Auťák od papeže či slanina na 20 let. Nejšílenější světové loterie

Napadlo vás někdy, o co se hraje v zahraničních loteriích? Kromě milionů se v nich jednou za čas objeví nejrůznější podivnosti a my vám dnes povíme o čtyřech nejzajímavějších. A zatímco některé výhry mohly svým šťastlivcům pomoct splnit sny, jedna jim spíš zadělala na pořádně tučné účty u lékaře.

Papežská loterie

Jestli si myslíte, že loterie a víra nejdou úplně k sobě, my vás nyní přesvědčíme, že se mohou krásně doplňovat. V tak zvané papežské loterii se hraje o různé ceny. A kromě toho, že ze slosování vyjde spokojený výherce, putují peníze vybrané prodejem tiketů na charitativní účely.
 

Přečtěte si také: Náhodný tip ve Sportce přinesl třicátníkovi přes 20 milionů korun. „Ještě pořád jsem v šoku!“


V roce 2019 se této loterie zúčastnil i jeden Čech a přišel si v ní na luxusní vůz Lamborghini Huracán. Papež vůz dostal přímo od samotné automobilky a než aby ho sám využíval, raději ho věnoval do slosování.
 

Loterie o americký sen

Spojené státy představují vysněnou destinaci pro mnoho lidí na světě. Možnost tam zůstat delší dobu, začít studovat či si najít práci ale nedostane jen tak někdo.

Abyste vůbec mohli projít všemi kolečky byrokracie, úřadování a papírování, je třeba získat vízum či povolení k pobytu. A to se všem nepodaří. Proces může usnadnit loterie o zelenou kartu s neomezeným trvalým pobytem, z níž se každoročně vybírají náhodní šťastlivci.
 

Slanina na dlouhé roky

Máte rádi slaninu? Co kdybyste dostali její zaručený příděl na celých dvacet let? Nepochybujeme o tom, že byste se jí brzy přejedli, jedné americké loterijní společnosti to ale přišlo jako výborný nápad.

Stírací los příhodně nazvaný „Slanina na doma“ na jednom ze svých políček skrýval slaninovou zásobu na dvě dekády. Šťastný sázející se sice možná radoval, jeho tělo na to ovšem podle nás mělo trošku jiný názor.
 

Marihuanová loterie

Jestli byste se spíš než do tučné slaninky radši pustili do výhodného podnikání, možná by se vám líbilo v Kanadě. Jedna tamní loterie tu totiž před časem rozdávala licence na otevření obchodu s marihuanou.

Cíl byl prostý – naplno využít legalizaci marihuany pro rekreační účely a vyhlásit válku jejímu nelegálnímu prodeji. A myšlenka se celkem ujala. Někteří výherci získanou možnost prodali méně šťastným zájemcům, jiní se s radostí pustili do podnikání.
 

Vyhrajte pohádkovou rentu

Zelenou kartu, slaninu ani licenci na prodej marihuany sice u nás vyhrát nemůžete, to ale neznamená, že pro vás nemáme atraktivní odměny. Třeba měsíční rentu 100 000 Kč na 20 let, kterou slibuje Extra Renta. Losuje se každé pondělí večer - vstupenku do slosování získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také