Čech v loterii vyhrál papežovo Lamborghini

To si tak koupíte – spíš z legrace – los do dobročinné dražby, jejíž hlavní cenou je supersport Lamborgihni Huracán… A ono to prostě vyjde. Jak se říká, když je štěstí unavené, sedne i na… Zkrátka i na šťastlivce z Chrudimska. Tenhle příběh se letos na jaře skutečně stal.

Přečtěte si také: Reprezentant Radim splní díky Sazce sen svému hendikepovanému kamarádovi


Automobilka Lamborghini vybrala v roce 2018 jeden ze svých zvlášť povedených kousků a darovala ho současnému papeži Františkovi. Šlo o vůz v bílé barvě se zlatými lemy, který je designově ušitý na míru Vatikánu. Přesto (anebo spíš právě proto), že šlo o nekřesťansky drahý dar, se ale papež rozhodl, že si ho nenechá. Automobil převzal, požehnal mu a rozhodl se ho poslat dál a vydražit pro charitativní účely. Výtěžek z akce půjde na obnovu zničených křesťanských kostelů v Iráku.
 

Lamborghini vyhrál Vladislav z Chrudimska

 
inp_600x400.jpg

V tu chvíli sedl ke svému počítači v Pardubickém kraji jistý pan Vladislav, který se nudil, surfoval z jedné stránky na druhou, až najednou narazil na fotografii papeže, jak světí Lamborghini, které jde do unikátní loterie. To ho zaujalo a za deset dolarů si koupil sázkový tiket.  „Řekl jsem si, že to zkusím. Poslal jsem peníze a hned to vymazal z hlavy. Bral jsem to tak, že aspoň přispěji na dobrou věc,“ řekl výherce.

Když mu začaly chodit první emaily o výhře, vytrénovaný ze všech možných spamů, jim moc nevěřil. Až když se opakovaly a vyzývaly ho k podpisu příslušných dokumentů, došlo mu, co se vlastně děje.

Z dosahu médií se výherce ztratil a další rozhovory nedává, nicméně jak zmínili organizátoři už v předstihu, předávací ceremoniál má proběhnout přímo ve Vatikánu a s výhercem si papež dokonce osobně potřese rukou. Pak dostane jak samotné bílozlaté lambo, tak klíčky od něj. Výherce se nechal slyšet, že ač ho pravděpodobně dál prodá nějakému sběrateli, alespoň projet by se v něm chtěl. „Ale do garáže by se mi nevešlo“, dodal se smíchem.
 

Danajský dar

Poslat takové nadupané auto dál, je pro normálního člověka jedině rozumné. Automobiloví specialisté totiž spočítali, že jeho provoz by nepřipraveného majitele mohl dokonce přivést na buben.

Jak zjistili redaktoři serveru Garáž.cz, v případě třeba takového havarijního pojištění se částka, kterou by majitel za rok zaplatil, pohybovala v řádu stovek tisíc korun. „U drahých aut se havarijní pojištění sjednává individuálně a šije se na míru, ale výpočet začíná na deseti procentech hodnoty vozu, kdy se pak částka snižuje například podle věku řidiče,” uvedli na Garáži.

„U obyčejného Huracánu by se dalo dostat k „rozumné částce“ kolem 300 tisíc korun na rok, u jedinečného papežského speciálu s hodnotou kolem dvaceti milionů by pojistné šlo těžko srazit pod milion ročně,“ propočítávají experti ze serveru Garáž.cz.

Zřejmě existuje velmi prostý důvod, proč sám papež neholduje takto luxusním vozům. Místo toho se před nedávnem na Světovém setkání rodin v Irsku ukázal ve Škodě Rapid Spaceback.

Šťastný výherce z našeho příběhu se sice chystá své vyhrané Lamborghini prodat, pokud byste ale trefili Superjackpot Sportky a vyhráli desítky milionů korun, s takovými drobnostmi, jako je havarijní pojištění na svého nového luxusního krasavce, byste se určitě trápit nemuseli. Klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.
 

Přečtěte si také