Dopis, diamant či obrazy. Vzhůru na aukci!

Rádi byste byli majiteli vzácných či unikátních předmětů, které jen tak nikdo nemá? Zkuste si vsadit v Eurojackpotu, a pokud se na vás usměje štěstí, nic vám nebrání zúčastnit se mimořádných aukcí, které nás do konce roku čekají. 
 

Přečtěte si také: Online Sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliard

Velmi zajímavé aukce pořádají v nadcházejících dnech nejprestižnější domy světa. Skutečné klenoty můžete vydražit jak v Evropě, tak i v Americe, a to třeba u aukční sítě Christie's nebo Sotheby’s.
 

Einsteinův dopis za 34 milionů

einstein_600x500.jpg


Aukční síň Christie's v New Yorku chystá na 4. prosince aukci Einsteinova dopisu, adresovaného židovskému filosofovi Erikovi Gutkindovi. Dopis napsaný slavným fyzikem rok před jeho smrtí velmi otevřeně kritizuje myšlenky Gutkindovy knihy, která se pokoušela propojit koncepty židovského duchovna a intelektualismu. 

V dopise Einstein prohlašuje, že náboženství je pro něj ztělesněním zcela dětinských pověr a slovo Bůh pro něj není ničím jiným než výrazem a produktem lidské slabosti. Očekává se, že finální hodnota Einsteinova dopisu by se mohla vyšplhat na 1,5 miliónů dolarů (v přepočtu 34 milionů korun). 
 

Miliardový růžový diamant

ruzovy-diamant_600x500.jpg


Diamanty spojujeme většinou se šperky, ale koupí růžového diamantu s názvem Růžové dědictví učiníte prozíravou investici. Nejčistší devatenáctikarátový růžový diamant pochází ze slavné sbírky rodiny Oppenheimerů a v Ženevě se ho 13. listopadu chystá nabídnout k prodeji aukční síť Christie's. 

Cena klenotu vás pak možná porazí. Sedíte? Jedná se o 50 milionů dolarů tedy 1,1 miliardy korun. Vzhledem k plánovanému uzavření australského dolu Argyle, který ovládá devadesát procent trhu s růžovými kameny, se dá do budoucna očekávat markantní nárůst cen růžových drahokamů.
 

Vzácné miniatury

miniatura_600x500.jpg


Ve čtvrtek 6 . prosince předloží aukční síň Sotheby's do prodeje první část kolekce portrétových miniatur, které nashromáždila vnučka Franze a Marie Ströherovových - zakladatelů kosmetické firmy Wella – Dr. Erika Pohl-Ströher. Sbírka Pohl-Ströher, považovaná za jednu z největších, vznikala téměř čtyřicet let, a to mezi lety 1978 a 2016. 

Na rozdíl od většiny soukromých či muzejních sbírek se tato kolekce nezaměřuje na jednu školu či jednu éru, ale je průřezem tvorby od 16. do 19. století. V první části prodeje najdete mistrovská díla například od Nicholase Hilliarda, Isaaca Olivera, Johna Smarta, Rosalba Carriera, nebo Jean- Etienne Liotarda. 

Chcete si některý z výše uvedených luxusních artefaktů pořídit anebo jen toužíte zažít atmosféru nejprestižnějších aukcí, které se dnes pořádají? V Eurojackpotu se už zase hraje o miliardy a pokud si vsadíte online na tomto odkazu, budete ke skutečně pohádkové výhře blíž, než jste si mysleli. Držíme palce. 

Autoři fotografie: Sotheby's, Wikipedia, Christie's

Přečtěte si také