Cvič jako Jágr! 4 tipy od hokejové legendy

Jaromír Jágr je dlouholetým ambasadorem projektu Sazky s názvem Sport v okolí. Jde o web, který spojuje malé i velké sportovce. Teď tu najdete celou řadu videí, které poradí, jak se hýbat i v domácím prostředí. Kromě Osmašedesátky se můžete inspirovat tipy třeba od Tomáše Vernera, Šárky Kašpárkové, hradní stráže nebo Petra Havlíčka.

Přečtěte si také: Výhra 37 milionů ze Sportky. Nejdřív ho málem trefil šlak, pak si musel dát panáka


Díky sportování nejen, že nebudete tloustnout a budete mít kondičku, pohyb ale také přispívá k dobré náladě. Jak navíc Jarda Jágr zdůrazňuje, posilovnu si bez problémů můžete udělat i doma a nepotřebujete k tomu ani moc prostoru nebo sportovní pomůcky.
 

Spojte příjemné s užitečným

Velikonoční volno už začalo, a to pro mnohé znamená jarní úklid. Asi to tušíte, ale při domácích pracích se pálí opravdu hodně kalorií. Prvním tipem hokejisty je tak vysávání - pokud se mu budete věnovat pouhou čtvrthodinku, spálíte zhruba devadesát kalorií, navíc posílíte svaly paží, hýždí i nohou. A to už nemluvě o krocích, které při tom nachodíte.

Podle Jágra byste také každý den měli udělat aspoň dvacítku dřepů a schody zásadně vybíhat po dvou. Chcete si dát do těla ještě trochu víc? Základem všeho je zpevněný střed, proto zkuste cvik s názvem prkno nebo taky plank. V něm byste podle hokejové legendy měli vydržet aspoň třicet vteřin. Možná vás překvapí, že to není ani trochu snadné.


Podívejte se, jak se Jaromír Jágr drží v kondici

 


Od hlavy po paty podle Davida Svobody

Chcete mít za trenéra olympijského vítěze? Přímo k vám do obýváku nebo na zahradu si můžete pozvat také pětibojaře Davida Svobodu. Ten vám ukáže, jak na komplexní trénink pro dospělé.


Fit v jakémkoliv věku

Pravidelně hýbat by se měli nejen dospělí a děti, ale také senioři. „Senioři by měli strávit fyzickou aktivitou aspoň půl hodiny denně, ať už jde o cvičení nebo práci doma či na zahrádce,“ říká paralympijský vítěz v cyklistice Jirka Ježek. Sportovec doporučuje třeba chůzi s vypnutými zády a podsazenými hýžděmi tak, aby bylo zapojeno co nejvíc svalů. A jaké jsou jeho další tipy?


Sladká odměna

Poté, co si dáte trochu nebo hodně do těla, musí přijít odměna. Recept na skvělou ovesnou kaši s tvarohem pro vás sestavil výživový poradce Petr Havlíček. Proto si můžete být jisti, že si pochutnáte, aniž byste se museli obávat kil navíc. Návod, jak na to, najdete na tomto odkazu.

Web Sport v okolí toho ale nabízí mnohem víc. Vybíráme třeba ještě trénink postřehu s krasobruslařem Tomášem Vernerem, posilování s pet lahvemi podle atletky Šárky Kašpárkové nebo cvičení zaměřené na břišní svaly podle kanoisty Jirky Prskavce. Všechna videa i články najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také