočtu asi 8 tisíc korun. Tyto tenisky se dnes prodávají na burzách za astronomické sumy, nejvíce z nich se cení Nike Air Yeezy 2 Red October, kdy se cena může vyšplhat až na zhruba 20 tisíc dolarů, což je v přepočtu 460 tisíc korun.


Auta, domy a hospodářská zvířata

Největší část peněz drží rapper podle zpráv svého týmu uloženou v nemovitostech a pozemcích: 81 a 21 milionů dolarů. Rezidence v Los Angeles, kde žije s manželkou a čtyřmi dětmi, je umělecké dílo. K výčtu Westova majetku je potřeba přičíst ještě 3 845 162 dolarů za vozidla a 297 050 za hospodářská zvířata. A samozřejmě nesmíme zapomínat na hudbu – odhadovaná hodnota jeho nahrávací společnosti G.O.O.D. společně s vlastními deskami dosahuje minimálně 90 milionů.

Když se k tomu přičtou výnosy z prodeje tenisek, což nejsou zrovna malé položk, vyšplhá se konečná částka na 1,3 miliardy dolarů, což je v přepočtu oněch 30,3 miliardy korun. Nebo takto to alespoň vypočítal americký časopis Forbes, který každoročně sestavuje světový žebříček miliardářů.
 

Rozzuřený rapper

Každý jiný by se radoval, Westa však oficiální uznání miliardářem nepotěšilo. Rozčílilo ho, že jeho skutečný majetek autoři žebříčku vyčíslili „jen“ na 1,3 miliardy dolarů. Krátce po zveřejnění článku rapper údajně napsal reportérům magazínu Forbes textovou zprávu, která zněla: „Není to miliarda, je to 3,3 miliardy, odkdy neumíte ve Forbesu počítat?“

Také byste si přáli mít miliardy jako populární americký zpěvák Kanye West? Víc než miliardu, konkrétně 1,246 miliardy korun můžete mít už v pátek, a to, když si vsadíte. Tiket si navíc můžete pořídit pohodlně online na tomto odkazu.

Nechce se vám čekat do pátku? Už dneska večer můžete být díky Sportce bohatší o 94,8 milionu korun. Tiket do naší loterní královny zas por změnu pořídíte na tomto odkazu.

Držíme palce, ať to dneska nebo v pátek vyjde právě vám!

Přečtěte si také