Čtyřlístek i duha. 7 symbolů štěstí, které přinášejí peníze

Rýže, čtyřlístek, červené oblečení nebo podkova. Symbolů štěstí je po světě nepočítaně, my jsme ale pro vás vybrali hned sedm z nich, kterým po světě věří nejvíc lidí. Na některé z nich lidé spoléhali už před mnoha tisíci let, jiné mají základ v pověstech. A i když jde možná jen o báchorky, chybu určitě neuděláte, když si některý z nich vezmete s sebou, až si příště půjdete vsadit.

Rýže

V Asii je rýže symbolem bohatství, úspěchu, plodnosti a dobrého zdraví. Asiat by vám prolezl dům a podle toho, jak se k rýži chováte, by odhadl, jak se chováte ke svému jmění. Tento poklad prý rozhodně nepatří do laciných plastových nádobek.
 

Přečtěte si také: Klikařka roku? Češka vyhrála v loterii už podruhé


Abyste měli štěstí, musíte se k rýži chovat s úctou a mít ji stále v domě. Nejlépe se pro ni hodí krásná keramická nebo skleněná nádoba, která je ukryta před zraky zvědavců. Na dno pak patří mince. Zdá se vám to nehygienické? Úplně stejně prý funguje také obrázek mince.
 

Čtyřlístková klasika

Také každé jaro hledáte na loukách čtyřlístky, které nikdy nenacházíte? Nezoufejte, prý opravdu existují, jen nejsou tak rozšířené jako jejich třílístková verze. Legenda praví, že když Eva musela opustit ráj, vzala si sebou právě čtyřlístek, aby ji provázelo štěstí. Takže neházejte flintu do žita a zkuste se po nějakém ještě podívat. A až ho najdete, víte kam rovnou zamířit… přeci si vsadit.
 

Podkovička

Koňská podkova je další klasika, o které zřejmě už víte. Jenže možná jste neslyšeli o tom, jak správně ji použít, aby vám přinesla štěstí. Pokud ji pověsíte nad dveře domu do tvaru U, bude od obydlí odhánět všechno zlé. Kořeny této víry sahají až do 10. století, kdy se podle legendy povedlo svatému Dunstanovi chytit ďábla do pasti právě díky podkově.
 

Tygří oko

Rozhodně nemáme na mysli oko z tygra, ale drahokam, který se tak jmenuje. V Indii věří, že toho, kdo u sebe nosí tento kámen, bohatství nikdy nemine. Nosí ho proto lidé, kteří si rádi zahrají, prý totiž chrání před zbytečnými prohrami, ale i před špatnými investicemi. Tygří oko zajišťuje finanční stabilitu i tím, že jmění dokáže chránit. Ať už máte výhru ve Sportce před sebou nebo už za sebou, tygří oko je dobrý nápad.
 

Duha

O duze se už píše ve starém zákoně, kde se říká, že byla bohem stvořena proto, aby po deštích a povodních bylo jasné, že zem nebude nikdy zničena vodou. Irští skřítci prý na konec duhy zakopávali poháry plné zlata. Až vy zakopnete o konec duhy, mrkněte se okolo, jestli se tam nějaký ten zlaťák neskrývá.
 

Červené oblečení

Číňané věří, že když hrajete, máte mít na sobě něco červeného. Až půjdete příště k terminálu, pojistěte si to a oblečte si třeba červené ponožky nebo boty. A pokud nejste zrovna fanoušky rudé barvy, zkuste třeba červené spodní prádlo.
 

Mince

Mince prý nosí štěstí v různých podobách. Když nějakou najdete, co pak uděláte? Necháte ji ležet, nebo ji seberete pro štěstí? Pokud ji seberete, prý přináší štěstí dát si ji do levé kapsy nebo si ji rovnou zavěsit na krk. To je tedy trochu oříšek, ale třeba si z ní vyrobíte originální šperk a štěstí ve Sportce vás nemine. Mince s dírou uprostřed je prý úplný magnet na štěstí.  Podle některých pověr je dobré nalezenou minci nechat ladem, pokud leží hlavním symbolem směrem k zemi.
 

Povídaček o mincích ale koluje mnohem víc:

  • První minci, kterou každý den dostanete, si dejte do prázdné kapsy. Prý pak přivolá další mince a možná i nějaké ty papírovky.
  • Když si pořídíte něco nového, třeba bundu, mikinu, kabelku nebo peněženku, dejte si do tohoto kusu oblečení minci.Prý to přináší štěstí.
  • Až uvidíte minci, která byla vyrobena v den vašich narozenin, okamžitě jí vyndejte z peněženky a opatrujte jak oko v hlavě. To je prý největší nositel štěstí.
Za zkoušku našich symbolů nic nedáte, tak tomu štěstíčku zkuste jít naproti. A pak hned k terminálu Sazky, protože by byla škoda štěstí nevyužít. Ten nejbližší najdete na interaktivní mapě na tomto odkazu.

Přečtěte si také