Jak ze 400 korun udělat téměř 130 milionů? Čech vsadil Eurojackpot a vyhrál pohádkovou sumu
Je to opravdu náhoda a neuvěřitelné štěstí. Tak o své výhře mluví muž z Prahy, který 16. dubna 2024 získal v Eurojackpotu 129 349 298 korun. On i jeho manželka si už pěknou řádku let občas udělají radost a vsadí si se Sazkou. A tentokrát se jim to opravdu vyplatilo!


Přečtěte si také: Sportka mu nadělila téměř 27 milionů korun. I přesto chce šťastný důchodce dál chodit do práce


Řekl si, že dnes je ten den, kdy si půjde vsadit. Zašel do tabáku a za 400 korun si důchodce z Prahy koupil tiket do loterie Eurojackpot. Jako vždy vsadil náhodný tip, protože žádná vlastní šťastná čísla nemá. Ačkoli on i jeho manželka, která je také v důchodu, a přitom stále pracuje, si čas od času loterii zahrají, nikdy žádnou velkou výhru nezískali.
 
Manželé si občas také rádi koupí stírací los. „Moji první výhru si pamatuji velmi dobře. Bylo to 120 korun československých, které jsem si setřel v losu Mates,“ vzpomíná s úsměvem muž. A přesně takový úsměv měl, když říkal své manželce o tom, jaké štěstí je potkalo díky Eurojackpotu.
 


Padla čtvrtá nejvyšší česká výhra

Když se muž na jednom z obchodních míst Sazky, kam šel s tiketem, aby zjistil, zda náhodou nevyhrál, dozvěděl, že opravdu vyhrál, nemohl tomu vůbec uvěřit. „Ještě k tomu takovou částku, téměř 130 milionů korun,“ vypráví výherce. Ihned šel domů za manželkou a řekl jí, že vyhráli. Sumu ale neprozradil a nechal ji hádat.
 
„Zkoušela jsem malé částky – sto, dvě stě, pět set, tisíc, dva tisíce. A manžel pořád kroutil hlavou. Nevěřila jsem, že bychom mohli vyhrát víc,“ vzpomíná žena. Když se dozvěděla výši výhry, tedy 129 349 298 korun, která je čtvrtou nejvyšší českou výhrou v historii Eurojackpotu, zůstala chvíli beze slov. Jakmile oba novinku trochu vstřebali, začali pociťovat klid, a to především proto, že díky výhře jsou zajištění už napořád nejen oni, ale také jejich děti.
 


Díky výhře si budou plnit sny

Výhru, o které řekli právě jen svým dětem, dále použijí na splacení hypotéky a chtějí si splnit sny. „Manželka vždy mluvila o tom, že by se ráda podívala do Peru na Machu Picchu. Tak teď věřím, že se nám tato cesta podaří zrealizovat,“ říká muž s tím, že toto by mohl být první krok, jak si díky výhře začít opravdu pořádně užívat důchodu.
 
V sázení chce výherce pokračovat dál, jeho manželka ale už ne. „My už si naši chvilku štěstí vybrali. Teď by mohl mít šťastnou chvilku někdo další,“ vysvětluje žena. Spolu s manželem mají vzkaz pro ostatní sázející: „Všechno je to jedna velká náhoda!“ Ale kdo to nezkusí, nic nezíská.

A co vy, věříte na náhodu? Zkuste to třeba právě s Eurojackpotem. Vsaďte si třeba hned teď online nebo prostřednictvím aplikace od Sazky.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements.
 

Přečtěte si také