Dá se zvýšit pravděpodobnost výhry? Tady jsou 4 rady, jak na to

O tom, jak si sáhnout na loterijní miliony, přemýšlí asi každý, kdo držel někdy v ruce vsazený tiket. Emeritní profesor statistiky Donald Ylvisaker z americké univerzity tvrdí, že absolutně nikdo nemůže odhadnout čísla, která v loterii padnou. Dokonce ani sebelíp naprogramovaný stroj by to nikdy nedokázal. Ani nejmocnější superpočítač na světě. 
 

Přečtěte si také: Sedminásobný výherce loterie má 3 rady, jak vyhrát

V první řadě jde o to, jak si vlastně definujeme výhru v loterii. Chcete vyhrát Eurojackpot nebo za výhru považujete třeba i získanou tisícikorunu? Trefit jackpot například v americkém Powerballu, kde se točí stovky milionů dolarů, je skoro zázrak. Šance na výhru se limitně blíží k pravděpodobnosti jedna ku 292 milionům, ale šance na trefení jednoho čísla a výhru 4 dolarů už je jednu ku dvaatřiceti.

Na Youtube najdete řadu videí, která slibují, že jejich strategie na výběr čísel je ta pravá. Pokud použijete Google, zjistíte, že byly napsány stovky knih, které lákají čtenáře na to samé. To ale neznamená, že všechny jsou k ničemu. Některé zkrátka doporučují možnosti, jak si sáhnout alespoň na nějakou výhru, ne zrovna tu nejvyšší.

Jenže ani sebelepší plán či výpočet nezajistí, že tím příštím výhercem Superjackpotu budete právě vy. Jako dobrý stratég ale můžete volit takový styl výběru čísel, který zajistí, že až vyhrajete, nebudete se muset o svou výhru dělit s dalšími lidmi. Čímž zvýšíte v případě výhry její výši. I to je vlastně strategie. Tady jsou 4 rady, jak na to.
 

1. Nesázejte příliš nízká čísla

Často lidé sázejí den nebo měsíc narození, ale u takových sázek těžko zvolíte číslo vyšší než 31, a tím se připravujete o docela velkou část hracího pole. Chcete-li sázet data narození, kombinujte je s jinými čísly.
 

2. Nevybírejte si grafické obrazce

Zaškrtáváte čísla na sázence zkrátka tak, aby vám vznikl nějaký obrazec? Velmi pravděpodobně nejste sami a až vám vaše sázka „do kříže“ nebo jiného obrazce padne, budete se muset o výhru dělit. Což nechcete. 
 

3. Buďte originální    

Pozor na šťastná čísla, taková sedmička se objevuje na sázenkách snad nejčastěji. Nevybírejte si ani řadu čísel, jako je například kombinace 1, 2, 3, 4, 5, 6. Věřte tomu, že takových sázek se sejde na každé losování obrovské množství.
 

4. Neopakujte se

Pozor si dejte i na vylosovaná čísla z minulého týdne, která hodně lidí znovu posílá do hry. Přitom za celou dobu losování Sportky se výherní kombinace zatím opakovala jen jednou. Zkrátka vyberte si svou originální kombinaci čísel.

A na závěr je třeba připomenout, že všichni, kteří vyhráli, si taky vsadili. Vy můžete zkusit své štěstí třeba online ve Sportce na tomto odkazu. Držíme palce.

Autor fotografie: Agnieszka Boeske, Unsplash

Přečtěte si také