Chcete se ohřát? Tyto 4 luxusní sauny vám vyrazí dech

Saunování je známo stovky, možná tisíce let. V našich zeměpisných šířkách je to nejčastěji záležitost podzimních a zimních měsíců, protože nahřívání a ochlazování těla podporuje dobrou imunitu. 

Přečtěte si také: Rovný milion korun ze Sazka Klubu si vášnivý rybář užije u vody


Zdravotních benefitů saunování je známo bezpočet, pomáhá při oteklých kloubech, bolestech kloubů, regeneruje unavené svaly a nakonec po sauně se přeci nejlépe usíná. Tradiční procedury ale nemusejí mít zrovna tradiční podobu, a pokud jste lovci zážitků a zajímavostí, čtěte dál.
 

Saunovací gondola, Finsko

Lanovka_600x400.jpg

Tady se sauna narodila, řeč je samozřejmě o Finsku. Představte si, že vynalézaví Finové vymysleli, jak geniálně propojit lyžování a saunování. Ten nápad je přitom tak jednoduchý a logický, ale nikoho předtím zatím nenapadl.

Řešením je vyrobit saunovou lanovku. Lanová dráha vede přes nádhernou scenérii  hor, lesů a jezer. Umíte si představit lepší zakončení dne stráveného na svahu?
 
Lanovka1_600x400.jpg

Celá cesta v téhle jedinečné kabině trvá 20 minut a dovnitř se pohodlně vejdou 3 – 4 lidé. Cesta začíná a končí v překrásném wellness prostoru, kde pak můžete využít další sauny, sprchy, jacuzzi nebo jen posedět u krbu s něčím dobrým k pití. Za zážitek, který nabízí jediné místo na světě, si ale lidé připlatí. Cena je 1350 eur, zhruba 35 000 korun.
 

Salt, Norsko

Salt_600x400.jpg

Norové mají smysl nejen pro saunování, ale i pro zajímavé večírky a architekturu. Salt je místem skutečně neotřelým, kde si můžete odpočinout v tichosti a klidu nebo zapařit v plavkách s neznámými lidmi.

Nečekejte nic skromného, mluvíme o největší veřejné sauně na světě, která svým prostorem připomíná spíš umělecké dílo. Pokud nesnášíte přílišné horko, můžete navštívit klidně jen prohřívárnu a k tomu pořádné norské ochlazení.
 
Salt1_600x400.jpg

Salt pravidelně ožívá i noční zábavou, ať už je to letní kino nebo večírek pod taktovkou slavných DJů. Variant je nespočet, a pokud míříte do Osla, nenechte si tenhle zážitek ujít.
 

Therme Sauna, Švýcarsko

Svycarsko_600x400.jpg

Milovníkům architektury a přírodního prostředí nesmí uniknout tenhle švýcarský klenot mezi saunami. Minerály nabitá voda, která vyvěrá z hloubky 1 000 metrů pod zemí, je předehřátá na krásných 30 stupňů, čímž získáte nezapomenutelný saunový zážitek v prostoru vyhřátém přírodní vodou.
 
Svycarsko1_600x400.jpg

Odpočívat budete v architektonickém klenotu přímo v samotném srdci švýcarských hor. Obklopeni budete čirou přírodou, voňavým dřevem a samozřejmě nezapomenutelným luxusem.

Jen zavřít oči a proplétat se spletí relaxačních procedur… Nezní to jako fajn plán?
 

Pueblo Hotel, Peru

Peru_600x400.jpg

Tohle je jen taková perlička pro dobrodruhy, kteří vyrazí do Peru na Machu Picchu. Kombinace tradiční peruánské vesnice a moderního luxusu vykouzlí atmosféru, kterou nikdy nezapomenete. Milý personál na vás navíc bude čekat hned za dveřmi s osvěžujícími nápoji. Zdrojem vyhřívání jsou horké kameny z místní řeky a eukalyptové listy.
 
Peru1_600x400.jpg

Jestli se ani vám neprotiví představa, že byste si v průběhu sychravého podzimu někam zajeli prohřát kosti, možná by se vám také hodil příspěvek na vaši cestu. Tak si vsaďte Sportku na tomto odkazu a už za pár dní budete možná balit kufry.

Přečtěte si také